Najlepše poročne lokacije v Sloveniji

0
2574
Poročne lokacije
Poročne lokacije

Zbrali smo najlepše poročne lokacije v Slovenijii. Imejta jih za idejo za vajin najlepši dan. Naj bo nepozaben in tudi prostor zato izberita prav poseben.

Zbrali smo nekaj predlogov najlepših lokacij v Sloveniji za vajino nepozabno poročno slavje:

♥♥♥♥♥

Na Ljubljanskem gradu, kroni glavnega mesta, imata mnogo možnosti. Lahko se poročita v eni od številnih grajskih dvoran, kjer poteka tudi poročno slavje, vajina poroka je lahko tematska – srednjeveška ali meščanska, poročita se lahko tudi cerkveno, v prelepi gotski kapeli sv. Jurija. Za vsak par je poročni obred nekaj posebnega. Posvetili se vama bodo z vsem svojim znanjem, veseljem in skrbnostjo.

♥♥♥♥♥

Gostišče Portal s svojo ponudbo temelji na Leskovački kuhinji, mesne jedi pa pripravijo izključno na pravem oglju. Na izbiro bosta imela mešane plošče in slastne predjedi, lahko bosta izbrala tudi meni, v katerem so določene pijače že vključene v ceno po sistemu »all inclusive«. Gostilna je prostorsko ogromna, saj lahko sprejme 300 svatov, dovolj prostora pa je tudi na dvorišču za vse jeklene konjičke gostov.

♥♥♥♥♥

Če iščeta odlično gostilno, z dolgoletno tradicijo, je Gostilna Dobnikar na Katarini nad Ljubljano prava izbira. Odličen razgled, raznolika narava in okusna hrana, ki navduši še tako izbirčne jedce. Popolnoma se prepustijo vajinim željam, okrašeni prostor pa lahko sprejme do 120 svatov. Ponujajo tudi pogostitev na terenu, catering z okusnimi prigrizki, zanimivimi sladicami in edinstvenimi koktajli izpod rok znanega barmana.

♥♥♥♥♥

Grad Bogenšperk velja za grad z najdaljšo tradicijo porok. Zato se odločita za baročno poroko, poroko v grajski knjižnici, poroko treh blagoslovov za srečo v zakonu, ali pa si recita romantični da na prostem, pod krošnjami mogočnega lipovega drevoreda. Za vaju in za goste bodo poskrbeli še z vrhunsko kulinarično postrežbo v grajski krčmi, atriju ali parku.

♥♥♥♥♥

Trubarjeva domačija
Trubarjeva domačija

Trubarjeva domačija na Rašici v občini Velike Lašče, rojstni kraj Primoža Trubarja, prvega slovenskega pisatelja, reformatorja, utemeljitelja slovenskega knjižnega jezika, stoji na bregu rečice Rašica. Obnovljena je bila leta 1986, njen osrednji pomnik pa predstavlja hiša z mlinom in spominsko sobo. Domačijo sestavljajo še žaga venecijanka z žagarsko zbirko, gospodarsko poslopje in kozolec. V gospodarskem poslopju je iz prejšnjega hleva nastala krčma, skedenj je postal galerija Skedenj, kašča je sedaj sprejemnica za goste in prodajalna spominkov. V sklopu domačije pa je bila odprta tudi Trubarjeva čitalnica.

♥♥♥♥♥

Dvorane v Grand hotelu Union že od nekdaj slovijo po različnih elegantnih plesih in porokah. Prepustita se eleganci in stoletni tradiciji Bele in Unionske dvorane, ki sta med najbolj priljubljenimi. Organizacijo in načrtovanje prepustita izurjeni ekipi, vidva pa sta tam, da uživata, svoj poročni dan pa zaključita v luksuzni poročni suiti.

♥♥♥♥♥

Doživita romantične trenutke v starodavni Škofji Loki in se odločita za Grajsko poroko ali Srednjeveško poroko na Loškem gradu, v blišču srednjeveških oblačil ter v družbi paža in loškega glavarja. Skupno življenjsko pot lahko pričneta tudi za mogočnimi zidovi meščanskih hiš v intimnem vzdušju obreda Poroke na mestnem vrtu ali se odločita za Mestno poroko v slavnostni poročni dvorani Žigonove hiše. Ljubiteljem neokrnjene narave je na kožo pisana Poroka na Visokem, s poudarkom na čarobnosti Tavčarjevega dvorca, čudovite poročne dvorane in nežnih zvokov citer. Prelestna narava v okolici dvorca pa je več kot odličen razlog, da si poročna prstana izmenjata na prostem.

