Delavnica za trajno uspešno partnerstvo

0
54

Na delavnici za za trajno uspešno partnerstvo se bosta naučila, kako dolgoročno vzdržujemo zdrav in aktiven partnerski odnos. Sposobnost zgraditi trajno uspešno partnerstvo, ni prirojena temveč naučena.

Sta vedela, da izjavo »LJUBIM TE!« moški in ženske dojemajo povsem drugače?

Kako, bosta izvedela na delavnici Za trajno uspešno PARTNERSTVO. 

V uspešnem intimnem partnerstvu igra pomembno vlogo tudi seksualnost, ki je igra moči. Za konstantne seksualne odnose se je potrebno potruditi. Moški na svoj način in ženske na svojega.

Ključ do zdravja, samozavesti in sreče v odnosih je občutek moči v dani situaciji. V intimnem partnerstvu se velikokrat srečamo z občutki nemoči in iščemo kompromise med različnimi željami in zahtevami partnerjev. To vsekakor ni dolgotrajna rešitev. Bolje je, če najdemo lastno moč v dani situaciji in jo razvijamo v rešitev, ki je dobra za oba partnerja. Poiskati svojo moč v vsaki situaciji, je umetnost razumevanja in strategije, ki se jo je treba naučiti. Priprava je ključ do uspešne rešitve in občutka moči in samozavesti.

Sposobnost zgraditi trajno uspešno partnerstvo, ni prirojena temveč naučena.

Ljudje si v avtu pripnemo varnostni pas, da nam reši življenje v nevarnih situacijah. 

Na kakšen način pa bosta zavarovala vajino zvezo in družino pred preizkušnjami, ki vaju čakajo na poti? Še pred poroko ali pa vsaj čimprej po njej se opremita z znanjem za ravnanje v izrednih situacijah. Zanesljivo se udeležita delavnice Za trajno uspešno PARTNERSTVO. 

V intimnem partnerstvu praktično ni brezpogojne ljubezni. Vseskozi uporabljamo partnerja za uresničitev lastnih želja in ciljev. Medsebojna komunikacija teh skritih iger moči pa je lahko dobra in zabavna vaja spoznavanja posameznikov v partnerstvu.

Kakovosten zgled intimnega partnerstva v naši družbi je v primanjkljaju, saj se večina mladih, ki danes vstopajo v partnerstvo, le-tega ni imela možnosti polno naučiti iz zgleda staršev. Vzorci obnašanja v partnerstvu se prenašajo iz primarne družine na otroka, ki kot odrasla oseba skoraj popolnoma ponovi naučene vzorce (dobre in slabe), četudi se jim zavestno upira. Večina želi boljši partnerski odnos v primerjavi s svojimi starši, vendar brez zavestnega dela na sebi to uspe le malokomu. Za spremembo v svojem partnerskem življenju ni dovolj le zavedanje napak, ki so jih delali starši, nestrinjanje z njimi ali pa sočutje do staršev.

Zaljubljenost je večinoma nazadovanje v spomin odnosa, večinoma z lastno mamo. To je ekskluziven partnerski odnos, kjer je otrok podrejen, mati pa nadrejena in predstavlja zadovoljitev vseh potreb otroka. Ženske in moški smo izkusili to stanje infantilne in odvisne ljubezni. Podzavestno hrepenimo po ponovitvi tega intenzivnega odvisnega razmerja. Takšno stanje je namreč ostalo v nas kot nezavedna matrica dojemanja ljubezni. Tako igra vlog pomeni za odraslo osebo zdrs v infantilno in nemočno stanje »dojenčka«. Za partnerstvo pa nezdravo podlago, ki vodi v težave. Stanje, ki mu pravimo zaljubljenost, je pravzaprav ovira za dolgotrajni in uspešni partnerski odnos na dolgi rok, če traja predolgo, je čas za analizo.

Partnerja drug drugemu ne moreta nadomestiti vseh odnosov, ki jih potrebujeta. Na primer z mamo ali očetom. V partnerstvih lahko pogosto zasledimo nezavedna pričakovanja, da bo drugi partner nudil nežnost in toplino, ki jo je prvi/a dobival/a od svoje mame.

Moški in ženske smo si po svoji psihološki zgradbi tako različni, da je intimno partnerstvo dokaj velik izziv. Izrečene besede in doživete situacije moški in ženske beremo in doživljamo različno. Izjavo »Ljubim te« moški dojemajo povsem drugače kot ženske.

 

Na delavnicah se bomo naučili

  • da smo moški in ženske drugačni, zakaj smo drugačni in kako ravnamo drug z drugim;
  • kako dolgoročno vzdržujemo zdrav in aktiven partnerski odnos;
  • vloga moškega in ženske v zakonskem življenju;
  • kako vzdržujemo kvaliteten in stabilen seksualno odnos v partnerstvu;
  • kako se soočamo z ljubosumjem v partnerstvu;
  • postopki za ustvarjanje blagostanja v družini;
  • postopki za vzdrževanje fizičnega in psihičnega zdravja v družini. 

 

 

 

 

 

Mirjam in Marjan
Korez

sta ustanovila Živa Center d. o. o. za nego telesa odnosov in okolja,

Tomačevo 27, 1000 Ljubljana

Mirjam M. Korez je ustanoviteljica projekta »Biti Ženska«
in svetuje ženskam pri seksualnosti in partnerskih odnosih.

Marjan Korez že 30 let
raziskuje področje partnerskih
odnosov in poučuje.

 

NASVET

Razpisani termini za sobotne celodnevne delavnice (10h do 18h):  24. 2. 2018, 23. 6. 2018 in 15. 9. 2018

Več o Živa Centru na spletni strani: Živa Center

Prijave sprejemamo na info@zivacenter.si vse dni v letu.

Prijavite se še danes, saj je število mest  omejeno zaradi kakovosti programa. Ponudba velja do zapolnitve prostih mest.


Poišči Priročnik Poroka in vrednostni bon v trafikah!

Redna cena enodnevne delavnice za uspešno trajno partnerstvo Marjana in Mirjam Korez znaša 270 eur. Z vrednostnim bonom, ki ga najdete v tiskanem izvodu ima par 120 evrov popusta. Za bralce Priročnika Poroka samo 75 eur na udeleženca.

 

Priročnik Poroka lahko najdete v trafikah 3DVA, Trafike Dela prodaje, Petrol, OMV, Mercator, Tuš, E.Leclerc, Spar in Interspar. 

Deli

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here