10 idej za vnos vajine osebne note

0
192

Ob pripravah na vajino poročno slavje preverita 10 idej za vnos vajine osebne note v ta poseben dan. Načrtujta več govorov med dogodki poroke, kjer bosta z gosti delila intimne trenutke in misli z njimi. Prav tako lahko pripravita posebne geste, kot so pahljače, sedežni red in osebna sporočila za vsakega izmed svatov, ki bodo ustvarila edinstveno vzdušje. Poleg tega pa razmišljajta o dodatnih aktivnostih, kot so slikanje trenutkov, tetoviranje ali zvočna knjiga gostov, ki bi vama omogočili zabeležiti ta nepozaben dan na edinstven način.

Razdelita govore

Če načrtujeta več govorov vajinih bližnjih za vnos osebne note. Lahko govore razdelita med posamezne dogodke poročnega slavja. Na primer družice ali priče imajo govor na večerji pred poroko (generalka) ali med cocktail uro. Govor lahko tako predstavlja nekoliko bolj zaseben in intimen trenutek, še posebej, če oseba, ki bo podala govor ni navajena javnega nastopanja, ali pa bo delila večinoma misli in dogodke, ki jih ne poznajo vsi svatje. Drugi del govorov pa naj bo na osrednji pogostitvi oz. večerji, ko svoje misli s svati delijo vajini starši. Takšen deljen pristop do govorov pomaga razdeliti časovnico. Ne želite si namreč, da bi se pred pogostitvijo zavlekli govori. Že samo trije govori lahko hitro trajajo dlje, kot je bilo sprva dogovorjeno. Spodbudite govorce, da ga preizkusijo svoj govor poprej in da se držijo predvidenega časovnega okvirja, ki naj bo kratek.

Pahljača za vroče dni

Za poroke v vročih poletnih dneh lahko pripravita za vajine goste pahljače iz vabil (napišita na vabilo da jih prinesejo sabo), poročnega programa ali pa na eno od strani napišeta še vajino poročno zgodbo. Pahljače lahko goste pričakajo na sediščih prvega obreda. Priprava pahljače: Med dva lista poročnega programa nalepita leseno palčko, ki bo služila kot držalo pahljače.   

Sedežni red

Namignita svatom, da zasedejo prve vrste. V navadi nam je, da ne zasedemo sprednjih sedežev ali mislimo, da je ta del rezerviran za družino, priče in najbližje. Nato se hitro zgodi, da ostanejo sprednje vrste prazne. Že z vidika fotografij in video posnetkov to ni privlačno na pogled. Če ne bosta imela na obredih določenega sedežnega reda za vsak posamezen sedež, za družino, družice in priče, rezervirajte prvo ali prvi dve vrsti, in označita z znaki rezervirano (… za družino, … za družice, … za priče), ali sedeže rezervirajta s karticami z imeni na sedežih.

V ostale sprednje vrste pa spodbudita svate, da jih zapolnijo. Lahko jim to namigneta že v vabilih, v poročnem programu, ali pa zadolžita eno izmed družic, prič ali ženinovega spremstva, da pomaga pri posedanju svatov; če nimata poročne organizatorke, ki prevzame to nalogo. Priporočamo, da nimata veliko dodatnih sedežev, saj lahko že to spodbudi goste, da zasedejo mesta spredaj.

Sporočila za vnos osebne note

Osebne note lahko vneseta v poročno slavje tudi z unikatnimi sporočili za vsakega svata, ki jih položita ob pogrinjek. Nanj zapišeta vajin najljubši skupni trenutek ali misel, za katero vesta, da mu bo priklicala poseben spomin. Če načrtujeta poroko za večje število ljudi, pa lahko pripravita sporočila tudi po bližnjih družinah ali skupinah povabljenih (npr. za posamezno družino, za družice, za prijatelje iz faksa, za sodelavce).

Darilca z osebno noto v zahvalo

Za darilca v zahvalo že dolgo velja, da naj bodo uporabna. Na primer primerna za zaužitje, lahko so to majhne stekleničke olja, žganja, vina, medu – nečesa po čemer je znana regija v kateri se poročata. Lahko pa vneseta osebno noto in v zahvalo podata ona/on paketke vajinih najljubših prigrizkov oz. sladkarij – morda je njen najljubši sladki prigrizek gumijasti bomboni v obliki srčka, njegov pa čokoladni bomboni polnjeni z nugatom. Lahko darilce počaka svate pri pogrinjku, lahko pa pripravita košaro in si gostje vzamejo paketek ob izhodu oz. jim ga preda oseba, ki jo za to zadolžita. Ob vsak pogrinjek lahko priložita srečko (in kovanec) ter ju zapakirata v paketek z napisom »za srečo«.

