7 ključnih točk, ki jih morata upoštevati pri izbiri in najemu vozila

0
937
Poročni prevoz, foto Primož Kovač

Na poročni dan se zapeljita v luksuznem jeklenem konjičku ali pa izrazita vajine unikatne želje. Izživita svoje sanje o vožnji s prestižnim avtomobilom, športnim avtomobilom, ali starodobnikom. Morda se prav med naštetimi vozili znajde tisto pravo za vaju.

Glede na to, da je starodobnik pogostejša izbira, naštejmo nekaj ekskluzivnih primerov: Buick master six letnik 1927, Mercedes 170v letnik 1939, Mercedes 190SL roadster letnik 1959, Fiat balilla 508 letnik 1934 in Chevrolet belair iz 50ih let. Zelo privlačni so tudi 4 VW hrošči različnih starost in barv, kombi VW T2, Katrca pearl bele barve, Mercedes 450 SL cabrio, Mercedes klasična limuzina W115 in 230 CE coupe.

Za bolj divje in adrenalinske pare pa priporočamo najem motorja. V različnih agencijah si je mogoče sposoditi več modelov BMW-jev. To so denimo BMW G 310 R, BMW F750 GS, BMW F900 R, BMW F 850 GS, BMW F 900 XR, BMW R 1250 R, BMW R 1250 GS, BMW R 1250 RS, BMW R 1250 GS adventure, BMW R 1250 RT, BMW S 1000 XR, na voljo je tudi izposoja Harley-Davidson Street Glide, Yamaha Fizer, Suzuki Bandit. Če sta bolj umirjena si lahko izbereta vožnjo s skuterjem, vespo ali chopperjem. V primeru, da se odločita za motor, je dobro premisliti, kako se bo nevesta v poročni obleki peljala z motorjem.

Okolju prijazna izbira prevoznega sredstva

Razmišljata okolju prijazno? Prevoz, ki prispeva k zmanjševanju izpustov CO2 v ozračje, je lahko prav tako prava in nepozabna izkušnja poročnega prevoza. Če torej želita prispevati k zmanjšanju izpusta toplogrednih plinov v ozračje, si za poročni prevoz izberita električno vozilo. Električni avtomobili so nedvomno primernejši od avtomobilov na bencinski ali dizelski pogon tako glede vpliva na kakovost zraka kot tudi vpliva na podnebne spremembe. Ne povzročajo izpušnih plinov, kot so dušikovi oksidi in delci. Še vedno se sicer pojavljajo delci pri zaviranju in obrabi pnevmatik, vendar jih je na splošno manj kot pri avtomobilu na bencinski ali dizelski pogon. Električna vozila so manj hrupna, še posebej pri nižjih hitrostih.

V Sloveniji si lahko izposodita na primer majhnega Smarta, Renault Zoe, Volkswagen e-golf, Volkswagen e-up, Nissan Leaf Aut. Electric, Tesla S Electric, Opel Ampera.

7 ključnih točk, ki jih morata upoštevati pri izbiri in najemu vozila

  1. Izberita vama najljubše vozilo.
  2. Pred najemom si vozilo lahko ogledata v živo.
  3. Ponudniku zaupajta datum, kraj in natančno časovnico poroke.
  4. Najem vozila s šoferjem: ponudniki imajo običajno lastne izkušene šoferje, ki so izjemno olikani, skrbijo za točen prihod na lokacije ter nudijo varno, udobno in zanesljivo vožnjo.
  5. Za dekoracijo vozila lahko poskrbita sama (dogovorita se s cvetličarjem) ali pa izvajalec opremi vozilo po vajinih željah.
  6. Ostale dodatne storitve: za doplačilo vama med potjo postrežejo osvežujočo penino, na končni destinaciji pa lahko izstopita tudi na rdečo preprogo.
  7. Dogovorita se za ugodno ceno, saj bosta s tem potrdila najem vozila. Pri nekaterih ponudnikih je rezervacija potrjena, ko poravnata aro.

Sodelujoči strokovnjaki:

Uredništvo

http://www.PrirocnikPoroka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here