Kakšen stil poročne obleke izbrati

0
233
Stil poročne obleke
Stil poročne obleke

Stil poročne obleke naj se v prvi vrsti prilagaja postavi neveste. Nato pa naj bo del rdeče niti celotne poroke in naj poudari edinstvenost neveste.

Izbira sanjske obleke za vaš poročni dan se običajno začne z brskanjem po spletu, zbiranjem fotografij oblek, obiski modnih revij in poročnih sejmov ali zgolj z listanjem poročnih revij. Da pa boste na vaš najpomembnejši dan izgledali čudovito in se dobro počutili, pri izbiri obleke upoštevajte predvsem vašo postavo in karakter.

Kakšen stil obleke izbrati

Glede na vaš tip postave izberite primeren kroj poročne obleke ter tako izrazite in poudarite svojo unikatnost. Polona Andromako, Poročni atelje ANIMA-L pravi, da biti oblečen v sanjsko obleko na vaš poročni dan ne bi smele ostati le nedosegljive sanje ali želje, ampak uresničljiva možnost. Za lažjo odločitev o izbiri stila poročne obleke predstavljamo štiri različne kroje.

A-linija

Značilnost tovrstnega stila je, da postavo optično podaljša in zoži. Ker takšen kroj obleke zagotavlja prileganje okoli zgornjega dela telesa in se nato širi proti tlom, se prilega skoraj vsaki postavi, najbolj pa tistim z nekoliko nižjo postavo, pravi Polona in dodaja: »Da bi odvrnile pozornost z manj zaželjenih delov, lahko najlepše na vaši postavi poudarite z različnimi vezenimi poudarki, nabori, materiali ali čipkastimi vsadki.«

Dolgo-kratka obleka

Stanka Blatnik Blagotinšek, foto: Nace Zavrl
Stanka Blatnik Blagotinšek, foto: Nace Zavrl

Če želite pokazati vaše noge in čevlje ter z zadnjim delom izraziti formalno eleganco je takšen kroj obleke primeren za vas, pravi Polona. Stanka Blatnik Blagotinšek, modna oblikovalka, Stanka Blatnik F A S H I O N, še dodaja, da kratke poročne obleke delujejo mladostno in so primerne za osebe, ki so aktivne in energične, medtem ko so dolge obleke predvsem elegantne. Z odprtimi rameni lahko razkrijete zgornji del silhuete, s čimer deluje oprava bolj lahkotno, za obredni del pa obleko dopolnite s šalom, štolo ali bolerom, zaključuje Stanka.

Princeska

Vir: www.porocniatelje.si
Vir: www.porocniatelje.si

Polona pravi, da bo kroj princeske najbolj prišel do izraza pri vitkih ali tistih s postavo »hruške«, ker poudari ozek pas in skrije širši spodnji del telesa. Vitko postavo lahko učinkovito dopolnijo voluminozni dodatki in detajli, kot so volani, naborki, drapiranje, izrazita čipka, vlečka ipd, medtem ko pri močnejših postavah izberite bolj prečiščene linije, poudarite predele postave, ki so privlačni in optično prekrijte tiste, ki jih ne želite izpostavljati, svetuje Stanka. Gre torej za stil, kjer je zgornji del močno oprijet in spominja na korzet ter polnim krilom spodaj. Tudi tukaj lahko dosežete različne modele glede na uporabljen material, obliko izrezov ali morebitnih rokavov.

Morska deklica

Stanka Blatnik Fashion, foto: Tanja Pečenko
Stanka Blatnik Fashion, foto: Tanja Pečenko

Takšen stil je primeren za vitkejše postave ali pa postave v obliki peščene ure. Stanka Blatnik Blagotinšek opisuje takšen takšno obleko kot model s stisnjenim krilom v predelu stegen, ki se od kolen proti dolžini razširi in mogoča gibanje ter dodaja da takšen model deluje zelo elegantno pod pogojem, da linija natančno upošteva obliko telesa. Ker stil morske deklice poudari sredino telesa in se ga oprijema, ni primeren za osebe s postavo »jabolka«, dodaja Polona Andromako in za konec svetuje, da pri takšnem kroju obleke nosite diskretno perilo in bodite pozorne na zadnji del.

Deli

Sodelujoči strokovnjaki:

Stanka Blatnik

Stanka Blatnik Blagotinšek

http://www.stankablatnik.com/

modna oblikovalka, Stanka Blatnik F A S H I O N

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here