17 zunanjih izvajalcev, ki olajšajo vajin poročni dan

0
87
Poročni izvajalci
Poročni izvajalci

1. Profesionalni poročni organizator vs. samostojna organizacija

Poročni izvajalci so na voljo za prav vsak element vajine poroke, a glavni je organizator. Poročni organizator poskrbi, da vse poteka po protokolu, za najmanjše detajle in mirno uredi morebitne zaplete. V prvi vrsti pomaga pri izbiri lokacije, saj organizatorji vedo, kje bodo lahko ugodili vajinim željam. Enako je tudi z iskanjem drugih ponudnikov kot so cvetličarji, fotograf, umetniki ličenja … Namesto vaju bo opravil telefonske pogovore, pošiljal naročilnice, potrdil rezervacije. Opozoril vaju bo na nesmiselne stroške in predlagal cenovno ugodnejše rešitve kot je denimo ponovna uporaba cvetja (cvetje iz cerkve se lahko prenese na lokacijo poročne zabave).

Če nameravata imeti skromnejšo poroko v domačem okolju z manj gosti ali pa na tipični poročni lokaciji, lahko organizacijo opravita tudi sama.

2. Profesionalni poročni prevoz za par in za svate vs. gostje se pripeljejo sami

Profesionalni poročni prevoz zagotovo poskrbi za pravočasnost in prestiž vajinega dne. Je skrbno premišljen, in brez zamud, lahko pa tudi zabavno romantičen. Na voljo je pestra paleta različnih sredtev, a upoštevajta oddaljenost lokacije in vremensko napoved. Za profesionalni prevoz se odločita, če s tem ne želita obremenjevati prijateljev in sorodnikov.

Tudi za goste lahko organizirata dodaten prevoz, kar pomeni dodaten strošek. Za to se odločita, če je lokacija obreda in slavja precej oddaljena, vajini gostje pa nimajo avtomobila, vozniškega dovoljenja, ali pa le zato da bodo varno pripeljani na dogodek in nazaj domov.

3. Osebna stilistka za izbiro prave poročne obleke vs. priče in družice

Če poznate svoj stil in že imate uvid vaše sanjske poročne obleke, izbira osebne stilistke morda res ni potrebna, sicer pa se poročna stilistka priporoča, saj bo glede na postavo, slog poroke, vaše finančne zmožnosti in tudi letni čas v katerem se bosta poročila, predlagala optimalno eleganco za vajini osebnosti. V primeru, da zaupate svojim pričam, družicam in prijateljem/-icam vam pri izbori lahko pomagajo tudi oni, poskrbijo za dodatke in ocenjujejo izgled med izborom med najlepšimi oblekami.

Eva in Jan Gregorin, Vajin najlepši dan
Eva in Jan Gregorin, Vajin najlepši dan

4. Strokovni osebni trener za rekreacijo in prehrano

Da bosta izgledala na poročni dan fantastično, je treba poskrbeti že bistveno prej. Sijoča in čista koža, vzravnan drža, fit postava so zagotovo želje vsakega. Vse to vama lahko uspe s pomočjo osebnega trenerja, ki vaju bo pri tem usmerjal, pripravil programe treninga in prehranjevanja, določil varne in realne cilje ter vaju energično motiviral.

5. Tiskovine in okrasitev poročnega prostora

Če sta kreativna in imata še par kreativnih prijateljev, lahko vabila, zahvale, praktična darila za svate in okrasitev prostora za slavje pripravita sama. V papirnicah (pisan papir za vabila in zahvale, menije in druge napise, pisala, krep papir), trgovinah z blagom (za pogrinjke, stole, zavese) in specializiranih trgovinah z dekorjem nabavita materiale (lampijončke, svetleče table, označevalne table, ogledala z napisi), organizirata nekajurno druženje s prigrizki in unikatna dekoracija je zagotovljena. Če sta bolj precizna pri slogovno ujemajoči dekoraciji in ostalimi poročnimi detajli, potem izdelovanje prepustite kreativnemu oblikovalcu in aranžerju.