♥♥♥♥♥

Sredi bujnega zelenja, le 16 km iz Ljubljane, čaka na vaju Polhograjska graščina. Romantično večno zaobljubo si lahko izrečeta v poročni dvorani graščine ali pa v paviljonu sredi parka. Po uradnem delu vas bo grof Blagaj popeljal do pogostitvenega prostora, kjer bodo na vas čakale Dobrote Blagajeve dežele. Zagotovo si bosta čarobnost poročnega trenutka spominjala še dolgo po zaključku.

♥♥♥♥♥

V čudoviti Gorenjski regiji podjetje Hit Alpinea ponuja nepozabno poročno praznovanje. Izbirata lahko med dvorano Vitranc, hotelom Špik ali pa se poročita na prostem na trati za dvorano, tudi za hotelom Ramada. V slednjem se nahaja ovalna dvorana, ki vama ponuja edinstven pogled na neokrnjeno naravo in mogočne gore. Vajina poroka bo vrhunski kulinarični dogodek, po poroki pa se lahko prepustita velnes razvajanju.

♥♥♥♥♥

Blejski grad je romantičen prostor, ki ga prežemajo leta zgodovine. Pika na i vajini poroki bo edinstven razgled, najsrečnejši dan pa bosta lahko zaključila s poročnim slavjem v restavraciji. Za edinstvenost vajinega dne se lahko odločita s posebno grajsko poroko, v kapeli pa imata možnost tudi cerkvene poroke.

♥♥♥♥♥

Celoten komplet poroke najdeta v Hotelu Astoria Bled, ki ima dolgoletno tradicijo organiziranja porok. Izkušeno osebje bo za vaju poskrbelo z vsemi malenkostmi – izbira dekoracije, profesionalno fotografiranje, snemanje, postavitve miz in živa glasba. Restavracija s plesiščem lahko gosti do 150 oseb, parkirišč za svate ne bo zmanjkalo, vidva in svati pa ste lahko vsi nastanjeni v hotelu, kjer imajo dovolj sob za vse.

♥♥♥♥♥

Brda ponujajo romantično kuliso za vajino poroko, saj so čudovita v vseh letnih časih. Izbirata lahko med različnimi lokacijami, kot je sveže obnovljena renesančna Vila Vipolže, Hotel San Martin s čudovitim razgledom, celotno poroko lahko organizirata v kompleksu Gredič, sredi narave na turistični kmetiji Štanfel ali pa na Gradu Dobrovo. Kjerkoli že bosta, vaju bodo spremljala vrhunska vina in prvinski užitki ob okusni hrani.

♥♥♥♥♥

Za organizacijo civilne porok na prostem, pogostitve svatov in piknik na prostem je idealna lokacija Grad Snežnik. Pred kratkim obnovljen in mogočen grad, ki leži ob majhnem jezeru, je popolna kulisa za vse letne čase. Pristave Snežnik se kot poročno lokacijo uporabi v primeru slabega vremena, mladoporočenca pa lahko svoj pravljični dan zaključita v romantičnem poročnem apartmaju. Čez leta pa vse poročene pare toplo povabijo na romantičen vikend.

♥♥♥♥♥

Doživita pravljično poročno doživetje v Termah Dobrna. Poročita se lahko v letnem paviljonu, sredi zdraviliškega parka ali pa v poročni dvorani v Vili Higiea. Za poročno rajanje imata na voljo tri različne dvorane, izbrala pa jo bosta glede na število povabljenih. Na izbiro so vama že vnaprej pripravljeni jedilniki, lahko pa si ga sestavita sama.

♥♥♥♥♥

Za poroko sredi glavnega mesta Ljubljana izberita Hotel Slon. Do prizorišča vaju bo odpeljala limuzina, celotno slavje pa bo potekalo v 1. nadstropju v dvorani Kavarni in Klubih. Izbereta si lahko celoten paket poroke, kjer so vključeni že najem, postavitev in priprava dvorane, tehnična oprema, dekoracija, pogostitev itd. Vsaka njihova poroka je nekaj posebnega, saj bosta imela na izbiro bogat poročni meni, z najboljšimi kulinaričnimi dobrotami, na koncu pa lahko izkoristita tudi možnost prenočevanja v hotelski suiti.

