Priljubljene destinacije za poročno potovanje

0
831

Kam na medene tedne? Izberita si najlepše potovanje vajinega življenja. Predstavljamo vama najbolj priljubljene destinacije za poročno potovanje. Izbirajta med obiskom lokacij, ki ponujajo eksotiko in morje ali se odločita za slikovite avanture v svetovnih prestolnicah.

 Odločitev za destinacijo 

Napišita na papir vajinih top 5 destinacij za vajino poročno potovanje, ideje primerjajta in potegnita vzporednice. Z zbiranjem informacij začnita pol leta prej, vajino potovanje pa rezervirajta vsaj 4 mesece pred odhodom. Izbereta lahko agencijo ali z njo sodelujeta le ”polovično”; ta vama uredi letalske vozovnice in del potovanja v katerem od boljših hotelov, ostali del raziskujeta sama.

 

Čarobni koralni Maldivi

 

 

1.200 koralnih otokov, ki jih delimo na 19 skupin atolov, se skriva v severnem delu Indijskega oceana. So raj na zemlji za vaju, če rada z masko raziskujeta slikovite plitvine in opazujeta tisoče barvitih rib. V bungalov nad vodo ali v resort lahko gresta kadar koli v letu, saj je tam vedno toplo.

 

Naravne lepote Sejšelov

Otočje nad Madagaskarjem je bogato z naravnimi bogastvi; zaščiteni narodni parki, unikatni morski kokos, črne papige, koralnimi grebeni, peščenimi plažami s kristalno čistim morjem. Obiskati jih je priporočljivo od novembra do maja, celoletna temperatura pa se giblje med 24 in 30 °C.

Peščene plaže in turkizno morje Mauritiusa

330 kilometrov obale ob koralnem grebenu vas bo očaralo. Otoško državo ob obali Afrike, v jugozahodnem delu Indijskega oceana, izbirajo predvsem pari z otroci, saj ponuja veliko različnih aktivnosti in izletov. Priporočljiv je obisk med oktobrom in majem.

Slikovita Kuba

Obiščita karibski otrok z nepozabnimi plažami, slikovitimi avtomobili in cigarami. Mesto kubanske kulture je zagotovo Cienfuegos, ki je dobil vzdevek Biser juga. Odpravita se v najstarejše mesto Trinidad, ki je v celoti zavarovano pod UNESCOm ter Varadero, ki leži na zahodnem delu province Matanzas.

Karnevalsko mesto Brazilije

Copacabana vaju bo pritegnila kot sanjska plaža, v Riu de Jeneiru pa sta lahko tudi v času svetovnega karnevala, ki ga obišče 2 milijona ljudi. Simbol brazilske verske tradicije, ki varuje mesto, vaju bo pozdravljal iz hriba z iztegnjenimi rokami. Najprimernejši čas za raziskovanje mesta je od decembra do marca, ko je tam poletje.

Budistična Tajska

Radovedni pari obiščejo cenovno ugodnejši del Azije, zaradi bogastva z zlatimi templji, riževimi polji in nasmejanimi ljudmi. Priletela bosta v Bangkok, ki pa je dobro izhodišče za obisk okoliških otokov (Koh Samui, Phangan, Phuket, Khaolak). Sicer vročo in vlažno destinacijo, primerno tudi za trekinge, raje obiščita izven deževne dobe in užita utrip rajskih plaž in zabave.

 

Avanturistična Islandija

Iz glavnega mesta Reykjavik lahko obiščeta več vulkanov, kot na primer najbližjega Thrihnukagigur volcano, kjer se lahko celo spustita 120 metrov v krater. Tople trenutke lahko preživita v gejzirih. Islandijo imenujejo dežela ognja in ledu, zato se odpravita še na ledenik ali na vožnjo z ladjo ter opazujeta kite. Zaradi nizkih temperatur pozimi, je obisk primernejši med aprilom in septembrom.

Očarljiva pokrajina Toskane

Toskana vaju bo očarala v vseh letnih časih s barvito pokrajino, prepleteno z vinogradi in travniki ter kamnitimi vasicami. Obisk glavnega mesta toskanske regije Firenc je obvezen za arhitekturne navdušence. Mesto krasijo opečnate strehe in ozke ulice, ponaša pa se z najslavnejšim umetnikom Michelangelom.

Po deželi Aboriginov in kengurujev

V Avstraliji raziščita Greate Barrier Rief, ki se vama do razkril v slikovitem podmorskem svetu. Spoznajta živali in rastline avstralske divjine v Alice Springsu. Magično puščavsko okolje vama bo pričaral obisk svetega kraja Aboriginov gore Uluru. Slovito opero pa na koncu obiščita v Sydneyu.

Potepanje po Floridi

Mogočna močvirja z aligatorji, želvami in vodnimi pticami vaju bodo očarali v Narodnem parku Everglades, ki si ga oglejta s posebnim čolnom (airboat), ki ne uničuje naravnega habitata. Za tem se pozabavajta v Orlandu, ki je raj zabaviščnih in tematskih parkov, nato pa se spočijta na plažam Miamija ter se sprehodita Collins Avenue med pisanimi fasadami v stilu Art Deco.

Potepanje po Kaliforniji

Turo po Kaliforniji lahko začneta v mestu z dušo San Franciscu in jo nadaljujeta ob obali proti Los Angelesu ali pot razširita v notranjost, kjer vaju bodo očarali nacionalni parki kot so Yosemite z mogočnimi sekvojami, slapovi in granitnimi pečinami, Death Valley s peščenimi sipinami in najnižjo točko, ki je 82 metrov pod morsko gladino, ali Grand Canyon, ki je eden od 10 naravnih čudes sveta.

Izgubljeno mesto Inkov Machu Picchu

Podajta se po poteh Celestinske prerokbe in spoznajta devet spoznanj o življenju. Zgodovinski narodni park Paruja je pod UNESCO-vo svetovno dediščino. Dobro ohranjene predkolumbovske razvaline ležijo visoko v gorskem grebenu na nadmorski višini več kot 2300 metrov.

 

Deli

Sodelujoči strokovnjaki:

Uredništvo

http://www.prirocnikporoka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here