5 korakov za uspešno iskanje poročne obleke

0
105
Nakup poročne obleke
Nakup poročne obleke

Neveste naj si poročno obleko izberejo tako, da se bo najbolje prilegala njihovi postavi. Preberite 5 korakov za uspešen nakup poročne obleke.

Iskanje poročne obleke zna biti prava pustolovščina, ki pa je v veliki meri odvisna od vaših želja in zahtev. Dobronameren nasvet je, da se iskanja poročne obleke lotite vsaj pol leta pred poroko. V tem času se lahko v poročnih salonih pozanimate, kdaj na prodajne police pride nova kolekcija. 5 korakor za uspešen nakup poročne obleke.

1. Seznanitev s ponudbo

Prvi korak iskanja poročne obleke lahko naredite s pregledovanjem poročnih revij in portalov, ki ponujajo zajeten vir informacij glede dolžine, modelov in barv poročnih oblek. Nadalje si izberite poročne salone ter modne oblikovalce, ki jih želite obiskati. Obisk strokovnjakov je primeren predvsem z vidika objektivnega svetovanja. Obiščite več salonov in na podlagi svojega občutka presodite težo nasveta tam zaposlenih.

2. Cenovni rang poročne obleke

Cene poročnih oblek variirajo, zato si določite, koliko denarja ste zanjo pripravljene odšteti. Določitev denarne meje bo sicer skrčila možnosti, kar pa ob poplavi poročnih oblačil sploh ni tako napačno.

3. Oblika postave

Če želite, da ste na svoj poročni dan videti privlačno, morate obleko prilagoditi svoji obliki postave, ob tem pa ne pozabite tudi na ten svoje kože.

4. Odločitev o izposoji, šivanju ali nakupu obleke

Če si želite imeti unikatno obleko, delo zaupajte šivilji. V tem primeru vam bo zelo prav prišel kolaž slik, ki ste si ga oblikovale z listanjem po poročnih revijah. Če ste se odločili za izposojo poročne obleke, salon povprašajte za približno oceno o tem, kolikokrat bo izbrana obleka izposojena. Zgodnja rezervacija je dvorezen meč – po eni strani omogoča večjo izbiro, po drugi strani pa je tveganje, saj se lahko zgodi, da bo izbrana obleka na vaš poročni dan, v slabem stanju.

5. Letni čas in rdeča nit poroke

Izbira poročne obleke je odvisna tudi od letnega časa, v katerem se bo poroka odvijala. Obleko lahko izberete tudi na podlagi teme poroke – če se odločite za grajsko poroko, lahko obleko uskladite s tedanjim časom.

Deli

Sodelujoči strokovnjaki:

Nastasja Mord

Nastasja Mord

http://www.sanja.si/

stilska svetovalka, Poročni salon Sanja

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here