♥♥♥♥♥

Sredi mirne zelene oaze Bele Krajine se nahaja Restavracija Štajdohar, ki ima že 25-letno tradicijo. Velik prostor, ki je idealen za poročno rajanje, okusna hrana, z najboljšimi sestavinami in dovolj veliko parkirišče za vse vajine goste, so obvezne sestavine vajine poroke, in za vse bodo poskrbeli. Naj bo vajina poroka nepozabna in naj traja do jutranjih ur.

♥♥♥♥♥

Ošterija Pr’Noni združuje vse potrebno za vajin popoln poročni dan. Velik vrt ob potoku, lično zelenje, zvok violin, preproga iz cvetja so popolni razlogi, da izpeljeta civilni del poroke na njihovem zunanjem vrtu. Sledilo pa bo poročno slavje, za kar lahko izbirata med menujem po meri ali pa piknikom na travi, z mesnimi in morskimi specialitetami. Skupaj z gosti bosta uživala v odličnih koktajlih, mediteranski hrani in vrhunskem vinu – vajin pravljični dan, o katerem se bo še dolgo govorilo.

♥♥♥♥♥

Mali grad
Mali grad

Sveže poročno prizorišče Mali grad obeta navdihujoče poročne zgodbe na travnati strehi mesta Kamnik. Izbirata lahko med dvema vsebinsko raznolikima paketoma ureditve prizorišča. V tem okviru sodi tudi kreiranje idejnega scenarija civilnega obreda, celostna organizacija in izvedba pripadajočih spremljevalnih storitev. Imajo posluh za nenavadne želje in se ne želijo omejiti. Tako bo vajina poroka vse prej kot tipična, prej drzna, drugačna in samosvoja.

♥♥♥♥♥

Gornjesavski muzej, foto: Alenka Dovžan
Gornjesavski muzej, foto: Alenka Dovžan

Če si želita drugačne poroke, poroke v mestu jekla in narcis, potem razmislita o poroki na Jesenicah v objektu Kolpern ali pa sklenita civilno zakonsko zvezo na Trgu na Stavi Savi. Gornjesavski muzej ponuja tudi poročne pakete, kjer poročno slavje v obeh primerih poteka v Kolpernu v Banketni dvorani, kjer vama je na voljo 16 banketnih miz različnih velikosti, najem kuhinje za catering in garderobni prostor.

♥♥♥♥♥

V Hotelu Triglav Bled, butičnem kotičku, ki ga prežema zgodovina, vama ponujajo večhodni meni z vinsko spremljavo, glasbo in programom. Na vaju in svate čaka 22 sob, velnes z bazenom in savno ter odlična Restavracija 1906, kjer ustvarjajo tradicionalne slovenske jedi na moderen način. Obiščita jih, saj vama bodo pred poroko svetovali in povabili na okušanje jedilnika, zraven pa bosta lahko uživala v čudovitem pogledu na jezero in okoliške hribe.

♥♥♥♥♥

Pogled na Kranj in okoliške hribe, oddaljenost od mestnega vrveža in ponudba za vse želje, odlikujejo Hotel Bellevue na Šmarjetni gori. Izbirata lahko med civilno poroko na vrtu ali v notranjosti, cerkveno poroko v sosednji cerkvi in pa poročnim slavjem v restavraciji za do 250 oseb. Med pripravo vama bodo svetovali, organizirali in vodili obred, na vaju in na svate pa čaka tudi zadostno število sob. Izberita najlepši pogled na mesto.

♥♥♥♥♥

Ne glede na to, ali si želita veliko ali intimno poroko, v Gostilni Lipan, ki se nahaja sredi Poljanske doline v Hotavljah, bodo poskrbeli za vaju in vajine goste, saj imajo prostora za 160 oseb. Na voljo imata različne menije, ki si ga lahko sestavita tudi po lastnih željah. Prostora za ples je več kot dovolj, na svoj račun pa bodo prišli tudi najmlajši, saj imajo v gostilni urejen igralni kotiček.

♥♥♥♥♥

Za pogostitev po poroki izberita Gostišče Hochkraut. Nahaja se le 3 km iz Celja in ponuja vse, kar mora imeti lokacija za pogostitev – celovita kulinarična ponudba, zimski vrt, manjšo (do 50 sedežev) in večjo sobo (do 180 sedežev) za pogostitev, veliko parkirišče za vse goste, skupaj s svati pa lahko v lepo opremljenih sobah tudi prenočite.

