11 predlogov unikatnih sladkih umetnin

0
1233
Poročna torta, foto Jerneja Trofenik Dimnik, Cukerpekarca Jerneja

Profesionalni slaščičarji so postali pravi umetniki in eksperimentirajo na najrazličnejše načine. Strokovnjakinje se strinjajo, da pari še vedno najpogosteje naročijo klasično eleganco, belo torto s svežim cvetjem, za modernejšo izvedbo jo nadgradijo z dodatkom jedilnega zlata, hrustljavimi koščki (krispiji) ter lesenimi ali pvc »toperji«.

Cvetlično dekorirana nebotičnik torta (double barrow) bo povezala slog poroke v celoto z ostalo dekoracijo sladkega kotička in detajli pogrinjkov. Izbranega slaščičarja povežita s cvetličarjem, ki bo priskrbel cvetlično dekoracijo tudi za torto.

Ombre torta bo goste očarala s privlačnimi rahlimi odtenki različnih prelivajočih se barv.

Torta z mirror glazuro bo ustvarila prefinjeno gladek in sijoč videz modrega oceana, galaksije ali marmorja.

Bleščeča torta z valovitim površjem je lahko popestrena z bleščicami ali perlami.

Oblečena v sladkorno maso (tičina masa) daje profesionalnemu izvajalcu ogromno možnosti za različne barve, prefinjene detajle in oblikovanje figuric.

Paru, ki se je odločil za naraven izgled slastne mojstrovine, bo najbolje pristajala gola torta, brez smetane in tičine mase. Torta je navzven le delno premazana, da se vidijo deli biskvita, zato se imenuje »naked cake«.

Francoska torta, za razliko od nam poznanih tort z več biskvita, temelji na kremah in moussih. Ta je nekoliko bolj občutljiva na dekoracijo (tičine masa zaradi teže ne morejo uporabljati), ima pa več poudarka na okusih, zaradi česar bosta gotovo pripravljena narediti kompromis.

Na intimni poroki v družinskem krogu prav tako ne sme manjkati bogata, izvirno okrašena poročna torta, tako lahko izbereta navidezno tortofake cake«), ki bo še vedno na pogled velika, a bo imela spodnji del umeten in prazen, navzven pa bo do potankosti okrašena. Dejansko pa je torta manjša in prava, le na zgornjem delu, ki ga bosta prva zarezala skupaj.

Izvirnost združita s tradicionalnim, s klasično potico v obliki torte.

Različne skrbno izbrane okuse lahko združita v viseči torti, ki jo slaščičar postavi na stojalo iz gornje strani. Zaradi najema stojala in logističnih zahtev, je taka torta nekoliko dražja.

Namesto torte lahko postrežeta manjše sladke pisane kreacije, ki so naložene na več nadstropnem stojalu v obliki torte, cakepopsi napikani v stožec, ali korneti v ledeno podlago.

V TRENDU 2022 SO TORTE NARAVNEGA IZGLEDA

Ker so se poroke preselile v naravo, med zelenje in les, slog zahteva tudi od tort naraven videz, kot so rustikalne in gole torte. Torte zemeljskih barv naj imajo minimalistično dekoracijo, a bodo še vedno bogate po teksturi in tehniki končnega premaza.

Ekstravagantni pari bodo v prihodnje izbirali drzne asimetrične obleke tort, pri katerih dekoracijo predstavljata za le tekstura in temna barva premaza na torti (od temno sive, temno modre do črne). V porastu je izgled kamna, največkrat marmorja.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here