Animacija otrok za brezskrbno zabavo

0
305
Animacija otrok

Poroka je pravljičen dogodek, ki se ga tako kot odrasli, veselijo tudi otroci. Da bodo starši na dogodku lahko brezskrbno uživali, je najem animatorjev in varušk odlična rešitev. Otroci se bodo medsebojno spoznali, se kaj novega naučili, zabavali, predvsem pa bodo varni tudi brez prisotnosti staršev.

Če bodo na vajini poroki otroci mlajši od treh let je priporočljivo, da najameta varuško. Običajno je to individualno oz. nočno varstvo, ki je lahko na lokaciji dogodka, če imajo za to prostor, v hotelu ali na domu. Varuška otrokom prebere pravljico, skupaj pogledajo risanko, potem pa jih pripravi na spanje. Prisotna je ves čas, dokler se starši ne vrnejo, je povedala Simona Peklaj. Ena varuška (ves čas) varuje enega ali največ dva otroka, je dodala Varuška Živa.

HTML Code here

Za otoke od tretjega ali četrtega leta dalje bodo skozi različne animacijske aktivnosti poskrbeli animatorji. Kot je povedala Varuška Živa običajno s seboj prinesejo materiale, ki so primerni za različne starosti otrok ter animacijo prilagodijo glede na njihove interese.

Animacija otrok zunaj ali v notranjih prostorih

V primeru, ko se animacija izvaja zunaj, pridejo v poštev športne igre, napihljiva igrala, igre z milnimi mehurčki, skriti zaklad in vodne igre, ko se animacija izvaja v notranjih prostorih pa je prilagojena na družabne igre, bralni in risalni kotiček, disco zabavo, je pojasnila Peklajeva. Na samem začetku animatorji pripravijo tudi nekaj spoznavnih iger, na podlagi katerih se otroci med seboj spoznajo, povežejo in sprostijo, animacija otrok pa tako gladko steče.

Za najmlajše je aktualen otroški kotiček z igračami, medtem ko se predšolski otroci ter mlajši šolarji radi zamotijo v ustvarjalnem kotičku, je razložila Varuška Živa in dodala, da so za vse, tudi za starejše osnovnošolce, aktualne različne družabne in športne igre. Animatorji zato vedno pripravijo nekaj družabnih iger različnih težavnosti in prinesejo športne pripomočke za različne športne izzive. Po gibalnih aktivnostih v glavnem posegajo dečki, medtem ko so deklicam zanimivejše kreativne igre.

Posebej se lahko z animatorji dogovorite tudi za poslikave obraza, oblikovanje balonov, glitter tattoo-je, tombolo, mini kino ali pripravijo posebno presenečenje. To je na primer prihod junaka (Princesa, Elza, Pika Nogavička, Spiderman), čarodeja ali klovna, sta povedali Varuška Živa in Peklajeva iz Centra Brihte.

Pestra animacija lahko traja celo noč

Animatorje in varuške lahko najamete za določen čas, del dneva ali pa cel čas slavja, je povedala Varuška Živa. Obenem je izpostavila, da otrokom ideje za igre in materiale animatorji ponujajo postopoma čez dan oziroma noč, da vzdržujejo motivacijo in interes otrok, da se zabavajo in družijo. Vsekakor je pri tem pomemben dejavnik tudi starost in značilnosti posameznih otrok. Zato lahko nekateri otroci (predvsem mlajši) v času animacije več prehajajo med otroškim kotičkom in starši, je še dodala Varuška Živa.

Katere informacije potrebujejo animatorji

Število otrok v otroškem kotičku je navadno okoli 10, lahko pa tudi več ali manj. Skupino dveh otrok sicer animira en animator. Skupino 15 otrok animirata dva animatorja. Skupino z 21 otroki pa trije animatorji. Pomembno je, da dovolj zgodaj sporočita število otrok (koliko bo dečkov ter koliko deklic) ter njihovo starost. Tako lahko zagotovijo dovolj animatorjev in poskrbijo za kakovostno storitev, sta poudarili obe strokovnjakinji. Sama se z lastnikom objekta, kjer bo slavje, dogovorita za primeren prostor. Ta naj bo ločen od prostora z animacijo, kjer se bodo otroci lahko spočili.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here