Srečna noseča nevesta

0
424
Noseča nevesta
Noseča nevesta

Noseča nevesta naj se izogiba stresa, premisli naj glede obleke, čevlji naj bodo udobni, hrana na poroki pa naj bo sveža, zdrava in lahka.

Načrtovanje poroke obsega veliko dela in stresa, ki pa je za noseče neveste lahko škodljiv. Pomoč prijateljic vas bo v tem primeru zelo razbremenila. Za optimalen čas izvedbe poroke bi lahko oklicali drugo trimesečje, ko slabosti počasi ponehajo, prednost tega časa pa je tudi velikost trebuha, ki še ni tako velik, da bi bile zaradi njega preokorne. Nakup poročne obleke pa mora biti zgolj vaš projekt. Za iskanje omenjene si vzemite dovolj časa, da najdete pravo, saj se morate v njej glede na nosečnost počutiti predvsem sproščeno in udobno, a hkrati privlačno.

Trebuščka ne skrivajte

Noseča nevesta naj trebuščka ne skriva, saj dejstvo, da ste noseče, predstavlja vse lepo, žarele boste in pokazale sad vajine neizmerne ljubezni, ki jo bosta okronala še s poroko. Pozorne pa bodite na nekaj malenkosti, da bo vaše počutje boljše.

  • Izberite udobno poročno obleko. Če boste izbirale obleko v butiku ali pa vam jo bo pripravljala šivilja, to povejte, in brez težav bodo obleko prilagajali glede na rast vašega trebuščka. Priporočljiv je modrček z boljšo oporo, tršima košaricama ali pa celo v obleko všiti košarici. Obleka naj bo za malenkost krajša zaradi varnosti, da nanjo ne stopite in padete.
  • »Žal boste tukaj nekoliko omejene pri izbiri, vendar smo mnenja, da je na tem mestu udobje vas in vašega otročička najpomembnejše, zato vam odsvetujemo obleke, ki imajo v pasu korzete. Predlagali vam bomo takšne obleke, ki se brez problema prilagajajo ne glede na rast trebuščka. To pa zato, da vas ne bo skrbelo, ali vam bo obleka čez en mesec še prav,« je vsem bodočim mamicam povedala Tina Švajger Sivec iz salona Naj nevesta. Največkrat izbirajo nosečke prosto padajočo obleko, lahko in brez korzeta ali ozkega pasu. Pas je pri teh oblekah višji, pod prsmi. Izberite obleko v A-liniji. Nazoren primer tovrstne obleke je t. i. obleka sloga empir, kar pomeni, da je v predelu prsi oprijeta, spodnji del obleke pa pade prosto po telesu. Za takšen model je značilen barvni trak, ki ločuje zgornji in spodnji del obleke in se zaveže v pentljo. Obleka ima lahko tudi gubice, ki skrivajo trebušček. Če pa ste samozavestne, kar na poroki lahko tudi ste, pa trebušček pokažite v ozki, lepo prilegajoči se obleki. Običajno se noseče neveste večkrat oglasijo pri šivilji, zaradi prilagajanja obleke, teden ali par dni pred poroko pa se naredi dokončno prilagajanje.
  • Modni dodatki in šopek naj ne zasenčita trebuščka, saj morate biti nanj ponosne. Minimalističen nakit in nevpadljivi dodatki na obleki so dobrodošli.
  • Čevlje izberite glede na počutje, naj pa bodo udobni, z le malo pete ali pa kar ravnim podplatom, da boste varovale občutljive gležnje. Vzemite tudi dodaten par za neuradni del poroke, ki naj bo za pol številke večji, ker vam bodo noge verjetno otekale. Kupite jih le teden ali dva pred poroko, zaradi zatekanja.
  • Če ste opazile spremembe na vaši koži, se posvetujte z vizažistko, kako vam bo kožo pripravila na poročni dan. Če vas obliva ali imate rdečico, ji to tudi povejte, da bo prilagodila ličenje.

Na poroki naj bo zdrava in lahka hrana

Prigrizke na pogostitvi in hrano na svatbi izberita zdravo in lahko. Nosečnice se izogibajte določenim živilom – surovemu mesu, kamor spadajo pršut, suhe salame, biftek in sveže paštete, ter živilom, kot so sveža jajca (na primer v tiramisuju), modre ribe (tuna) in mehki siri s plesnijo. Ko izbirata lokacijo poroke že vnaprej povejta, da želita izključno sveže pripravljeno hrano ter različne sadne sokove in zdrave napitke.

Počutje nosečnice lahko zelo niha, nekatere boste imele slabost, druge se boste počutile odlično. Če vam hrana ne bo dišala, se je izognite, nihče vam tudi ne bo zameril, če vas pol ure ne bo in se boste v mirni sobi odpočile. Poroka je že tako čustveno nabit dogodek, ki ga boste kot nosečnica lahko še bolj čustveno doživljale, zato se opremite z robčki.

Poročno potovanje v nosečnosti

Po poroki sledi poročno potovanje, na katerega pojdita, če se dobro počutite in če ima država, v katero potujeta, dobro zdravstveno oskrbo. V zadnjem mesecu ginekologi odsvetujejo daljša potovanja z letalom, pa tudi določene letalske družbe ne sprejemajo nosečnic. Če sta datuma poroda in poroke zelo skupaj, jo raje prestavita in se posvetita novorojenčku. Poročita se lahko leto kasneje in se skupaj, že v troje, odpravite na poročno potovanje.

Deli

Sodelujoči strokovnjaki:

Tina Švajger Sivec

Tina Švajger Sivec

http://www.zapletina.si

Salon Naj nevesta in Zapletina, unikatna poročna vabila, zahvale in nakit

Nataša Jevšnik

Nataša Jevšnik

Poročni kotiček

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here