Poročni dodatki v laseh, na obleki in nakit

0
254
Poročni dodatki
Poročni dodatki

Pri poročnih dodatkih velja pravilo »manj je več«; lasni poročni dodatki, nakit in morebitni dodatki na poročni obleki - izbirajte jih precizno.

Tina Sušnik Colarič iz Zlatarnice pravi, da se bo čipka letos pojavljala povsod, od cele čipkaste obleke, do le čipkastih detajlov na obleki, nakitu ali kot detajl za poročni dekor – od vabil do torte.

Poročni nakit

Poročni nakit
Poročni nakit

Poročni dodatki, kot so verižice, uhani, zapestnice, tiare ipd. – tu velja nekoliko več previdnosti. »Držite se nasveta manj je več. Zavedajte se, da boste imele čudovito obleko, novo frizuro, make up in še šopek, zato lahko hitro postane preveč vsega,« pravijo v Naj nevesti. Kristalni in klasični nakit ne bo šel nikoli iz mode, vendar trend poziva, naj bodo neveste to leto veliko bolj pogumne in drzne, vsaj kar se tiče barv. Letos bodo v modi kraljevsko modra in vijolična ter briljantno črna barva. Tiste manj drzne pa lahko uporabite tudi pastelne odtenke. Poleg dodatkov v laseh, kot so razni obroči s cvetličnimi dodatki, velike lasnice, trakovi, bodo trendi tudi veliki uhani oblike »lestenec«, ki bodo naredili poudarek še posebej takrat, ko bo vaša obleka čisto preprosta.

Poročni dodatki v laseh

Nevestam, ki izberejo »princeska« poročno obleko v Poročni zvezdi priporočajo tiaro, vse bolj kot po tiari pa neveste posegajo po različnih lasnicah. »O tem kakšne dodatke boste imeli v laseh se posvetujte s frizerjem, ki vam bo lahko najbolje svetoval glede na frizuro, ki jo boste nosile na poročni dan,« je povedala Švajgerjeva in dodala, da se neveste zelo pogosto odločajo prav za drobne lasnice s perlami, ki so posute po laseh. Tistim, ki se boste odločile za tiaro, Švajgerjeva svetuje, da spustite verižico in se raje odločite za drobne uhane in zapestnico. »Veliko nevest se odloča za tančice, ki so lahko krajše, nekje do polovice telesa ali daljše, tako, da se kot vlečka vlečejo za nevesto. Tančice so namenjene predvsem obredu in s svojo simboliko dodajo tisto piko na i, ki prikliče še kakšno dodatno solzo med poročnim obredom,« je povedala Greta Bole iz salona Poročna zvezda.

Poročno spodnje perilo

Poročna podvezica
Poročna podvezica

Izbiro spodnjega perila prilagodite poročni obleki. Poročno spodnje perilo mora biti udobno, a hkrati zapeljivo. Če ste si izbrale poročno obleko, ki sestoji predvsem iz prozornega materiala, kjer se skozenj posledično vidi barva spodnjega perila, potem raje posezite po perilu iz elastičnih materialov, ki pa naj bo obvezno v kožni barvi. V kolikor je vaša poročna obleka bolj oprijetega kroja, pazite, da boste izbrale spodnje perilo, pri katerem robovi spodnjic ne bodo vidni. V tem primeru se lahko odločate med brezšivnim perilom oziroma tanga hlačkami. Posebno pozornost pa morate nameniti tudi izbiri nedrčka. Izbirajte glede na model obleke in hrbtni izrez, globino dekolteja, barvo obleke in transparentnost materiala. Modrček mora nuditi dovolj opore in hkrati stati na mestu. Obstaja zelo velika verjetnost, da boste na svoji poroki veliko skakali in plesali, zato bi bilo nenehno popravljanje dekolteja moteče. Pri zelo odprti obleki se namesto modrčka svetuje uporaba anatomsko oblikovanih košaric, ki se vgradijo v obleko in pri katerih odpadejo moteče naramnice modrca. Nadalje je Tina Švajger Sivec iz Naj neveste izpostavila podvezico, ki je sicer celo poroko skrita, vendar bo odigrala pomembno vlogo na poročni zabavi.

Vedno izhajajte iz obleke

Dodatki v laseh
Dodatki v laseh

»Pri kombiniranju verižice, uhanov in zapestnice vedno izhajate iz obleke. Dobro poglejte obleko, morda se v njej kakšna zlata, srebrna nitka, bakreni kamenčki, čipka, zato naj bodo tudi dodatki v tem stilu,« pojasnjuje Švajgerjeva in pove, da je naloga dodatkov, da obleko zgolj nadgradijo, ne pa zasenčijo. »Še vedno pa naj vsaka nevesta ostane zvesta sama sebi in svojemu okusu. Če znate nositi, ne samo vseh dodatkov ampak tudi bogato obleko, je to najpomembneje, ne gleda na vsa pravila,« zaključuje Švajgerjeva.

Vse kar morate vedeti o poročnih dodatkih

Nasvete smo povzeli po modnih oblikovalkah Ireni Funduk iz Ateljeja Princ – iff in mag. Stanki Blatnik Blagotinšek (Stanka Blatnik Fashion):

  • Nogavice morate prilagoditi izbrani poročni obleki. V nekaterih primerih je odločitev za nošnjo hlačnih nogavic prava izbira, saj noge polepšajo in izenačijo ten. Vendar, v kolikor ste se odločili za krajšo obleko oziroma za model obleke, kjer bodo noge dobro vidne, se hlačnim nogavicam raje odpovejte. Omenjene znajo predstavljati težavo, saj se na fotografijah, ki so posnete s pomočjo bliskavice, rade zasvetijo v nenaravnem tenu. Pri dolgi obleki pa bodo hlačne nogavice več kot dobrodošle, saj se boste z njimi počutile bolj zapeljive. Izberite si tanke samostoječe nogavice v kožni barvi oziroma v barvi svoje obleke – naj bodo najtanjše, kožne ali samostoječe, nikakor pa ne bele. Ker pa se, predvsem tanjše, hlačne nogavice rade strgajo, s seboj na poroko vzemite dodaten identičen par.
  • Bolero naj bo sodobnih linij, izčiščenih oblik ter naj se ujema s stilom obleke. Je zelo priročen kos pri cerkvenem obredu, kjer pokriva ramena, na splošno pa lepo dopolni celotno toaleto.
  • Šal lahko nadomesti bolero, izbirate pa lahko med krajšim, ki ogrnjen prek ramen, sega do konca prstov ali dolgim, ki se povleče po tleh. Izbiro diktirata model in dolžina obleke. Šal prida obleki bolj svečan in »poročni« vtis, lahko pa se nosi tudi v bolj sproščeni različici, ki pada z nadlakti že nad komolci.
  • Rokavice lahko podajo poročnemu videzu nek poseben pridih. Ni nujno, da jih vključimo, lahko pa je nadvse lepo, npr. kot na črno zlati fotografiji, ko ravno dovolj privzdignejo celoto.
Deli

Sodelujoči strokovnjaki:

Tina Švajger Sivec

Tina Švajger Sivec

http://www.zapletina.si

Salon Naj nevesta in Zapletina, unikatna poročna vabila, zahvale in nakit

Greta Bole

Greta Bole

http://www.porocna-zvezda.si/

Poročni salon Poročna zvezda

Stanka Blatnik

Stanka Blatnik Blagotinšek

http://www.stankablatnik.com/

modna oblikovalka, Stanka Blatnik F A S H I O N

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here