10 idiličnih destinacij za poročno potovanje

0
3594
Foto: Utrinek z Maldivov, TURISTIČNA AGENCIJA KOMPAS
Foto: Utrinek z Maldivov, TURISTIČNA AGENCIJA KOMPAS

Pari se za naštete slikovite destinacije odločajo prav za poročno potovanje, ker iščejo nekaj eksotičnega, neskončne bele peščene plaže, nastanitev v hotelih s celovito ponudbo vrhunske kulinarike, spa in velnes tretmaje, doživetja. Nemalokrat jih prepričajo tudi neokrnjena narava, pomirjujoči razgledi, razkošni prostori opremljeni z naravnimi materiali in pestre možnosti za aktivne počitnice. Navdih najpogosteje dobijo na socialnih omrežjih.

1 MALDIVI

Maldivi so destinacija, ki parom predstavlja romantičen pobeg in oddih na belih peščenih plažah in v prefinjenih bungalovih. Čez dan se poslužujeta aktivnosti, kot sta potapljanje in snorklanje, zvečer pa vrhunske večerje ob soju migetajočih sveč na peščeni plaži. So visoko priljubljeni zaradi svoje velnes ponudbe in sprostitvenih dejavnosti, kot so meditacija, joga in podvodni spa. 

2 MAVRICIJ

Mavricij izberejo pari, ki si želijo poleg počitka tudi aktivnih medenih tednov, z doživetji v naravi in spoznavanjem pisane otoške kulture. Slovi po aktivnostih, kot sta potapljanje in snorklanje. Za posebno doživetje si lahko privoščita zajtrk na terasi z žirafami. Udeležita se različnih vodnih športov, planinarjenja ali se preizkusita v gorskem kolesarjenju. Poiščita nastanitev v hotelih ob plaži, za skupne trenutke ob nepozabnih sončnih zahodih.

Foto: Utrinek z Mavricija, TURISTIČNA AGENCIJA KOMPAS

3 SEJŠELI

Sejšeli so že leta v vrhu lestvic priljubljenih destinacij za medene tedne. Predstavljajo kombinacijo aktivnih medenih tednov s poležavanjem na eni izmed najlepših plaž na svetu. So raj za opazovanje različnih živalskih vrst, od raznovrstnih ptic do največje kopenske želve na svetu. Pari si najpogosteje vzamejo čas tudi za obisk naravnega rezervata Valle de Mai in ogled znamenite palme Coco de Mer.

Foto: Utrinek s Sejšelov, TURISTIČNA AGENCIJA KOMPAS

4 INDONEZIJA

Indonezija parom za poročno potovanje podaja možnost raziskovanja templjev in naravnih pestrosti, kot so neskončna riževa polja. Hkrati imata možnost izletov in raziskovanja otočkov ter skritih zasebnih plaž. Po drugi strani so na voljo številne nastanitve z dodatno ponudbo masaž in velnesa. So popolna izbira za tiste, ki si želijo aktivne medene tedne uravnotežiti s spoznavanjem kultur in razvajanjem.

5 KARIBI

Pari, ki izberejo Karibe, si oddih želijo popestriti s krajšim križarjenjem. Znani so po odličnih »all inclusive resortih«, prepričali pa vaju bodo tudi z bogatim povodnim svetom ter številnimi raznolikimi otoki, ki jih odlikujejo ples, okusna hrana in pijača. Karibi bodo s pravljičnimi plažami, bujnimi džunglami in spektakularnimi vulkani poskrbeli tako za razvajanje in umirjanje kot za avanture.

Foto: Utrinek s Karibov, TURISTIČNA AGENCIJA KOMPAS

6 GRŠKI OTOKI

Fotogenični grški otoki kličejo po raziskovanju vasic ob Mediteranskem morju in atraktivnih plaž. Slovijo po slikovitih sončnih zahodih, ki vasice obarvajo v rumeno-oranžne odtenke, sama pa se bosta podala okušati mediteransko kulinariko in vino. Destinacija je idealna za par, ki ne namerava potovati daleč, a še vseeno želi potešiti željo po prelepih plažah in romantičnih sprehodih po starih mestnih jedrih. Sprostita se lahko v skrivnostnih kotičkih – od nastanitve v skalovju do zasebnih bazenov in vročih kadi.

Foto: Utrinek s Santorinija, Grčija, TURISTIČNA AGENCIJA KOMPAS

7 ZANZIBAR

Zanzibar privablja z belimi peščenimi plažami in možnostmi preživljanja aktivnih medenih tednov s številnimi izleti, na primer z obiskom otoka Prison, hranjenjem orjaških želv, s snorklanjem na koralnem grebenu, opazovanjem pisanih rib in iskanjem morskih zvezd. Nepozabne trenutke vama pričarajo s ponudbami piknikov na peščeni sipini obkroženi s turkiznim morjem ali z mamljivo večerjo ob svečah in zvokih Indijskega oceana.

8 MEHIKA

Mehika pritegne z barvitostjo in bogato kulturno dediščino, raziskovanje katere omogoča možnost aktivnih medenih tednov s pustolovskimi izleti, na primer raziskovanje starodavnih piramid. Obdajajo jo bele peščene plaže in toplo turkizno morje, znana pa je tudi po zanimivih kulinaričnih dobrotah. Letovišča ponujajo nore aktivnosti, od morskih doživetij do mirnejšega obiska muzejev ali raziskovanje arhitekture, ki je mešanica azteških, majevskih in španskih kultur.

9 TAJSKA

Tajska premami pare s širokimi možnostmi dejavnih medenih tednov, s cenovno ugodnimi izleti med mesti, obdanimi z zlatimi templji, riževimi polji in nasmejanimi ljudmi. Vroča in vlažna destinacija s čudovito naravo in belimi peščenimi plažami vama bo postregla z užitki na rajskih kotičkih, fantastično zabavo ter tudi krasnimi sprostitvenimi tretmaji. Otoki v zalivih so vama na voljo za izlete z ladjicami, bivanje v hišicah na plaži in intimne restavracije.

Tajska

10 HAVAJI

Havaji navdušujejo s čudovito kuliso za fotografiranje. Poleg sproščanja na številnih plažah lahko del potovanja namenita številnim doživetjem, od trekingov na veličastne vulkane do vodnih športov, med katerimi se lahko preizkusita v surfanju, vejkanju, snorklanju z želvami, parasailingu, vožnji z vodnim skuterjem, ali raziskujeta deževni gozd in se skopata pod slapovi. Za obrok si privoščita drzne pikantne jedi, za prigrizek pa makadamske oreščke, ki so pravi zaklad Havajev.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here