3 nepogrešljive poročne knjige

0
740
Poročne knjige, foto Tadej Pušnik, Photography

Poenostavita gostom zbiranje daril s knjigo želja

V knjigo želja v izbrani specializirani trgovini lahko vključita praktična manjša darila, ki jih potrebujeta ob opremljanju stanovanja, nakup večjega dizajnerskega kosa pohištva, pripomočkov za vrt ali gorska kolesa višjega kakovostnega razreda, set prvovrstnih krožnikov ali sarvis pribora z vsemi uporabnimi elementi. Tako kot omenita knjigo želja, lahko v vabilu na svečani dan predlagata zbiranje finančnega prispevka, ki ga zbirata za želeno stvar (medene tedne v toplih krajih). Druga vrednostna oblika, ki vama jo lahko podarijo bližnji je tudi zlato, ki obdrži svojo vrednost, mladoporočenca pa ga pretopita v sredstva, ko jih potrebujeta.


Gostom omogočita, da pripravijo darilo z osebno noto, saj gosti, ki vas zelo dobro poznajo, morda želijo pripraviti presenečenje pisano na vajino kožo. Morda je v družini slikar, ki vama želi podariti umetniško sliko, ustvarjeno samo za vaju. Očarala bi vaju lahko prestižna bibliofilska izdaja knjige, pri kateri bosta prejela listino o lastništvu. Morda izbrana kakovostna vina priljubljenega slovenskega proizvajalca v lični leseni škatli, ali set privlačnih kristalnih kozarcev, v katere so vgravirana vajina imena ter datum poroke ali le vajini inicialki.


Ne izvzemita, da bi nekateri člani družine ali prijatelji radi pomagali pri organizaciji poroke ali nadomestili zunanje izvajalce. Prijateljica grafična oblikovalka vama bo uredila ročno izdelana vabila, slavnostne jedilne liste in privlačne zahvale za svate. Družinski prijatelj fotograf, lahko ponudi fotografiranje ali snemanje dogodka ter pripravil poročni fotoalbum, teta pa je mojstrica peke in bo pripravila slastne cakepopse in slane priboljške za kratko okrepčilo po obredu v cerkvi ali pri matičarju.

Ganljivo sporočilo v knjigi gostov

Na sprejemu slavnostnega kosila ali večerje naj ne manjka knjiga gostov, kamor svati zapišejo pozitivne skupne anekdote ali motivacijske ljubezenske misli. Klasično knjigo naj zamenja nekaj unikatnega. Nenavadno oblikovan album kot zbirka pisemskih ovojnic, kjer gosti pustijo svoj pečat ali izvirno predstavljen okvir s ščipalkami, kamor lahko gosti obesijo fotografije, ki so jih opravili v Photo Booth-u ali s polaroidno kamero in zapišejo na zadnjo stran lepe želje ali spodbudne ljubezenske verze in svoja imena. V kolikor imata več lesenih poročnih detajlov, naj bo tudi knjiga z lesenimi platnicami, na kateri sta vgravirani vajini imeni ter datum poroke, ali pa so to lesene tablice, ki jih gosti popišejo. Na tablo pri vhodu lahko nalepita večji plakat svetle barve, in pripravita nekaj vodenih barv ter poprosita svate, da odtisnejo svojo dlan ali le prst (poleg pripravite mokre čistilne robčke) na zarisano poročno drevo.

Na okrašeni mizi ali polici, kjer bodo gosti lahko pustili ganljivo sporočilo, naj ne manjka nekaj pisal različnih barv in kratka enostavna navodila (Dragi svatje, posvetite nekaj minut zapisu v knjigo gostov, da se bova ob 5. obletnici nasmehnila današnjemi srečnemu dogodku. To naredite tako, da vaše nasmejane obraze fotografirate s polaroidno kamero in na zadnjo stran zapišete vaša imena in misli.). Največkrat se poleg knjige gostov doda sedežni red, ki jih bo nato usmeril k predvideni mizi.

Topli in živi spomini v fotoknjigi

Profesionalni poročni fotograf bo naredil ogromno čudovitih fotografij, med katerimi bosta izbrala okoli 50 in ne več kot 200 fotografij, da celotno poročno zgodbo prikažeta v tiskanem spominu. Urejene in obdelane fotografije vama bo profesionalni fotograf nato predal še na elektronskem nosilcu. Izberita romantično naslovnico, notranje strani pa opremita s ključnimi kronološkimi podatki o vajini poroki, ki bodo popestrili prebiranje tudi ostalim, ki se poroke niso udeležili. Foto knjig lahko naročita tudi več, eno zadržita, ostale podarita staršem v zahvalo, da vama neomajno stojijo ob strani.

Sodelujoči strokovnjaki:

Uredništvo

http://www.PrirocnikPoroka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here