Čevlji za najdaljšo noč

0
5012

Poročni čevlji morajo biti udobni. Ni nujno, da so beli. Pomembno je, da peta ni previsoka in da jih uhodite že pred poroko.

Neveste vedno redkeje nosijo poročne salonarje, poleti so poleg odprtih čevljev zelo priljubljeni sandali s peto. Najpogostejši materiali poročnih čevljev so saten, saten kombiniran s čipko ter čipka material v beli barvi ali smetanasti. Nevestini čevlji so postali več kot le obuvalo, saj so tudi pomemben modni dodatek.

Čevlji morajo biti udobni, saj boste v njih cel dan. Priporočljivo je, da imate še par rezervnih.

Izberite si poročne čevlje, v katerih boste hodile sproščeno. Nikar ne posegajte po čevljih z zelo visoko peto (10–12 cm), saj niso primerni za cel dan. Visoke pete dajejo samozavest in pogosto tudi piko na i celotnemu slogu. A če jih ne znate nositi, lahko celotno podobo skvarite. Izberite takšno višino pete, kot jo po navadi nosite. Ne priporočamo čevljev povsem brez pete, saj je poročna obleka po navadi zelo elegantna ter zahteva primerno hojo in seveda držo. Drža pri peti, ki meri vsaj štiri centimetre, je bolj vzravnana, tudi hoja je bolj nežna in korak bolj speven, zato balerinke za poročni dan odsvetujemo.

Zaprti ali odprti čevlji

Obstaja nenapisano pravilo, da so za poroko primerni le čevlji, ki so spredaj zaprti. Neveste se najpogosteje odločajo za zaprte čevlje v stilu salonarja z dodatki, kot so pentlje, trakovi in kamenčki.

Klemen Lajevec Photography

V toplih mesecih se poleg salonarjev zelo iskani tudi odprti poročni čevlji. Tiste, ki nosijo visoke pete, morajo biti pozorne pri menjavi čevljev, saj je dolžina obleke navadno prilagojena obuvalu in bo v primeru nižje pete pri rezervnih čevljih obleka predolga. Neveste se pogosto odločajo za poročne čevlje s platformo, saj v njih lažje hodijo.

 

  Klemen Lajevec Photography

<b>NASVET</b>
Ne pozabite poročnih čevljev pred poroko dobro uhoditi, da se vaše noge navadijo na obliko in višino čevlja. 

Hlačne nogavice

S hlačnimi nogavicami se bo nevesta počutila bolj udobno, razen v zelo vročih dneh. Tudi čevlje bo dosti lažje nosila, prav tako pa se k podvezici fino podajo poročne nogavice. Te poudarijo noge in skrijejo vse nepravilnosti, ki se morda pojavljajo na nogah. Nogavice so po navadi bele ali prozorne barve in se tesno oprijemajo, bolj drzne neveste pa lahko izberejo samostoječe nogavice ali jih pritrdijo s podvezicami. Hlačne nogavice se rade strgajo, zato s seboj na poroko vzemite dodaten identičen par.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here