Poročna obleka glede na postavo neveste

0
648
Poročna obleka
Poročna obleka

Poročna obleka vam mora pristajati, v njej se morate počutiti sanjsko. Na prvem obisku v poročnem salonu si obleke oglejte in jih čim več tudi pomerite.

Na prvem obisku v poročnem salonu si poročne obleke oglejte in jih čim več tudi pomerite. Šele kasneje se bosta skupaj s svetovalko ukvarjali o korekcijah in spremembah, ki so možne na poročni obleki. Poročna obleka mora biti sanjska, v njej pa se morate tudi tako počutiti.

Peščena ura

Ozek pas, prsa in boki v enakem razmerju (90-60-90) in višina okoli 175 cm. Takšnim nevestam pristaja prav vse, zato ne boste potrebovale nasveta strokovnjakov, sledite le svojemu okusu. Izluščite tisto posebno, drugačno obleko in bodite svečane ter drzne (kroji A-linija, morska deklica itd.).

 

Peščena ura
Poročna obleka Andati, foto: Poročni salon Ena in Edina
Poročna obleka Cabotine, foto: Poročni salon Ena in Edina
Poročna obleka Camarat, foto: Poročni salon Ena in Edina

Hruška

To je postava z ozkim prsnim obsegom, ozkim pasom in širšimi boki. Irena Peterka priporoča obleke, ki poudarijo postavo, ozek pas. Obleka naj objema še zgornji del bokov, krilo pa se spušča v A linijo. Takšna postava dovoljuje krila, ki so zelo široka (krinolinasta), vendar naj se oprijet del ne konča v pasu, ampak 15 cm pod njim. Odsvetuje se ozko oprijete kroje oblek.

Hruska2
Poročna obleka Ariana, foto: Poročni salon Ena in Edina
Poročna obleka Alyssa, foto: Poročni salon Ena in Edina
Poročna obleka Alyssa, foto: Poročni salon Ena in Edina

Jabolko

Izberite obleko, ki optično zoži pas in širi boke. Najbolj zožijo pas obleke s korzetom, linije gub v obleki naj bodo diagonalne, krilo naj se širi čez boke, krojeno naj bo v ožjo ali širšo A linijo. Obleka naj močno objame pas.

Poročna obleka Matrei, foto: Poročni salon Ena in Edina
Poročna obleka Matrei, foto: Poročni salon Ena in Edina
Poročna obleka Audrey, foto: Poročni salon Ena in Edina
Poročna obleka Audrey, foto: Poročni salon Ena in Edina

Kvadrat

To je postava z ozkimi boki. Kroj obleke, ki izpopolni takšno postavo, naj bi oblikoval in povečal boke, zaradi česar bo pas na videz ožji. Obleka morske deklice bo prava izbira. Obleka naj bo oprijeta od predela okrog pasu in nižje, krilo je lahko razgibano. Izogibajte se ozkim, ravno padajočim krilom, saj naredijo postavo togo.

Poročna obleka Calella, foto: Poročni salon Ena in Edina
Poročna obleka Calella, foto: Poročni salon Ena in Edina
Poročna obleka Cardigan, foto: Poročni salon Ena in Edina
Poročna obleka Cardigan, foto: Poročni salon Ena in Edina

Še nekaj nasvetov …

  • Obleka A linije je najbolj popularen kroj, ker pristaja vsem postavam. V kolikor ste v zgornjem delu drobni, potem izberite dober podložen modrček, ki bo tudi zgornji del lepo zapolnil.
  • V životcu oprijeta obleka s široko razprto krinolino načeloma pristaja postavam z ozkim pasom;
  • Linija obleke, ki sledi telesu vse do višine nad kolenom, kjer se razširi proti tlom, pa, pod pogojem, da je obleka res dobro ukrojena in telirana po meri, poudari ženstvenost vsakršne postave. Še bolj je primerna za vitke in visoke postave.
  • Oblika obleke v stilu morske deklice pristaja ženskam, ki imajo proporcionalno celotno postavo in zapeljive boke.
  • Obleka, ki je v prsih oprijeta in nato prosto pada, ter se lahko vleče po tleh, je primerna za manjše postave s širokim pasom. Dolga linija vizualno podaljša telo. Tega kroja se izogibajte le, če imate večje oprsje, ker bi ga ta kroj obleke še bolj poudaril.
  • Tanke naramnice izberite, če imate lepo oblikovane roke, ramena in vrat. Prav tako vrat in lepo oblikovan zgornji del, še bolj poudari oprijet model brez naramnic.
  • Pri večjem oprsju si lahko privoščite obleko na V in srčast izrez.
  • Če imate širše boke, se izogibajte modelu obleke, ki se zavezuje okoli vratu. Obleka s kratkimi rokavi lahko uravnovesi hruškasto postavo; s podložkami pa lahko ramena tudi poudarite. Prav tako vas lahko obleka s kratkimi rokavi optično zniža ali še poudari široka ramena.

Barva poročne obleke

Irena Peterka, iz Poročnega salona Ena in Edina, pojasnjuje, da je najpomembnejše, da ste si v obleki všeč, da se v njej počutite dobro, sproščeno, pravljično in samozavestno ter predvsem tudi udobno, saj boste v poročni obleki preživele več ur. Barva obleke naj se poda vaši polti. Snežno bela poročna obleka pristoji temnejši polti, barva smetane, ki je še vedno najpogostejša barva poročnih oblek in je topla barva, se poda vsem odtenkom polti.

Izposojena ali kupljena obleka

V Sloveniji imate pestro izbiro oblek svetovno znanih proizvajalcev po zelo ugodnih cenah izposoje, glede na njihovo vrednost. Kvalitetno obleko si lahko izposodite za 500 evrov. Zakaj ne bi bili vsaj enkrat v življenju v vrhunski kreaciji? Lahko pa razmišljate, da bo kupljena poročna obleka v uporabi tudi kasneje, če jo nekoliko prekrojite. Pomembno je, da si za poročno obleko vzamete čas, pomerite različne tipe v različnih salonih, kjer si bodo vzeli čas in vam svetovali pri izbiri.

Deli

Sodelujoči strokovnjaki:

Irena Peterka

Irena Peterka

http://www.enainedina.si/

Poročni salon Ena in edina

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here