
S predstavnikom restavracije ali poročnim organizatorjem se dogovorita za termin, število gostov in predstavita časovnico poroke. Vprašajta:
- Koliko časa pred dnevom poroke morata sporočiti dokončno število gostov?
- V kakšni meri lahko meni prilagodijo po vajinih željah in pripravljajo obroke za goste s prehranskimi posebnostmi (diabetiki, vegetarijanci, vegani, občutljivi na mlečne izdelke, gluten)?
- Kje dobavljajo sveže sestavine?
- Ali bosta imela restavracijo le zase?
- Koliko osebja imajo, ali zasledujejo ustrezne higienske standarde, ter koliko časa potrebujejo da postrežejo določeno število gostov (dober ponudnik ima enega natakarja za 10 gostov)?
- Kakšna je cena menija ali porcije v samopostrežnem bifeju na osebo in ali je potrebno predplačilo ter koliko stanejo dodatne storitve?
- Ali je vključena ponudba pijač v poročni meni oz. lahko prineseta svoj pijačo in slane prigrizke?
- Ali ponudba pijač (ki je vključena v ceno menija) vsebuje tudi aperitive ob prihodu (penina, grenčice) in penino ob zdravici?
- Ali imajo prostor za sladki kotiček, če ga želita imeti?
- Nudijo pripravo slaščic in torte? Če pa bosta torto naročila sama pri drugem slaščičarju, vprašajta, ali nudijo razrez torte?
- Ali za izgled ambienta in okrasitev poskrbijo ali priskrbita sama?
- Ali se lahko pri njih dogovorita za dekoracijo miz in stolov ter izgled pogrinjkov, ali jih morata naročiti drugje?
- Dogovorita se, kakšen razpored miz želita, da bodo gosti povezani in se bodo prijetno počutili?
- Imajo na voljo kotiček z otroke in animatorja, igrala na prostem ali prostor za počitek?
- Imajo prostor za fotografiranje, glasbeno skupino ali DJ-ja ter plesišče?
- Ob dogovorih z različnimi izvajalci (fotograf, glasbeniki, animator, varuške) jim ponudita tudi obroke in jih vštejta v število gostov, gostinci pa naj za njih pripravijo določeno mizo ali poseben prostor.
- Koliko parkirišč lahko zagotovijo?
- Ali imajo na voljo prenočišča (nekateri ponujajo sobo za mladoporočenca) in koliko?
Vajini predlogi za izbor jedi in obvezno preizkušanje hrane
Po dogovorih z gostinskim osebjem in predstavitvi njihove ponudbe si vzemita čas za razmislek ter skrbno izberita želene jedi. Pri tem vam bodo z veseljem pomagali kuharski mojstri, sploh pri kombiniranju vajinih želja z izvedljivostjo, tako v smislu dobavljivosti sestavin kot z možnostjo priprave na dan poroke. Po ožjem izboru slavnostnega menija, se dogovorita za degustacijo, kjer bosta dokončno določila izbor okusov in hrane, pa tudi izgled pogrinjkov in ambienta.