8 idej za tematiko poroke v letu 2024

0
185

Tematika poroke in poročne barve vnesejo ton celotnemu praznovanju, od vabil do cvetja in celo oblek za družice. Zagotovo bosta našla paletno izbiro, ki vaju bo ganila in vama pomagala uresničiti poročne sanje. Trendi 2024 prinašajo raznolike poročne barvne odtenke in kombinacije, ne glede na to, ali se nagibate k nežnim in umirjenim odtenkom ali pa vas navdušujejo drzne in živahne barve. Izbira barv odraža vajino edinstveno ljubezensko zgodbo. Izberita odtenke, ki vama ustrezajo, ter jim dovolita, da obarvajo platno vajine poročne pravljice.

Katera paleta bo vajina najljubša tematika poroke

Pri izbiri barvne palete pomislita ne le na to, da barve odražajo vajini osebnosti in ljubezen, ampak imejta v mislih tudi vajine poročne fotografije. Razmislita, v katerih barvah bosta vidva in vajino poročno prizorišče resnično izstopali. Kateri odtenki se podajo vajinemu prizorišču? Naročita oz. zberita nekaj elementov (vabila, dekoracija, cvetje) v odtenkih v ožjem izboru oz. izbranih odtenkih in se odpravita na prizorišče vajine poroke ter opravita testno fotografiranje. Če opravimo testno ličenje, pričesko, pomirjanje obleke, zakaj ne bi testirali tudi ujemanje barv in prizorišča.

1. Žajbljevo zelena za mehko in subtilno eleganco

Pastelno zelen odtenek je vsestranski, zabaven, prefinjen in lahkoten. Ta mehki in umirjen odtenek spominja na sveže listje in daje občutek brezskrbnosti na vsaki poroki. Barva se fantastično poda porokam v vseh letnih časih, resnično pa zasije spomladi in poleti. Žajbljeva zelena je hladno tonirana barva, ki se ji prilegajo številni toplotni barvni odtenki in poudarki. Pomirjujočo in osvežujočo vibracijo žajbljevo zelene združita s temnejšimi odtenki zelene, vijolične, zlate, mornarsko modre ali prašno rožnate. Kombinirata jo lahko tudi s kovinskimi poudarki, kot sta rožnato zlata ali baker, in tako vneseta v brezčasen videz tudi trendovski element.

2. Pomirjujoča lila barvna paleta

Topli toni običajno vnašajo vznemirjenje in energijo, a bo nekoliko hladno obarvana lila barvna paleta v vajinih gostih vzbudila občutek vedrine in miru. V cvetlične aranžmaje te pomirjajoče barvne palete vključita hortenzije in španski bezeg. Nežni odtenek izžareva tudi sivka, s katero dodata pridih prefinjenosti. Naj bo praznovanje v zaprtih prostorih ali na prostem, lila barva bo napolnila prostor s šarmom in milino. Barve, ki se dobro ujemajo z lila barvo so bela, slonokoščena, srebrna, zlata, rdečkasta in žajbljevo zelena. Priljubljena izbira je tudi prašna modra, s katero ustvarite sanjsko in eterično vzdušje.

3. Pastelna tematike poroke je popolnost – sanjsko in romantično vzdušje

S svojim brezčasnim šarmom nežni pastelni odtenki še vedno očarajo številne neveste. Z mehkobo in očarljivostjo barvi kot sta »mint« zelena in »dusty« rožnata skupaj ustvarjata osvežujoč in igriv ambient, idealen za večni dogodek, ki izžareva veselje in srečo. Pastelne palete prepletajo odtenki, kot so nežna sivka, umirjena metina zelena in nežna rožnata (»whimsical blush pink«) ter umirjena sinje modra. Odtenki s svojo nežnostjo vzbujajo občutek romantike in lahkotnosti, kot nalašč za pravljično poroko.

4. Preplet vseh odtenkov zelene

Esence narave vpeljita v izbor poročnih barv z različnimi odtenki zelene. Osrednja barva je lahko smaragdno zelena, ki nakazuje na brezčasno eleganco. Klasično paleto z globokim smaragdnim odtenkom osvežita z drugimi zelenimi odtenki. Izbira prizorišča s prostrano trato je enostaven način za vnos vseh odtenkov zelene in postavitev prizorišča med cvetlicami, ki vdahnejo življenje. Trendi so bogati z nevtralnimi in toplimi odtenki zelene barve, ki dajejo boho vzdušje. Kombinirata pa jih lahko z bež ali rožnato barvo. Vnesita v poročni dan čarobnost gozda s kombinacijo bogate zelene barve mahu in sočnih odtenkov jagodičevja.

5. Barve globokega ocena

Vaju privlači lepota morja, vnesita v barvno shemo prefinjenost in romantičnost z mornarsko modro in akvamarin. Barvi pričarata občutke globine in stabilnosti. Simbolno sta tako pravi sporočili za pare na novi zakonski poti. Mornarska modra je klasična barva primerna za vse letne čase. Kombinirajta jo z lila, žajbljevo zeleno in slonokoščeno barvo. Morska modra navadno velja za jesensko ali zimsko poročno barvo. V kombinaciji s svetlo ali pastelno rumeno, pa vnese lahkotnost v poročno barvno shemo.

6. Nežna rožnata poroka v prašni rožnati

Prašna rožnata je romantična in brezčasna barvna izbira, ki se dobro obnese v vseh letnih časih. Ravno tako je čudovit odtenek skozi vse leto »blush pink«. Ne glede na to, ali so to osrednje barve poročne tematike ali dopolnilna odtenka, bosta vnesla noto elegance, lepo pa se ujemata s številnimi barvami od zelene do mornarsko modre. Barvna paleta z nežno rožnato in s pridihom rjave ni preveč dekliška, zato je popolna izbira, v kateri se bo našel tudi partner.

7. Pridih sladkosti z nežnim pastelnim odtenkom oranžne

Barva breskve s svojim nežnim odtenkom oranžne postreže z osvežilnim in energičnim občutkom. Odtenek se odlično ujema z različnimi nežnimi pastelnimi toni, pa tudi z nevtralnimi barvami. Barva, ki izžareva dobro počutje, bo v kombinaciji z belo in zeleno poskrbela za svež in sodoben spomin na poročni dan. Zamislita si družice v breskvinih oblekah, ki držijo šopke belega in zelenega cvetja. Barvna shema marelice, žajblja in fuksije pa bo vašo poroko zaokrožila v romantično tančico nežnih tonov, s »pop of color«.

8. Preplet živahnih in globokih tonov  

Eden pomembnih poročnih trendov je kombiniranje drznih in živahnih barvnih odtenkov. Obljubita si večno ljubezen v objemu drznih in živahnih barvnih  odtenkov. Barve kot so ognjeno rdeča in barva rdeče pese do tople, drzne rožnate (magenta), vnašajo živahnost in drzno osebnost para. Prefinjenost poročni dekoraciji pa dodajo globoki draguljarski toni in bogati odtenki. Pomislita na živahne korale, električno modro in živo rumeno barvo. Vključitev drznih odtenkov v poročno dekoracijo, bo ustvarilo vzdušje, ki izžareva veselje in energijo. Kombinirata lahko nepričakovane barvne pare in tako ustvarita vizualno presenetljiv poročni stil. Kombinacija hladne akvamarin z ognjeno oranžno ali nežne sivke z drzno gorčico pričara igrivo poročno paleto.

Sodelujoči strokovnjaki:

Uredništvo

http://www.PrirocnikPoroka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here