Izbira poročnega jedilnika

0
147
Poročni jedilnik
Poročni jedilnik

Da bosta lažje izbrala poročni jedilnik, smo zbrali nekaj predlogov različnih slovenskih gostišč, ki so nam podali celotne poročne jedilnike.

Poročni jedilnik naj bo nekaj posebnega, izbirajta hrano, ki je vama všeč in ne pozabita tudi na brezmesno izbiro.

♥♥♥♥♥

Kaiser, Grand Hotel Sava

Vodja restavracije, David Vasiljević, je podal naslednje primere poročnih jedilnikov.

JEDILNIK 1

Predjed: Rahla terina morske žabe ovita v alge ob spremljavi Beluga kaviarja na prekajeni tuni s solnim cvetom in ekskluzivnim oljčnim oljem Ex Albis
Juha: Premium jastogova juha BISQUE s peno belega tartufa
Glavne jedi: Kaiserjevi »Black tigers« raki v hladno hrustljavem gnezdu mlade solate posestva, Plod z wasabi sladko kislo glazuro z mangom in kokosovim mlekom, Mariniran file srne na opečeni rižoti z mavrahi in reducirano porto omako, Tagliata zorjenega divjega zajčka v kopeli svežega žajblja in sliv na zaroštanem blinu topinamburja s svežimi zelišči slatinskega vrta, Argentinski Pampa biftek z opečenimi gosjimi jetri in »Foie gras« teksturo z vijoličnim krompirjem in skockano sezonsko zelenjavo z majaronom
Sladica: Bezgov sorbet z baziliko in ingverjevim sprejem, Cimetov parfait v esenci lilije z vrhunsko sadno mavrico

JEDILNIK 2

Predjed: Kaiserjev hladni pozdrav s hrustljavo okisano zelenjavo (Kraški pršut, budjola, jelenova salama, bučna skuta)
Juha: Od jutra kuhana babičina goveja juha s korenčkovimi rezanci
Glavne jedi: Domači njoki s sušenim paradižnikom in kmečkim sirom, Telečja rulada z orehovimi jedrci in z opečenim krompirjevim blinom, Puranova prsa v pivski skorjici z žafranovo omako in rumenim rižem
Sladica: Svečana torta

JEDILNIK 3

Hladna predjed:  Ciprianiev goveji carpaccio z malabarskim poprom in okisanimi gorčičnimi semeni
Juha: Jurčki izpod Boča v juhi z žepkom staranega nanoškega sira
Glavne jedi: Zvitek brancinovega fileja s peno potočnega raka, Vakumiran telečji file z zeliščno skorjico v timijanovi omaki s pirejem gomolja zelene, Pegatka z obročem hrustljave pancete z limetino esenco in hrustljavo opečeno zelenjavo z vaniljevo soljo
Sladica: Poročna zaobljuba – svečana torta

♥♥♥♥♥

Gostilna Dvor Jezeršek

JEDILNIK 1

Hladne predjedi (na namizni vrtljivi plošči): Prekajena svinjska ribica z jabolki in smetanovim hrenom, Pršut z olivami in melono, Skuta z bučnimi semeni in bučnim oljem, Tanke rezine prekajenega brancina z dušenimi jabolki, orehom in medom, Divjačinski karpačo s hruško in brusnicami, Hobotnica v solati, Popečene bučke in jajčevci v solati, Šparglji vinegret
Juha (postrežena vsakemu gostu posebej): Goveja juha z domačimi rezanci ali Kremna zeliščna juha
Tople jedi (bifejska miza): Telečji medaljoni z gobami, Goveji file v omaki z zelenim poprom, Ocvrte piščančja bedra, Mrežna pečenka, Pražen krompir, Skutni in ajdovi štruklji, Popečena zelenjava (paprika, bučke, jajčevci, čebula), Loška medla v smetanovi omaki s tartufi
Solatni bife
Sladica (postrežena vsakemu gostu posebej): Vroče čokoladno srce z jagodno omako
Prigrizki (na namizni vrtljivi plošči): Jabolčni minjoni, Kavni minjoni Opera, Sadni krožnik, Krožnik slovenskih sirov z oreščki
Jed na žlico: Telečja obara