6. Profesionalni poročni fotograf, snemalec vs. priskoči prijatelj

Profesionalni fotograf in snemalec bosta zagotovila kakovostne fotografije in video vsebine. Pred poroko se detajlno dogovorita kakšnih fotografij in videov si želita, denimo skupinskih (z družino, prijatelji, babicami in dedki, ipd.), več spontanih fotografij, koliko dolgo želita, da ostane na dogodku in v objektiv beleži tudi pozne ure vajinega dne.

Ugodnejša opcija je pomoč prijateljev, ki se s tem ljubiteljsko ukvarja. Lahko celo ustvarita QR kodo, kamor vama udeleženci poroke pošljejo fotografije in videoposnetke, ki so jih med poroko ujeli v svoje mobilnike. Med njimi izberita tiste, ki bodo ustvarile povsem unikaten fotoalbum. Popularni so še vedno fotokotički, kjer se gostje fotografirajo s DSLR aparatom in zabavnimi pripomočki, fotografijo takoj natisnejo in jo s pripisom posvetila nalepijo v album.

7. Povezovalec dogodka, animator

Če nista preveč vešča javnega nastopanja, sta mirnejše narave in vaju skrbi, da bo poročna zabava preveč umirjena, najemita profesionalnega govorca ali celo več njih. Poročni izvajalci bodo poskrbeli, da gostom ne bo dolgčas in jih, tako kot vaju, z raznovrstnimi igrami vključil v dogajanje.

8. Profesionalni govorec na poroki

Da vajin poseben dan ne bo enak že neštetokrat slišanim govorom, ki jih imajo na porokah matičarji, si omislita profesionalnega govorca. Vajin obred bo obarval z zgodbami in odlomki iz vajinega življenja in jim dodal svoje vedenje ter izkušnje zaradi česar bo dogodek povsem oseben in neponovljiv. Profesionalni govorec za vsak par pripravi posebno zgodbo, ki jima je pisana na kožo. Tako vama kot vajinim bližnjim lahko pomaga pri sestavljanju zaobljub.

9. Strokovno podkovana varuška za otroke in animacija za otroke

Če bodo na vajini poroki otroci mlajši od treh let je priporočljivo, da najameta varuško. Običajno je to individualno oz. nočno varstvo. Varuška otrokom prebere pravljico, skupaj pogledajo risanko, potem pa jih pripravi na spanje in je prisotna ves čas, dokler se starši ne vrnejo. Za otoke od tretjega ali četrtega leta dalje pa bodo skozi različne animacijske aktivnosti poskrbeli animatorji. V primeru, ko se animacija izvaja zunaj, pridejo v poštev športne igre, napihljiva igrala, igre z milnimi mehurčki, skriti zaklad in vodne igre, ko se animacija izvaja v notranjih prostorih pa je prilagojena na družabne igre, bralni in risalni kotiček, disco zabavo. Na samem začetku animatorji pripravijo tudi nekaj spoznavnih iger, da se otroci med seboj spoznajo.

10. DJ ali glasbena skupina v živo vs. pripravljen seznam glasbe

Slednja različica je zagotovo najcenejša, a zahteva predpripravo. Razmislita katero glasbo posluša večina, da bo tako nora zabava zagotovljena. Poskrbita za dobro ozvočenje, nosilec izbranih pesmi pa delujoč in ne bo ostal pozabljen doma.

DJ-i lahko vrti najrazličnejše zvrsti glasbe, medtem ko glasbene skupine običajno igrajo in prepevajo le nekaj zvrsti, od vseh pa je pričakovati, da poznajo popularne komade. DJ ali glasbena skupina pogosto poskrbi tudi za dodatne glasbene želje gostov, ki jih nista predvidela in odigrajo vlogo povezovalca programa.

