Poročna manikura in pedikura

0
187
Poročna manikura
Poročna manikura

Poročna manikura naj bo romantična, ne preveč kičasta. Priporočajo se naravne, umirjene barve, med najbolj popularnimi pa je še vedno francoska manikura.

Tudi nohti so pomemben dejavnik celotnega dovršenega videza. Poročna manikura naj bo zato del urejanja za svoj poročni dan. Pogovarjali smo se z izkušeno oblikovalko nohtov Suzano Umek, ki bodočim nevestam pred izdelavo svetuje pri negovalnih in ekskluzivnih postopkih nege rok in nog, pri izdelovanju umetnih in gelnih nohtov ter utrjevanju naravnih nohtov.

Katere tehnike ima na voljo bodoča nevesta

  • Poleg standardne manikire, SPA manikire, je možno tudi podaljševanje nohtov na konice, podaljševanje nohtov na šablono, izdelava nohtov z akrilom ter nanos mehkega gela soak-off na naravne nohte. Vse bolj se uporablja nova tehnika soak-off nanašanja gela na naravne nohte. Že samo ime nam pove, da je nanos enostaven, prav tako tudi korekcija ali odstranitev. Gelov ni treba piliti, saj so topljivi v posebni tekočini, ki je namenjena novemu sistemu soak-off. Naravni nohti pa dajejo videz lakiranih nohtov in so zelo tanki.
  • Na voljo je tudi estetska pedikura, gel na nohtih na nogah, ki je obstojen tudi do 2 meseca, saj morajo na ta dan blesteti tudi stopala in nohti na nogah.
  • Seveda v salonu nohte na željo stranke tudi dogodku primerno poslikajo, okrasijo s kamenčki ali kakšnimi drugimi podobnimi okraski za to edinstveno svečano priložnost.

Kakšni so motivi za poročno poslikavo, trendi

Suzana Umek iz podjetja PROHOF d. o. o., PE Nails Space, svetuje: Motivi za poročno poslikavo so odvisni predvsem od same želje neveste, od njenega značaja in seveda od celotnega videza neveste. Vsekakor pa nohti celotnemu videzu dodajo le piko na i. Vedno bolj je v trendu naravni videz nohta, torej bela konica z nekaj kamenčki na prstancih. Pozorni morate biti na to, da vse skupaj ne izpade preveč ‘kičasto’ ampak nežno in romantično.

Koliko prej pred poročnim dnem, si lahko nevesta izdela nohte

Priporoča se, da si bodoča nevesta manikiro oziroma pedikuro izdela le nekaj dni pred poroko. Če je vaša poroka v soboto, si nohte uredite v sredo, četrtek ali petek. Tako imate še čas za kakšne manjše naknadne dodatke in za popravilo nohtov (če pride do kakšnih ‘poškodb’).

Deli

Sodelujoči strokovnjaki:

Suzana Umek

Suzana Umek

PROHOF d. o. o., PE Nails Space

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here