Dekoracija poročne lokacije – Cvetje po prostoru in mizah

0
437
Poročna dekoracija
Poročna dekoracija

Pri dekoraciji poročne lokacije ne pozabita rdeče niti in sloga poroke. Pomembno je, da je rdeča nit poroke v enakih odtenkih in stilu.

Ni nujno, da je izgled celotne poroke v enakem cvetju. Trend okroglih miz z belimi prti gre v pozabo. Te so zamenjala dolga omizja in leseni stoli, ali oglate mize za šest do deset oseb. Leseni stoli so lahko brez ali z manj dekoracije (vedno priljubljeni so les, sadje, lestenci, svečniki, stare posode, različne lončne rastline, star fotelj s kvačkano odejo).

V velikih prostorih lahko uporabita tudi viseče dekoracije, trakove iz tila, ki se na sredini spnejo in ustvarjajo bolj nežno ter romantično vzdušje. Vedno pogosteje se na porokah pojavljajo svetlobni efekti, ki lahko zelo lepo zapolnijo prostor. Lahko se izbere vodilna barva, ki »obarv a« prostor in s tem naredi prav poseben ambient. Reflektorji morajo imeti senzor za glasbo, saj po tem delujejo na osnovi taktov pesmi.

Dekoracija prostorov

Popularni so bogati aranžmaji iz zelenja in cvetja. Lahko je dekoracija samo po mizah, lahko pa tudi pred vhodom v prostor (bakle, trava v okrasnih loncih), ob glasbenikih, pri sadnem bifeju in še kje. 

Če želita:

  • eleganco, glamur, uporabita kristale, kristalne lestence, zlato, srebro, svilo, steklene, na videz bogate vaze ostrih linij, z elegantnim cvetjem. Dekoracija je minimalistična, a glamurozna. Zelo primerni so svečniki z bogatim aranžmajem. Tu velja, manj je več.
  • domačnost, je dekoracija iz preprostih dodatkov, kot so čipka, žakljevina, les, sadje, reciklirani materiali, nežni »buketi« ali šopki po mizah, košare, snopi ipd.
  • nekaj posebnega, si privoščita dekoracijo s stropa. Lahko so lučke, pom-pomi, baloni, zunaj so bolj primerni lampijoni, barvni trakovi različnih materialov, cvetje v skupinah. Po mizah pa ekstravagantne drzne nevsakdanje kombinacije, uporabijo se lahko tudi lončnice, leseni predmeti, sadje in okrasna trava.
Poročna dekoracija zunaj
Poročna dekoracija zunaj

 

Izvirna dekoracija

Pri dekoraciji se odločita za največ tri barve.

Uporabita eno nežnejšo barvo (smetana, šampanjec, bež ali bela) in eno intenzivnejšo (roza, viola, lila, rdeča, srebrna, zlata, rumena, oranžna, modra, zelena, črna).

V steklene kozarce postavita čajne svečke ali kupita posodice s plavajočimi svečkami. Po mizah lahko imata žitni posip, aranžma pa le pred seboj. Naredita »selfie prostor« za svate kjer se lahko sami fotografirajo za spomin. Z dekorativnimi dodatki: glasbeni inštrumenti, starinski damski senčniki, smešni klobuki, otroški vozički in podobno.

Na mizah so lahko drobna darilca za goste in okrašen sedežni red z imeni gostov,
posebne tematske serviete in imena napisana na les ali kamen. Kot dekoracija so primerne sveče. 

Dekorativnemu cvetju dodajta plodove, snope žitnega klasja, lectova srca, odrezana debla, posodice iz barvnega stekla napolnjene z vodo, dišeče svečke, kristale, bele rečne kamenčke, metulje iz čipke ali dekoracijske izdelke iz gline.

Deli

Sodelujoči strokovnjaki:

Blanka Krizmanič

Blanka Krizmanič

Agencija Čarobna vila

Tanja Ocepek

http://cvetjeinpetje.si

Kotiček cvetja in petja

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here