Classical With Attitude
Classical With Attitude

11. Profesionalni izdelovalec slaščic vs. domača peka

Če želita uskladiti izgled s celotnim slogom poroke, izberita profesionalnega slaščičarja in tako s peko ne obremenjujeta sorodnikov oz. prijateljev. Če pa na poročni dan ne moreta brez domačih okusov, denimo mamine potice, tetine rolade, babičinih piškotov in prijateljičine najokusnejše torte, pa jih le prosita za sodelovanje. Lahko se odločita tudi za kombinacijo, nekaj naročita (poročno torto), nekaj pa spečejo sorodniki oz. vidva sama. Cenejše izdelke, na primer piškote, lahko najdeta tudi v specializiranih pekarnah.

12. Catering

Posebej, če pripravljata celodnevni dogodek, je dobro, da na različnih lokacijah goste pogostita s cateringom oziroma manjšimi prigrizki. Poskrbita, da bo ta kar se da pester in raznolik, da bosta lahko ugodila okusom gostov. Vsebuje lahko sladke in slane mini dobrote (sadje, manjše sladice, fingerfood kot so majhni obloženi kruhki, mini burgerji, ki naj bodo tako mesni kot vegi) ter brezalkoholno in alkoholno pijačo. Količinsko predvidita šest prigrizkov na osebo.

13. Izbira pijače na poroki

Med najbolj priljubljenimi pijačami na poroki je vino, zato je še kako pomembno, da izbereta pravega. Najboljše je, če pred poroko pri različnih vinarjih opravita pokušino in izbereta najboljšega. Za pivopivce naj ne manjka tudi pivo. Pogosto je pred slavjem zaželen tudi aperitiv. Ponudita različne pijače, brezalkoholne in alkoholne, nekaj malo slajših z manj alkohola in nekaj gorkejših in močnejših. V poletnih mesecih so dobrodošli tudi pisani koktajli.

14. Vrhunski frizer, make-up artist, pedikura, manikura vs. prijateljica, ki se s tem ljubiteljsko ukvarja

Za profesionalne izvajalce se odločita, če vam dih jemajoč izgled na ta dan veliko pomeni. Preprostejši make-up in frizuro, pa vam lahko uredi tudi prijateljica, ki ji tovrstno ustvarjanje predstavlja veselje.

15. Poročni ples

Če poznata osnovne korake in vama ples ni tuj se lahko poročnega plesa naučita tudi sama, pri tem pa si pomagajta z You Tube posnetki. Če sta bolj sramežljiva in nista vešča plesa, ali pa imata specifično željo (bi se na primer rada naučila plesati sambo, rumbo, bachato), potem nekajurni tečaj plesa nikakor ne bo odvečen strošek.

16. Spust golobov ali metuljev

Beli golobi so simbol ljubezni, miru in vdanosti. Popestrili bodo dogajanje ter dodali pridih na izjemnih fotografijah. Možen je spust dveh ali več golobov, od česar je odvisna tudi cena, po želji izvajalci ob izpustu preberejo še ljubezensko posvetilo. Nekateri se odločajo raje za spust metuljev, ki so ulovljeni pred poroko v poletnih mesecih ali pa vzgojeni, s spustom na dogodku pa izpuščeni nazaj v naravo. Ti simbolizirajo začetek življenja. Vsakemu gostu lahko priskrbita svojega, ki ga spusti proti nebu, vama pa nameni lepe želje.

17. Hišni ljubljenčki

Če bodo prisotni, izbita primerno lokacijo, saj na vseh štirinožni prijatelji niso zaželeni. Poskrbita za njihov izgled (kupita povodec v barvi vajine poroke, uredita kotiček kjer lahko počivajo, določita osebo, ki bo hišnega ljubljenčka odpeljala pravočasno na sprehod). Štirinožni prijatelj bo popestril vajine fotografije, lahko pa ga v obred vključita tako, da prinese prstana.

Sodelujoči strokovnjaki:

Uredništvo

http://www.PrirocnikPoroka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here