♥♥♥♥♥

Gostišče Kum se nahaja v Zagorju ob Savi, pripravili pa vama bodo nepozabno poroko. V vseh pogledih upoštevajo želje mladoporočencev, posebno pozornosti pa namenijo poročnim menijem. Dekoracijo restavracije bodo uskladili z barvami vajine poroke, če pa bo noč predolga, pa lahko svatje prespijo v eno-, dvo- ali triposteljnih sobah. Izbereta jih lahko tudi za pogostitev na vaši izbrani lokaciji, saj ponujajo tudi storitev cateringa.

♥♥♥♥♥

Galerija okusov, foto: Urška&Domen
Galerija okusov, foto: Urška&Domen

Galerija okusov leži v osrčju baročnega parka Novo Celje ob istoimenskem dvorcu. Poročita se lahko na prostem v parku, pod šotorom ali pa v notranjosti. Njihova ekipa bo poskrbela za vaju in vajino poroko, za brezskrbno načrtovanje dneva vajine ljubezni – z vama bodo od začetnega iskanja idej do konca zabave. Piko na i pa bo dodala vrhunska kulinarika, ki se odlikuje v fuziji okusov.

♥♥♥♥♥

Če sta ljubitelja mestnega okolja pa se odločita za romantično Festivalno dvorano, ki je popolna za vajin poročni pravljični dogodek. Razporeditev miz bodo pripravili po vajinem predlogu, prav tako pa bodo poskrbeli za kakovostno kulinarično in programsko izvedbo poroke. V kolikor imata manjše število gostov, bodo elegantno dvorano s plesno zgodovino razdelili na dva dela, vajina poroka pa bo tako bolj intimna.

♥♥♥♥♥

V glavnem mestu v parku Tivoli je ena izmed lokacij tudi Grad Tivoli. V objemu tivolskega zelenja in z romantičnim pogledom na ljubljanski grad, lahko izkusita nepozabno doživetje.

♥♥♥♥♥

Ideja za poroko je lahko tudi Hotel in restavracija Krona. Na voljo imata različne prostore za poročno slavje, ki jih dopolnjuje raznovrstna in edinstvena kulinarična ponudba, v kateri se najdejo tudi bolj eksotične jedi. Nahajajo se na obrobju Domžal, informacije pa na www.hotel-krona.com.

♥♥♥♥♥

Idilično okolje za poroko pa vama ponuja Park Škocjanske jame, kjer na vaju čaka resnično sanjski kraj. Civilni del poroke se odvija v prenovljenem promocijsko-kongresnem centru, kjer atraktivni salon poskrbi za svečanost in posebnost dogodka, na voljo pa vama je tudi edinstven Murvin vrt. Zagotovo idealna lokacija vajinega edinstvenega romantičnega dogodka.

♥♥♥♥♥

Ena izmed najlepših svetovnih jam je zagotovo Postojnska jama, ki si jo lahko izbereta za posebno lokacijo vajine poroke, ki si jo bodo zapomnili tudi vajini gostje. Zagotovo je edinstveno doživetje, da se na poroko odpeljete z jamskim vlakom, se poročita v dvorani Belvedere, obkrožena z unikatnim skrivnostnim svetom jamskih skulptur. Odlične bližnje lokacije so tudi Predjamski grad, Park Postojnske jame in idilični Jamski dvorec na vhodu v Postojnsko jamo. Oglejta si vse možnosti na www.postojnska-jama.eu.

♥♥♥♥♥

Če sta si vedno želela poroko v naravi, sredi travnika, potem je Posestvo Pule idealna lokacija. Luksuzno obnovljena domačija, sredi bukovega gozda – lokacija ki bo pričarala pravljično intimo in romantiko. Prepričajta se na www.pule.si.

♥♥♥♥♥

Jezeršek lahko poskrbi za vsako podrobnost na vajini poroki. V Hiši kulinarike Jezeršek pripravljajo najrazličnejša poročna kosila, večerje in tudi poročne zajtrke. Za manjšo poroko izberita Belo dvorano ali Vinsko klet, za večjo pa Finžgarjevo ali Veliko dvorano. Različne stile porok organizirajo v Dvoru Jezeršek ali v Hotelu Antiq Palace. Pripravljajo pa tudi poročni catering na drugih lokacijah.