Slikar, ki naslika poročno dogajanje

Zabaven trend je najem slikarja, ki bo v času poročnega slavja na platno ujel vajin poročni trenutek. Lahko prvi poljub, prvi ples, skupinsko »sliko«, vaju pred oltarjem ipd.

Tatoviranje

V okviru poročnega slavja lahko tetoviranje majhnih in simboličnih tetovaž gostom prinesejo nepozabno in zabavno izkušnjo. Gre za nepričakovan in vznemirljiv dodatek k praznovanju, ki lahko pusti trajen vtis. V času cocktail ure ali med čakanjem na začetek obreda ali sprejema lahko postaje za tetoviranje služijo kot zabava za vse goste. Tetovaže lahko služijo tudi kot poročna darila, ki jih gostje ‘odnesejo domov’ in jih trajno spominjajo na poseben dan. Čeprav je najem umetnika tetovaž za poroko lahko ustvarjalna in nepozabna zamisel, je treba upoštevati želje in udobje gostov, in za preostale goste načrtujta drugačno aktivnost. Tatoo ustvarjalec pa mora poskrbeti za vse higienske in druge protokole.

Zvočna knjiga gostov

Zbirka zvočnih posnetkov, ki so jih posneli svatje, postaja vse priljubljenejši trend. Gostom omogoča edinstven in prilagojen način, da mladoporočencema pustijo iskrena sporočila in želje. V nasprotju s tradicionalnimi knjigami gostov zvočna sporočila zajamejo pristna čustva, smeh in celo solze veselja ter ustvarijo trajne spomine, ki si jih lahko zavrtita nazaj še vrsto let. Zvočne knjige gostov niso omejene na posebne telefone, čeprav ponudbe obstajajo.

Vzpostavitev zvočne knjige gostov je lahko preprosta. Mogoče jo je opraviti tako, da na določeno mesto, postavita snemalno napravo, kot je tablični računalnik ali poseben mikrofon ali diktafon. Z znakom ali pozivom lahko goste spodbudita, da delijo svoje misli, nasvete in dobre želje. Iskrena zvočna sporočila ne dodajo le osebnega pridiha poroki. Temveč postanejo dragocen spominek, s katerim lahko podoživita čarobnost svojega posebnega dne. Nalogo preverjanja, da vse poteka kot je treba, prepustita priči ali prijatelju. Ta bo povabljence tudi spomnil tekom slavja, da posnamejo sporočilo. Poskrbita, da tudi drug drugemu pustita prikupno sporočilce. Fotografu pa zaupajta, da je to eden izmed trenutkov, katerega želita, da posname.

Met poročnega šopka ali perseveracija cvetlic

Neveste se vse pogosteje odločijo za 2 poročna šopka, enega za met šopka in drugega za spomin. Prisrčne so umetnine perseveracije cvetlic v okvirih, ki zgledajo prave umetnine in jih lahko hranite leta in leta. Bodita previdna, da delo prepustita strokovnjaku in upoštevajta navodila hranjenja. (Npr. da umetnino postavita v senčni del sobe, da ni iz dneva v dan izpostavljena soncu, saj tako prej izgubi izgled). Za ohranitev poročnega šopka se dogovorita vnaprej, da vama strokovnjak tudi poda nasvete za rokovanje s šopkom na poročni dan in dneve preden ga prevzame. Po poroki ali nekaj dni po poroki je lahko prepozno za kakovostno ohranitev cvetlic.

Personaliziran logotip vajine zveze

Ovekovečita vajino skupno pot z unikatno oblikovanim logotipom, ki odraža vaju in vajino ljubezensko zgodbo. Lahko ga naročita pri oblikovalcu, morda pa ga oblikujeta ali izrišeta kar sama. Uporabita ga nato lahko tako kot element osebne note, na vabilih, poročnem programu. Morda tudi potiskata personalizirane prtičke, na menijih, morda celo kot projekcija na plesišču ali eni izmed sten poročnega slavja. Morda pa naročita izdelavo personaliziranega pečata z vajinim logotipom.

Unikatne številke miz

Mize oštevilčita namesto z od 1 do 12, s številkami, ki opisujejo vajino razmerje; npr. 4 – št. let skupaj, 5 – št. domačih živali, 30 – št. skupnih potovanj, 56 – internih šal, 94 – leto rojstva neveste, 92 – leto rojstva ženina, 7 – mesec rojstva ženina/neveste, 26 – starost neveste pri kateri sta se spoznala, 28 – starost ženina pri kateri sta se spoznala, 3 – mesec, ko sta se zaročila. Pomen številke mize zapišita tudi pod številko mize, kot odlično spodbuda oz. idejo za pogovor med gosti posameznih miz.

Sodelujoči strokovnjaki:

Uredništvo

http://www.PrirocnikPoroka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here