Barvne kombinacije porok 2022 v vseh letnih časih

0
480
Mediteranski zeliščni vrt in razgledni stolp, VINSKA KLET SANTOMAS, foto: Anže Novak

Nežna pastelna poroka spomladi

Pomladne poroke kličejo po pastelnih tonih, ki so tudi barve pomladnega cvetja. Ko bosta izbirala cvetje za v šopek, izbirajta tone rožnate, vijolične, rumene in mint barve, kot da bi v prodajalni slaščic izbirala bonbone in sladkorne pene. V duhu pastelnih tonov lahko postavita celotno barvno rdečo nit poroke, od okrasitve miz, okrasitve cerkve, pa do nogavic, kravate ali žepnega robčka ženina. Če vas namesto bele poročne obleke mika kakšna druga barva, imate ravno v pastelnih odtenkih čudovit izbor nežnih, romantičnih tonov, ki so zelo blizu belini, a vseeno nekoliko drugačni.

Poroka v zlati svetlobi poletnega sonca

Poleti so barve v naravi že nekoliko toplejše in bolj nasičene, zato lahko pri načrtovanju poletne poroke premislita o nekoliko pogumnejših tonih iz Pantone barvne napovedi za pomlad in poletje 2022. Tukaj so rdeča barva makovih cvetov, koralno oranžna, zelena barva svetlega mahu, sivo modra, petrolejska ter toplo rumena. Vse te barve se zelo lepo povezujejo z zlato svetlobo poletnega sonca ter značilnimi poletnimi cvetovi, pa naj bodo to pšenično klasje, mak, vrtnice, poletne trave ali sončnice.

Jesenska poroka v barvah narave

En največjih poročnih trendov za leto 2022 je naravno, torej z izrazitimi elementi narave. Konec koncev so se številne poroke v preteklih dveh letih premaknile ven, na prosto. To se odraža tudi v barvnih shemah, izboru materialov ter okrasitvi poročnih lokacij. V jesenskem času se naravni peščeni, oranžni, rjavkasti in rumeni toni ponujajo kar sami od sebe, čudovito pa dopolnijo nekoliko toplejšo belo barvo poročne obleke. Za kontrast jim lahko dodate močno fuksijasto rožnato. V primeru izbora teh barv se lahko pri ostali poročni dekoraciji poigrate z elementi suhega cvetja, posušenih plodov, lesenih okraskov ali perlic.

Čuten zimski poročni ambient

Zimske poroke imajo poseben čar, ker so tako netradicionalne in tudi manj pogoste. Poročna snežna belina se čudovito ujema tudi z odtenki, ki tradicionalno veljajo za hladne. Lahko gre za sivo barvo, ki je lepa izbira tudi za telovnik ali obleko ženina, lahko se kombinira tudi kot srebrna in je na ta način vpletena v poročne okraske, nakit, kristalčke na nevestini obleki. Zraven pristaja udarna modra, pa tudi nekoliko bolj umirjen odtenek temnejše nebeško modre. K tem tonom dodate še kakšen zanimiv pastelni odtenek, npr. nežno rožnat ali svetlo lila. Če se bosta fotografirala v zimskem ambientu s snegom, se bo ta barvna paleta lepo ujela z ozadjem.

Sodelujoči strokovnjaki:

Tina Martinec Selan

https://odglavedopet.si/

osebna stilistka in certificirana Colour Me Beautiful barvna svetovalka, Inštitut Odglavedopet

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here