JEDILNIK 2

Hladne predjedi (na namizni vrtljivi plošči): Kastelan, oljke z mandlji, Zvita kraška panceta s suhimi slivami, Mečarica s pomarančo in smetanovim hrenom, Acapulco plošča (škampi, ananas, avokadi), Mozzarella s češnjevim paradižnikom in motovilcem, Morski sadeži v solati, Feta sir s suhimi olivami
Juha (postrežena vsakemu gostu posebej): Škampova juha ali Korenčkova juha z drobnjakovimi štrukeljci
Tople jedi (bifejska miza): Goveji file z gorčičnimi semeni in ananasom, Piščanec na paradižnikovem šugu, Telečji file v pomarančni omaki, File piranskega brancina na špinačni posteljici, Rižota s hobotnico, Štruklji z oljkami, Pečen krompir, Stročji fižol zabeljen z masovnikom
Solatni bife
Sladica (postrežena vsakemu gostu posebej): Ocvrto jabolko z mussom iz bele čokolade in pehtranom
Prigrizki (na namizni vrtljivi plošči): Jabolčni minjoni, Kavni minjoni Opera, Sadni krožnik, Krožnik slovenskih sirov z oreščki
Jed na žlico: Kisla juha

♥♥♥♥♥

Restavracija Glažuta

Zelenjavna tortica
Špinačna pita s skuto in zelišči
Opečene kozice na pisani marinirani papriki
Tanke rezine divjega brancina marinirane z limeto in grenivko, pokapane z domačim olivnim oljem iz Korčule in medom levande
Pršutova plošča s sladko melono
File jadranske orade v masleni omaki s kaprami
Medaljončki svinjske ribice v omaki limone in pečenih jabolk
Goveji file z zelenim poprom in višnjami
Pečen treviso radič na tekoči polenti z mladim kozjim sirom iz Horjula
Pečen krompirjev narastek
Kuhana mešana zelenjava z zeliščnim maslom
Marelični zavitek z vaniljevo omako
Limonin tart
Tiramisu v kozarčku

♥♥♥♥♥

Galerija okusov

JEDILNIK 1

marinirana gosja prsa s peno gosjih jeter, maline, pražen oreh in brioš
čista kokošja juha z raviolom, rumenjakom in ingverjem
domače zeliščne testenine s temperiranim jajcem, kandiranim paradižnikom in kapesanto
smuč s kostanjem, z mlado špinačo in oljem pečene paprike
bezgov sorbet
hrbet srne z gozdnimi dobrotami, pire bele redkve, krompirjev rosti
marelice, skuta, vinjak, arašidi

JEDILNIK 2, Pogostitev malo drugače (Priprava jedi v letni kuhinji, v živo pred gosti)

jelenji tartar, medvedji pršut, carpaccio divjega smuča
(marinirano z naravnimi olji, domačimi zeliščnimi solmi, dimljeno z brezovim lesom)
mineštra s svežo zelenjavo, z domačim zajcem in vlivanci, kuhana v kotlu
zeliščna frika s krompirjem
hrustljav zavitek s travniškimi zelišči, z domačo skuto in s kaviarjem
odojek na ražnju in domač piščanec na žaru
pečena in marinirana zelenjava z žara
mlad kifeljčar
hrustljave domače lepinje
maslena pita sezonskega sadja izpod peke z domačim sladoledom

♥♥♥♥♥

Gostilna Dobnikar

Telečji carpaccio s prelivom tartufov in drobnjaka
Praline račjih jeter s kamilično glazuro in lešniki
Kremna grahova juha z ocvrtim poširanim jajcem
Jastogov raviol s špargli, peno vodne kreše in kalčki
Poročni sorbet
Jagnječji hrbet z zelišči ter pečen v kruhovi skorji
Odojkov hrbet s slanino in žajbljem
Izbrana zelenjava, pastinjakov pire, popečen pisan štrukelj
Poročni tris sladic (jagodni mousse, sorbet, čokoladni sufle)
Kava s prelinejem
Poročna torta
Po polnoči: Telečja obarna juha

Deli

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here