Izvirne poročne lokacije

0
441
Izvirne poročne lokacije
Izvirne poročne lokacije

Bi poskusila nekaj novega in vključila malce adrenalina, romantike ali svoj hobi? Dandanes si lahko za poroko izberete ogromno inovativnih lokacij, izvirne poročne lokacije pa najdeta spodaj.

Podvodna poroka

Sta športnika, ljubitelja morja in potapljanja? V tem primeru se lahko odločita za podvodno poroko. Če nista potapljača, se kakšen teden pred poroko pri ponudnikih pozanimajta o spoznavnem potopu, pridružijo se vama lahko tudi svatje, ki bi se želeli potopiti z vama. Preverita, ali vama na dan poroke lahko pod vodo ponekod pripravijo okrašen oltarček in plastificirane tablice, kjer imata napisan potek celotnega obreda. Poleg fotografiranja obreda obstaja možnost, da se obred snema s podvodno kamero in se prenaša na kopno, kjer vaju gledajo preostali gostje. Po končanem obredu pod vodo, sledi še civilna poroka na kopnem, po želji tudi cerkvena. Če se odločita za tovrstno lokacijo, lahko razmislita o poročnem slavju na ladji.

Poroka ob jezeru

Bi rada bila v bližini vode, a ne pod njo? Poročita se lahko tudi na pomolu ob jezeru, za takšno lokacijo se odloča vedno več parov. Običajno ponudniki na takšnih lokacijah nudijo poročni obred in kozarček penine, za vse ostalo, kot je gostitev ali prenočišče pa jih dodatno povprašajta.

Poroka na splavu

Kaj pa poroka na vodi? Če se bosta odločila za romantično poroko na splavu, pri ponudnikih preverita, kaj vse vama lahko ponudijo. Ponekod vama lahko okrasijo splav, preverita ali lahko pri dekoraciji izrazita tudi svoje želje. V kolikor je možno, je lahko poleg vaju na splavu prisoten tudi pianist, civilni del poroke pa običajno poteka na mirnih delih reke.

Smučarska poroka

Obožujeta zimske športe na snegu in alpsko naravo? Svojo poroko lahko pripravita na nekaterih smučiščih. Razmislita kako se boste oblekla in obula na snegu? Ali bosta po poroki odsmučala ali odbordala v dolino? Bodo tudi gostje na smučeh?

Poroka v gorah

Obožujeta hribe, planine in višino na sploh? V toplejših mesecih se lahko ponekod poročita tudi v čudoviti gorski naravi. Če se bosta odločila tudi za slavje v gorah in se tako v višine podala skupaj z vsemi gosti, preverite v kakšni kondiciji so, poskrbite za vodo in predvsem varnost. Primerno se obujta in oblecita, na vrhu pa se lahko tudi preoblečeta v vajina poročna oblačila.

Eskimska poroka

Poročita se lahko tudi v iglujih. Uradni del poroke v večini primerov poteka na eni izmed upravnih enot, neuradno pa jo ponovita v vlogi eskimov v iglujih. Si predstavljata, da bi poročno noč preživela v igluju, kjer se temperatura giblje okoli 0 stopinj? Brez skrbi, pogrela se bosta s pomočjo posebnih spalni vreč, kož, odej …

Poroka na kmečkem turizmu

Imata rada naravo, svež zrak in domačo hrano? Poročita se lahko na turistični kmetiji, kjer vas bodo pogostili z domačimi dobrotami, sedeli boste na balah in plesali na glasbo iz harmonike. Popestritev na zabavi so lahko domača kmečka opravila.

Jamska poroka

Sta ljubitelja skrivnostnega jamskega sveta? Zakonsko zvezo lahko skleneta v parku Postojnske jame in na Predjamskem gradu. Grad v visoki skali z zgodovinsko opremo bo lepo dopolnil vajino poročno pravljico. Poročni obred se lahko zaključi s poročnim kosilom ali večernim slavjem v prijetni zasebnosti dvoran Jamskega dvorca, ki se nahaja pred vhodom v Postojnsko jamo. Praznujeta lahko tudi v srednjeveškem vzdušju v primerno urejeni dvorani s srednjeveško pojedino.

Eko poroka

Bi imela eko poroko? Imate radi zdrav način življenja in naravo? Poročita se lahko na travniku, kjer za dekoracijo namesto posebnega cvetja uporabita kar travniške cvetlice in majhne grmičke, ki jih lahko kupita v vrtnih centrih. Uporabite primerne barve, kot so različni odtenki zelene, bež, bela … in eko materiale, na primer les, blago, kamenje … Če pa si želite biti še bolj eko, uporabite ekološko pridelano hrano, sposodite si poročno obleko, pripeljite se na poroko s kočijo ali pa uporabite recikliran papir za vabila. Eko so lahko tudi zahvale, ki jih bosta dala svatom, med drugim se lahko odločite za različna semena za vrt ali sadike.

Grajska poroka

Želita preživeti najlepše trenutke vajinega dneva na kraju, kjer se srečujeta preteklost in sodobnost ali v prijetnem ambientu grajskega okolja pod mogočnimi drevesi v grajskem parku. Grajsko okolje je lahko prav idilično: pripeljeta se s kočijo, sprejme vaju straža, fotografiranje pa bo pustilo neverjetne spomine med mogočnimi stebri ali na grajskem stopnišču. V poletnih mesecih lahko izberete tudi poroko v grajskem parku.

Poroka v zraku

Želita tudi na poročni dan dvigniti adrenalin na višji nivo? Odločita se lahko tudi za bungeejumping poroko, kjer sta pripeta skupaj na vrv. Predlagamo vama tudi poroko v zraku, kjer sta skupaj s povabljenci pritrjeni na žerjav in dvignjeni od tal. Teh možnosti v Sloveniji še ni, na takšen način pa se lahko poročite kjerkoli. Da si bosta lažje predstavljala takšno poroko, si oglejta www.dinnerinthesky.com/marriage-in-the-sky/.

Deli

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here