Časovnica poteka poročnega dne

0
15033
Potek poročnega dne
Potek poročnega dne

Uskladila bosta več izvajalcev med seboj in tudi gosti bodo vedeli, kam in kdaj morajo priti, zato se lotita načrtovanja poteka poročnega dne takoj, ko bosta izbrala lokacije in rezervirala termine obredov ter slavja. Najlažje bo, da v tabelo vpišita termine, ki sta jih že rezervirala, potem pa zapisujta vmesene termine za ostale aktivnosti.

Zjutraj bodo pri vama doma potekale še zadnje priprave s pričami in družicami. Zadnja opravila, kot so prevzem poročnega šopka, naprsnih šopkov, okrasitev avtomobilov in ostalo prepustite organizatorjem. Bodočemu ženinu se lahko doma pridružijo priča in prijatelji in se skupaj  pravočasno odpravijo k nevestinem domu, kjer ženin prevzame nevesto, kar je običaj. Če se za običaj nista odločila, lahko ta del poteka poročnega dne mirno preskočita in se na poročni obrez odpravite vsi skupaj iz iste lokacije.

Svati se bodo zbirali pol ure pred obredom. Nato sledi civilni obred, ki traja okoli 20 do 30 minut, po njem pa še cerkveni, če sta se zanj odločila. Slednji lahko traja okoli 20 minut, če izbereta obred z mašo, pa dodatnih 45 minut.

Poročni protokol se lahko razlikuje od običajnega protokola poročne lokacije, zato se prej pozanimajta kakšna je ponudba in običajen vrstni red dogodkov pri ponudniku lokacije ter katere spremembe in prilagoditve so možne in katere iz logističih razlogov morda ne.

Po obredu ali pred večerjo izvedeta formalne pozdrave. Pozdraviti morata prav vse, kar prej dogovorita tudi s fotografom, da bo ujel trenutke z vsemi vajinimi gosti. Gostom bosta tako omogočila, da vam izročijo darila.

Sledi čas za fotografiranje, ki lahko traja nekoliko dlje, odvisno od vajinih posebnih želja. V tem času svatom ponudita prigrizke, sadje in kavo, tako bodo lažje počakali na naslednje dejanje. V hladnejših dneh, ne pozabite tudi na kaj krepkega, v vročih dneh pa slaščice izberite tako, da bodo obliko ohranile tudi na soncu.

Po uradnem delu in skupinskem fotografiranju, se odpravite vsi skupaj do lokacije slavja in zabave. Ta se začne z aperitivom, animator takoj začne s programom, da se počaka na prihod vseh gostov, nato pa tudi vaju in vajinih prič ter domačih. Na tem mestu se lahko odvije že prvi ples mladoporočencev, ki bo sprostil atmosfero, ali pa bo po večerji.

Za otvoritveni ples pari največkrat izberejo valček, blues, rumbo ali fokstrot. Po otvoritvenem plesu na plesišče pridejo tudi svatje.

Sledi zdravica staršev, bratov, sester in prič ter nato kosilo oz. večerja z večimi hodi. Z gostincem se dogovorite, da bo med hodi nekoliko več časa, ki ga lahko izkoristita za druženje s svati. Priporočamo vama, da se na večerji za vsak hod pridružita gostom pri drugi mizi in jim tako namenita nekaj časa, ko z njimi tudi poklepetata. O tem že pri rezervaciji obvestita gostinca, da bosta imela zagotovo pri vsaki mizi tudi svoj pogrinjek. Obvestita tudi fotografa in snemalca, da bo spremljal vajine premike od ene mize k drugi in zabeležil prijetne trenutke z vajinimi gosti za vajino poročno knjigo in dokumentarni film. Če je možnost, zagotovita kotiček oz. sobo, v kateri ne bo preglasne glasbe, da se boste lahko pogovarjali. Takšno okolje bo všeč tudi gostom, ki ne plešejo. V tem času se lahko odvijajo igre ali zabavni program z glasbo in plesom. Ko želita slavje končati, to naznanita z zadnjim plesom ali ognjemetom.

Ko povabljeni odhajajo, se jim za udeležbo zahvalita oba skupaj. Ob tej priložnosti jim lahko izročita darilce, poročno sliko ali pecivo. Pisno zahvalo bosta poslala kasneje.

Celotno zgodbo bo povezoval animator, zato se z njim vnaprej pogovorita o časovnici, ki jo bosta pripravila. Bogat program in prijetno vzdušje bo svatom pustil lep pečat ob sklenitvi vajine zveze, ki ga bodo še dolgo pomnili vsi udeleženi, predvsem pa vidva.

Generalka pred poroko je nujna
Celoten poročni protokol bo lažje stekel, če bosta imela pred tem generalko. Organizirajta jo nekaj tednov pred dogodkom, povabita priče in najbližje sorodnike. Če se še ne poznajo, pa bo to dober začetek poznanstva in sproščenega poročnega dne.

Sodelujoči strokovnjaki:

Uredništvo

http://www.PrirocnikPoroka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here