♥♥♥♥♥

Lahko se odločita za ambient v starem kmečkem stilu. V bližini Magistrata v centru Ljubljani se nahaja Gostilna Sokol. Osebje bo poskrbelo z domačimi kmečkimi ali divjačinskimi dobrotami, na meniju pa je še vrsta drugih dobrot.

♥♥♥♥♥

V restavraciji Vila Bella v naročju Storžiča ponujajo vse, kar potrebujeta, da bo vajina poroka ostala vsem svatom v najlepšem spominu: idilično okolje v zeleni naravi, prijeten ambient s plesiščem, izbrano hrano in pijačo za vse okuse in želje ter prijazno osebje, ki se bo na vsakem koraku trudilo ustreči vajinim željam.

♥♥♥♥♥

Ekipa Kongo Hotel & Casino iz Grosuplja, bo v sodelovanju z zunanjimi partnerji olajšala priprave na vajin poroči dogodek. Preizkusita poročne menije, izbirata dekoracijo prostora in namizno okrasitev, zabavni program ter se udeležita hitrega plesnega tečaja. Odločita se lahko tudi za civilni obred ob robu gozdička v bližini restavracije.

♥♥♥♥♥

Če se želita poročiti v objemu narave v Bohinju, potem je Bohinj Park EKO Hotel idealni prostor, saj imata na izbiro več možnosti poroke. Lahko se poročita v eni izmed šestih cerkva, v dvorani Triglav, v Ceconijevem parku ali pa na ladjici, medtem ko plujete po Bohinjskem jezeru.

♥♥♥♥♥

Vse dni v letu se lahko poročita v Thermani Laško, v Zlati dvorani s čarobnimi stenskimi poslikavami, v idiličnem okolju Zdraviliškega parka, na mostičku zunanjega bazena, ob fontani želja ali pa v elegantnem ambientu hotela Wellness Park Laško, v Gala dvorani Kongresnega Centra ali na mostu želja.

♥♥♥♥♥

Poročno slavje lahko organizirate v naši restavraciji City Krško, kjer bomo poskrbeli za vaju z dobro hrano, prijetnim ambientom, vrhunsko postrežbo in dobro zabavo. Pridite ne bo vam žal.

♥♥♥♥♥

Do bogato opremljene poročne dvorane na gradu Sevnica se bosta ob zvokih koračnice povzpela po zavitem grajskem stopnišču, na koncu obreda pa vaju bo čakal šampanjec. Grad je popoln za fotografiranje, saj ima grajski stolp čudovite freske, do gradu pa vaju pripelje kočija. Poleti se lahko odločita za poroko v grajskem parku, kjer vaju bo sprejel in po gradu vodil sam lastnik gradu, baron Inocenc Moscon s svojimi stražarji in grajsko gospodo.

♥♥♥♥♥

V Penzion Kračun lahko povabita do 70 oseb in skupaj z njimi ustvarita vajino poročno zgodbo. Poleg poročne svatbe v Restavraciji Viola, lahko imata civilni obred v prostorih penziona v poročni dvorani obdani z belim šotorom. Poročni obred lahko poteka za zidovi Žičke kartuzije, svatba in druženje s svati pa na letni terasi gostilne Gastuž ali v notranjih prostorih.

♥♥♥♥♥

Poročita se lahko na Turistični kmetiji Vimpolšek, ki stoji na obrobju mesta Brežice. V bližini se nahaja cerkev svetega Lenarta. Poleg prostora za slavje vas postrežejo z odlično domačo hrano in vrhunsko postrežbo.

♥♥♥♥♥

Svojo večno zvestobo si lahko obljubita v Čolnarni Dem na Limbuškem nabrežju, v bližini reke Drave. V čudovitem in prelepem okolju lahko nepozabno poročno zabavo doživita na prostem.

♥♥♥♥♥

Poroka v hotelu Arena na Pohorju je popolno doživetje, saj prevzamejo skrb za organizacijo poročnega slavja, pripravijo cvetlično dekoracijo, svečano okrasijo mize in stole, pripravijo sedežni red in vse ostalo, kar potrebujete za vašo sanjsko poroko.

♥♥♥♥♥

Domače malo drugače je slogan Gostilne Mihovec, ki se nahaja v Pirničah. Pri njih najdete skupek tradicije in modernosti, gostoljubje in organizacijo poročnega slavja, kjer poskrbijo za vsako malenkost. Tako boste dobro jedli, pili izbrana vina slovenskih vinarjev in rajali v okrašeni veliki dvorani ali na prostem pod mogočnimi kostanji.

Deli

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here