Poročna trendi pričeska

0
360
Poročna pričeska
Poročna pričeska

Poročna pričeska je elegantna, urejena, se ujema s poročno obleko in stilom poroke. Pripravili smo nekaj nasvetov in kaj priporočajo frizerji.

Cene za poročno pričesko so zelo različne, od 45 do 80 evrov, tudi več, odvisno od frizerskega salona.

Če želita imeti popolno pričesko, je po besedah Tjaše Železnik, Frizerstvo Železnik, treba na to predhodno pripraviti lase – obarvati, urediti konice ter jim narediti dodatno nego. S tem dosežemo lepši lesk in videz končne pričeske. Od dva do tri tedne pred poroko se oglasita v frizerskem studiu, kjer vaju bodo povprašali o željah, o poročni obleki neveste in o poteku poročnega dne, saj mora biti poročna pričeska nemoteča in obstojna čez dan ter tudi zvečer na zabavi. Na podlagi tega vama bodo svetovali o izvedljivosti želja in se z vama dogovorili za termin friziranja ter morebitno barvanje. Če se odločita za poskusno pričesko, se naročita najmanj deset dni pred poročnim dnem.

Trendi

Pred leti so imele neveste večinoma spuščene lase in so prevladovali kodri. Danes prevladujejo speti lasje – lahkotni in razigrani. V spenjanju se pogosto prepletajo kodri. Lahko se odločite tudi za gladke pričeske spete na zadnjem delu – šinjon. Tjaša Železnik svetuje, da naj vas ne bo strah imeti bolj polne pričeske, več volumna, saj je tudi poročna obleka bolj razkošna kot vsakodnevna. Upošteva naj se tudi letni čas: »poleti se raje odločite za spete ali delno spete lase, da vam ne bo vroče in da lasje ne motijo pri večernem rajanju. V primeru umirjene poroke in slavja, pa so lasje lahko spuščeni in lahkotno skodrani.« O poročnih pričeskah smo se pogovarjali tudi s Tamaro Janža, Frizerski salon Tamara Team, ki pravi da so za letošnje poročne pričeske najbolj trendi voluminozno oblikovane XXL fige, najbolje na kronskem delu, ki pa so lahko tudi na zatilju.

Nasveti frizerjev

»Vsi lasje niso za vsako pričesko in zato je pomembno razmisliti o primernosti želene pričeske,« pravi Železnikova.  Tamara Janža je dodala še nekaj nasvetov:

  • Če je nevesta bolj mirna, ker ve, da bo frizura obstojna in so lasje dobro fiksirani, so med bolj praktičnimi pričeskami še vedno spete frizure.
  • Nevesta mora vedeti kakšno bo imela obleko, saj je poročna pričeska češnja na smetani celotnemu stilu. Splošno pravilo velja, bolj ko je preprosta obleka, bolj zahtevna je lahko frizura in seveda, če ima obleka veliko dodatkov in je zelo dodelana, mora biti frizura enostavnejša. Manj je več.
  • Neveste svoje lase za dan D začnite pripravljati vsaj pol leta pred poroko. Barva las naj bo topla, modni so karamelni in kapučino odtenki od najsvetlejše do zelo temno rjave čokoladne barve, nikakor črne. Naj bodo v vsaj dveh tonih, ki sta si sorodna, saj potem delujejo lasje gostejši, bolj sijoči in dajo boljšo strukturo. Barva naj poudari vašo polt in oči.
  • Tik pred poroko vam odsvetujemo drastične posege in spremembe. Če bi se rade prepričale o natančnem videzu vaše poročne pričeske, se s svojim frizerjem dogovorite za poskusno pričesko. Ta dan lahko preizkusite različne vrste poročnih pričesk ter se s frizerjem pogovorite o svojih idejah in željah ter možnosti realizacije omenjenih. Frizer bo ob oblikovanju poročne pričeske upošteval tako ten vaše kože kot barvo las in obliko obraza, hkrati pa bo pozoren tudi na poročno obleko, čevlje in modne dodatke, tako da bo pričeska zaokrožila celoten videz.
  • Poročna pričeska bo prava in udobna takrat, ko ne bo bistveno odstopala od vsakdanje. Bodite na poročni dan tisto, kar ste v vsakdanjem življenju. Če vsakodnevno nosite spuščene lase, naj bo tudi poročna pričeska v tem stilu, spuščeni, nakodrani, polikani lasje, ki jih dopolnite z dodatki. Če se najbolje počutite s spetimi lasmi, stran od obraza, bo frizer to upošteval tudi pri izdelavi same poročne pričeske.
  • Če bi si želele imeti speto poročno pričesko, je to najlažje doseči z daljšo dolžino las, vendar tovrstno pričesko strokovnjaki omogočajo tudi kratkolaskam. V teh primerih frizerji posežejo po podaljških ali umetnih čopih, ki so lahko spleteni iz umetnih ali iz naravnih las. Za spete lase strokovnjaki pogosto posegajo po različnih lasnicah, vezicah, rožah, pisanih trakovih in umetnih kitkah, ki jih vpletejo v pričesko.
Deli

Sodelujoči strokovnjaki:

Tjaša Železnik

Tjaša Železnik

http://www.tjasa.si/si/

Frizerstvo in ličenje Železnik

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here