Priljubljene destinacije za poročno potovanje

0
8241

Kam na medene tedne? Izberita si najlepše potovanje vajinega življenja. Predstavljamo vama najbolj priljubljene destinacije za poročno potovanje. Izbirajta med obiskom lokacij, ki ponujajo eksotiko in morje ali se odločita za slikovite avanture v svetovnih prestolnicah.

Odločitev za destinacijo 

Napišita na papir vajinih top 5 destinacij za vajino poročno potovanje, ideje primerjajta in potegnita vzporednice. Z zbiranjem informacij začnita pol leta prej, vajino potovanje pa rezervirajta vsaj 4 mesece pred odhodom. Izbereta lahko agencijo ali z njo sodelujeta le ”polovično”; ta vama uredi letalske vozovnice in del potovanja v katerem od boljših hotelov, ostali del raziskujeta sama.

Čarobni koralni Maldivi

HTML Code here

 

 

1.200 koralnih otokov, ki jih delimo na 19 skupin atolov, se skriva v severnem delu Indijskega oceana. So raj na zemlji za vaju, če rada z masko raziskujeta slikovite plitvine in opazujeta tisoče barvitih rib. V bungalov nad vodo ali v resort lahko gresta kadar koli v letu, saj je tam vedno toplo.

Sprostitev na koralnih otokih

Južno od Indije se nahaja otočje 1.192 koralnih otokov, kjer bosta našla svoj delček sveta za sprostitev. Modre lagune kar vabijo. Odkrivajta morsko kraljestvo s snorkljanjem ali potapljanjem. Gostoljubni domačini vaju bodo prijazno sprejeli in poskrbeli za vajino popolno romantično poročno potovanje.

Dežela narodnih parkov in nasadov čajevca – Šrilanka

Tropska država Šrilanka ima obliko solze in je pestra različnih narodnosti in jezikov. Leži ob južni obali Indijske podceline in je priljubljena turistična destinacija mnogih naravnih lepot in plaž vzdolž obale. Pogosto bosta opazila kupce Buddhe in obiščita nasade čaja v bližini Kandy-ja.

Idilične peščene plaže Sejšelov

Poleg idiličnih peščenih plaž vaju bo očarala odlična kulinarika. Obisk Sejšelov ni nujno le počitek, na voljo so tudi številne aktivnosti kot so sprehod po nacionalnem parku, spoznavanje kopenskih želv na otoku Moyenne, obisk botaničnega vrta ali pa kolesarjenje po otočku La Digue, kjer ni avtomobilov.

Peščene plaže in turkizno morje Mauritiusa

330 kilometrov obale ob koralnem grebenu vas bo očaralo. Otoško državo ob obali Afrike, v jugozahodnem delu Indijskega oceana, izbirajo predvsem pari z otroci, saj ponuja veliko različnih aktivnosti in izletov. Priporočljiv je obisk med oktobrom in majem.

Romantični Bali

Edinstvena mešanica naravnih lepot vaju bo odnesla na tropske plaže Balija. Uživajta v zgodovinskih znamenitostih in festivalih, ki se odvijajo skozi celo leto. Preživita romantične trenutke v glavnem mestu Depasar, to bo nepozabno poročno potovanje.

Riževe terase v Indoneziji

Največje polotočje na svetu se razteza po Ekvadorju med Indijskih oceanom in Pacifikom. Znamenitosti so razprostrte po Jakarti, Baliju, Yogyakarti, Lomboku, Danau Tobi in še kje bosta našla kaj po vajinem okusu. Očarale vaju bodo riževe terase in budistična središča.

Tropski Fidži z jadrnico

V Maleziji v južnem Tihem oceanu se nahaja arhipelag vulkanskega izvora Fidži, ki šteje več kot 330 otokov, glavna sta Viti Leva in Vanua Levu, kjer živi 90 % prebivalstva. Če vama ustreza tropsko podnebje in raziskovanje otokov z jadrnico je to prava destinacija za vaju.

Havajski otoki vulkanskega izvora

Največji od Havajskih otokov, ki jih sicer šteje 8 večjih in 23 manjših, je Hawaii Island (veliki otok), ki ga morata obiskati, saj so to pravi Havaji. Zanimiva so tudi mesta Kauai, Oahu, Molokai, Lanai in Maui, kjer zabave ne manjka. Na otokih vulkanskega izvora bosta okušala odlično havajsko kulinariko, raziskovala podmorski svet ter neokrnjeno naravo.

