16 napotkov za udobno počutje svatov

0
1303
Svati na poroki, foto Tadej Bernik, Photoforyou.si

1. Skrbno pripravljena vabila

Vabila pošljita dovolj zgodaj, da si svatje pravočasno rezervirajo čas. Priročne so predhodne kartice »save the date«, nato v vabilu podajta pomembe informacije (lokacije in ure obreda in slavja) ter dopišita, kje bodo lahko brezplačno parkirali, dodajta namig o darilu in slogu oblačenja, ki je skladen s konceptom poroke.

2. Organizator in animator

Tudi če se nista odločila za profesionalno poročno vodenje, potrebujeta nekoga, ki bo goste usmerjal. Včasih zapisan časovni protokol ni dovolj in je energična zgovorna oseba najboljša rešitev, da bo goste povabila na skupinsko snemanje, spodbudila ko bo treba zapustiti lokacijo obreda, jih usmerila za rezervirano mizo, jim namignila, kdaj je na vrsti govor, jih spodbudila k lovljenju šopka ali za ples. Ta oseba lahko reši tudi morebitno vajino zagato in olajša poročni potek dneva.

3. V skladu s slogom poroke

Sporočita gostom kje bodo lahko prejeli okrasitev za svoje avtomobile ter opredelita, kakšen sprejem si želita ob koncu obreda: kje bodo lahko dobili milne mehurčke, tulce konfetov, suho cvetje, kresničke ali prskalice.

4. Košara z uporabnimi pripomočki

V košari si gosti po potrebi vzamejo: osvežilne robčke, kremo za roke, damske higienski pripomočke, hlačne nogavice, lasnice, naravni repelent za komarje, sončno kremo z visokim faktorjem, kape.

5. Pozornost pri prehrani

Skrbno izberita jedi tudi za tiste s specifičnimi prehranskimi režimi. Verjemita, to jim bo veliko pomenilo, saj bodo le tako sproščeni kljub omejitvam zaradi alergij, celiakij in drugih prehranskih navad.

6. Telefoni

Goste prosita, da telefoni ostanejo v torbicah ali v za to pripravljenem zaboju, zato da zvonjenje in elektromagnetno sevanje ne bo motilo poteka obreda in razpoloženja na slavju. S tem se izogneta tudi, da norčave fotografije iz poroke ne bi zaokrožile po spletu brez vajinega nadzora. Izbrani profesionalni fotograf bo poskrbel za vajin brezhiben izgled na fotografijah in le-te delila s svati.

7. Sedežni red

Goste na slavju posedita skupaj, če se med seboj poznajo in ni nevarnosti, da se bodo zapletli v stare zamere. Oseb, ki se med seboj iz kakršnih koli razlogov ne pogovarjajo, ne posedajta skupaj. Na pogrinjke dodajta družinska imena (okrogle mize, ki bodo namenjene na primer večji družini, ti se potem sami razporedijo po stolih) ali zapišita na kartice imena gostov. Predlagan sedežni red lahko naznanita na izbranem poročnem elementu (tabli ob vstopu v prostor slavja).

8. Vremenske neprilike

V primeru nenapovedanega dežja pripravita dežnike za goste. Tudi če je poroka v pokritem prostoru, je treba med lokacijami prehajati in ostati suh. Toplejša oblačila bodo verjetno prinesli s seboj, a manjše odeje ali šali lahko pridejo prav.

9. Hišni ljubljenčki

Ljubitelja živali se bosta strinjala, da hišnega ljubljenčka ni moč pustiti doma, zato povprašajta na lokaciji poroke, če so male živali dobrodošle. Predvidita prostor, lahko je to »kotiček za naše živalce«, kjer se bodo neobremenjeno igrali, gosti pa se bodo lahko z njimi tudi fotografirali. Namig: pripravita barvne ovratnice s cvetlico za hišne ljubljenčke.

10. Prenos poroke v živo na spletu

Če organizirata manjšo poroko, lahko širši množici omogočita, da si ogledajo težko pričakovani »DA« v spletni obliki – dogovorita se s profesionalnih snemalcem ali spretnim prijateljem, da poroko snema in jo v živo predvaja na vnaprej določeni platformi, ki jo sporočita gostom, ki se poroke ne bodo mogli udeležiti (dodajta Zoom povabilo).

11. Prijeten osebni sprejem gostov

Opredelita v časovnici nekaj minut za prijeten osebni pozdrav vsakega gosta posebej, povejta zakaj sta ga povabila in koliko vama to pomeni ter se zahvalita za njihovo prisotnost. Prijetna gesta, ki bo svatom pustila lep spomin, je, če se bosta poslovila od vsakega posameznika ob odhodu domov in mu podarila majhno darilce.

12. Ljubezensko dejanje za dolgo partnersko vezo 

Ambientu dodajta vtis čarobnosti z ognjemetom, neonskimi ljubezenskimi napisi ali umetniškim šovom s svetlobnimi žarki.

13. Zabavni kotički za druženje

Gosti se radi družijo ob sladko-sadnem kotičku, s kavnimi poživitvami, moški del družbe bo razveselil kotiček z butičnim pivom ali dragocenimi viskiji in cigarami. Mlajšo druščino pritegne mobilni bar z zanimivimi koktejli ali ohlajeno penino ter limonado v okrašenih kozarcih, za tiste, ki se alkoholnim pijačam izogibajo.

14. Majhne pozornosti za goste

Opremita drobno pecivo v ličnih škatlicah s priloženim receptom, sladke konfete v okrašeni papirnati vrečki, zavojček z milom domače izdelave z vama ljubim vonjem. Izvirno darilo so lahko potiskane vreče iz blaga z vajinimi inicialkami, ki bodo še dolgo v uporabi za nakupovanje ali majhno praktično ogledalce za žensko torbico. Presenetita lahko z lastnim setom igralnih kart, katere imajo na zadnji strani vajin skupni logotip. V kolikor je svatov manj poklonita personalizirane spominčke v obliki fotografij s posvetilom za vsakega, ki jih pričaka na mizi pred intimno večerjo.

15. Varnost gostov

Ponudita organiziran prevoz domov s kombiji ali avtobusom ali možnost nočitve v bližnjem hotelu. Na samem dogodku bodita pozorna, da aranžerji prostora okrasijo in postavijo okrasne elemente brez ostrih delov in da so vsi elementi trdno pritrjeni.

16. Zahvale in darila za svate po poroki

Svatom, ki so vaju razveseljevali na poročni dan se prisrčno zahvalita. Največkrat mladoporočenci pošljejo v stilu vabil tudi unikatne zahvale za prisotnost in poročna darila. Tistim, ki so pomagali pri organizaciji (pričam in vajinim staršem) se poklonita z osebnim darilom (domače eko hladno stiskano oljčno ali bučno olje, z nasveti kako ga uporabiti na nalepki steklenice, poročna fotoknjiga) ali poporočno zahvalno večerjo.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here