18 najpogostejših vprašanj za predstavnika restavracije

0
76
Foto: Svečana postavitev na zunanji terasi, VINSKA KLET SANTOMAS, fotografinja Polona Krevatin Photography
Foto: Svečana postavitev na zunanji terasi, VINSKA KLET SANTOMAS, fotografinja Polona Krevatin Photography

S predstavnikom restavracije ali poročnim organizatorjem se dogovorita za termin, število gostov in predstavita časovnico poroke. Vprašajta: 

  1. Koliko časa pred dnevom poroke morata sporočiti dokončno število gostov?  
  2. V kakšni meri lahko meni prilagodijo po vajinih željah in pripravljajo obroke za goste s prehranskimi posebnostmi (diabetiki, vegetarijanci, vegani, občutljivi na mlečne izdelke, gluten)?
  3. Kje dobavljajo sveže sestavine?
  4. Ali bosta imela restavracijo le zase?
  5. Koliko osebja imajo, ali zasledujejo ustrezne higienske standarde, ter koliko časa potrebujejo da postrežejo določeno število gostov (dober ponudnik ima enega natakarja za 10 gostov)?
  6. Kakšna je cena menija ali porcije v samopostrežnem bifeju na osebo in ali je potrebno predplačilo ter koliko stanejo dodatne storitve?
  7. Ali je vključena ponudba pijač v poročni meni oz. lahko prineseta svoj pijačo in slane prigrizke?
  8. Ali ponudba pijač (ki je vključena v ceno menija) vsebuje tudi aperitive ob prihodu (penina, grenčice) in penino ob zdravici?
  9. Ali imajo prostor za sladki kotiček, če ga želita imeti?
  10. Nudijo pripravo slaščic in torte? Če pa bosta torto naročila sama pri drugem slaščičarju, vprašajta, ali nudijo razrez torte?
  11. Ali za izgled ambienta in okrasitev poskrbijo ali priskrbita sama? 
  12. Ali se lahko pri njih dogovorita za dekoracijo miz in stolov ter izgled pogrinjkov, ali jih morata naročiti drugje?
  13. Dogovorita se, kakšen razpored miz želita, da bodo gosti povezani in se bodo prijetno počutili?
  14. Imajo na voljo kotiček z otroke in animatorja, igrala na prostem ali prostor za počitek?
  15. Imajo prostor za fotografiranje, glasbeno skupino ali DJ-ja ter plesišče?
  16. Ob dogovorih z različnimi izvajalci (fotograf, glasbeniki, animator, varuške) jim ponudita tudi obroke in jih vštejta v število gostov, gostinci pa naj za njih pripravijo določeno mizo ali poseben prostor.
  17. Koliko parkirišč lahko zagotovijo?
  18. Ali imajo na voljo prenočišča (nekateri ponujajo sobo za mladoporočenca) in koliko?

Vajini predlogi za izbor jedi in obvezno preizkušanje hrane

Po dogovorih z gostinskim osebjem in predstavitvi njihove ponudbe si vzemita čas za razmislek ter skrbno izberita želene jedi. Pri tem vam bodo z veseljem pomagali kuharski mojstri, sploh pri kombiniranju vajinih želja z izvedljivostjo, tako v smislu dobavljivosti sestavin kot z možnostjo priprave na dan poroke. Po ožjem izboru slavnostnega menija, se dogovorita za degustacijo, kjer bosta dokončno določila izbor okusov in hrane, pa tudi izgled pogrinjkov in ambienta.

Sodelujoči strokovnjaki:

Uredništvo

http://www.PrirocnikPoroka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here