Slikovita Kuba

Obiščita karibski otrok z nepozabnimi plažami, slikovitimi avtomobili in cigarami. Mesto kubanske kulture je zagotovo Cienfuegos, ki je dobil vzdevek Biser juga. Odpravita se v najstarejše mesto Trinidad, ki je v celoti zavarovano pod UNESCOm ter Varadero, ki leži na zahodnem delu province Matanzas. Prijazni ljudje in živa kubanska glasba na vsakem koraku bo popestrila vajine medene tedne.

Botanični vrtovi Dominikanske republike

Bele rajske plaže in smaragdno lesketajoče se morje vaju bo popeljalo v nepozabno doživetje. Bogata zgodovina in slastna kulinarika vaju bo očarala. Santa Domingo je živahna prestolnica. Bujno naravo pa lahko opazujeta v nešteto parkih in botaničnih vrtovih, pa katerih je Dominikanska republika poznana.

Karnevalsko mesto Brazilije

Brazilija slovi po nepozabnih karnevalih po celotni deželi, tudi Recife ponuja plesni spektakel »frevo«. Na najlepših plažah kot na primer Playa de Pipa bosta preživela rajske trenutke. Koralni greben si bosta ogledala iz luke Porto Seguro. V Fortalezi  je obiska vreden največji vodni park v Južni Ameriki.

Budistična Tajska

Radovedni pari obiščejo cenovno ugodnejši del Azije, zaradi bogastva z zlatimi templji, riževimi polji in nasmejanimi ljudmi. Priletela bosta v Bangkok, ki pa je dobro izhodišče za obisk okoliških otokov (Koh Samui, Phangan, Phuket, Khaolak). Sicer vročo in vlažno destinacijo, primerno tudi za trekinge, raje obiščita izven deževne dobe in užita utrip rajskih plaž in zabave.

Avanturistična Islandija

Iz glavnega mesta Reykjavik lahko obiščeta več vulkanov, kot na primer najbližjega Thrihnukagigur volcano, kjer se lahko celo spustita 120 metrov v krater. Tople trenutke lahko preživita v gejzirih. Islandijo imenujejo dežela ognja in ledu, zato se odpravita še na ledenik ali na vožnjo z ladjo ter opazujeta kite. Zaradi nizkih temperatur pozimi, je obisk primernejši med aprilom in septembrom.

Očarljiva pokrajina Toskane

Toskana vaju bo očarala v vseh letnih časih s barvito pokrajino, prepleteno z vinogradi in travniki ter kamnitimi vasicami. Obisk glavnega mesta toskanske regije Firenc je obvezen za arhitekturne navdušence. Mesto krasijo opečnate strehe in ozke ulice, ponaša pa se z najslavnejšim umetnikom Michelangelom.

Po deželi Aboriginov in kengurujev

V Avstraliji raziščita Greate Barrier Rief, ki se vama do razkril v slikovitem podmorskem svetu. Spoznajta živali in rastline avstralske divjine v Alice Springsu. Magično puščavsko okolje vama bo pričaral obisk svetega kraja Aboriginov gore Uluru. Slovito opero pa na koncu obiščita v Sydneyu.

Potepanje po Floridi

Mogočna močvirja z aligatorji, želvami in vodnimi pticami vaju bodo očarali v Narodnem parku Everglades, ki si ga oglejta s posebnim čolnom (airboat), ki ne uničuje naravnega habitata. Za tem se pozabavajta v Orlandu, ki je raj zabaviščnih in tematskih parkov, nato pa se spočijta na plažam Miamija ter se sprehodita Collins Avenue med pisanimi fasadami v stilu Art Deco.

Potepanje po Kaliforniji

Turo po Kaliforniji lahko začneta v mestu z dušo San Franciscu in jo nadaljujeta ob obali proti Los Angelesu ali pot razširita v notranjost, kjer vaju bodo očarali nacionalni parki kot so Yosemite z mogočnimi sekvojami, slapovi in granitnimi pečinami, Death Valley s peščenimi sipinami in najnižjo točko, ki je 82 metrov pod morsko gladino, ali Grand Canyon, ki je eden od 10 naravnih čudes sveta.

Izgubljeno mesto Inkov Machu Picchu

Podajta se po poteh Celestinske prerokbe in spoznajta devet spoznanj o življenju. Zgodovinski narodni park Paruja je pod UNESCO-vo svetovno dediščino. Dobro ohranjene predkolumbovske razvaline ležijo visoko v gorskem grebenu na nadmorski višini več kot 2300 metrov.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here