Cvetje na poroki

0
6710
Cvetje na poroki
Cvetje na poroki

Izbor barvnih kombinacij, oblika in vrste cvetja pričarjo nepozaben pečat nevestinemu šopku in poroki. Zato so pogosto rdeča nit poroke. Najbolj priljubljene barve cvetja na porokah so rdeča, bela ter nežno rožnata. 

Neveste pri izboru poročnega šopka vse manj sledijo trendom. Cvetličarji prepoznavajo pomembnost poročnega šopka in ostale dekoracije iz cvetja na poroki. Vendar, da bosta resnično zadovoljna z izborom cvetja, ne pozabita cvetličarju povedati svoje ideje in želje ter jih uskladiti z njegovimi priporočili. Barvo in vrsto cvetja izberita glede na slog poroke in glede na letni čas.

Cvetličarja izberita, ko imata že izbrano poročno obleko, stil poroke in poročno lokacijo. Priporočamo, da cvetje naročita vsaj 3 tedne pred poroko.

Dogovorita se o prevzemu šopka in ostalega poročnega cvetja ter dekoracije. V primeru večjega naročila cvetja priporočamo, da se dogovorite o dostavi na lokacijo poroke oziroma obreda. Prepustita cvetje strokovnjakom, če se bodo dekoracije in aranžmaji prenašali iz lokacije obreda na lokacijo poročnega slavja. V primeru, da par izbere le poročni šopek in naprsne šopke, se pari najpogosteje odločijo za prevzem v cvetličnem studiu. Obveznost prevzema naložijo vozniku ali eni izmed družic.

HTML Code here

Najbolj pogosti sta vrtnica in marjetica

Neveste pri izbiri cvetja prisegajo na klasiko, tako so najbolj priljubljene vrtnice in oblika šopka t. i. bidermajer. Priljubljene so tudi marjetice, orhideje in gerbere. Ker je priljubljen tudi stil vintige poroke, se neveste pogosto odločajo za naraven videz preprostega cvetja.

Izbor cvetja naj bo prilagojen letnemu času, s tem bosta zagotovila kvaliteto in vzdržljivost cvetja. Čeprav je večina vrst cvetja dobavljiva skozi vse leto, se cena med sezonami razlikuje.

Obstojnost poročnega cvetja

CvetjeNaPoroki2

Za obostojnost cvetja na poroki, sta ključnega pomena svežina in pravilna oskrba. Svežina in oskrba sta odvisni od letnega časa, temperature in tipa cvetja. Cvetje z mehko strukturo stebla (pomladne cvetlice) zdrži krajši čas, kot cvetje s tršo stebelno strukturo.

Šopki narejeni na t. i. Lady držalu, oskrba cvetja s hranili in preprečevanje izhlapevanja vode s pršili je le nekaj cvetličarskih pristopov za ohranjanje svežine cvetja.

<b>NASVET</b>
Za ohranjanje svežine šopka, lahko poskrbita sama. S seboj vzamita hladilno torbo, kamor spravita šopek med vožnjo in pršilo z vodo ter šopek večkrat rahlo poškropita z vodo.

Barva cvetja na poroki

CvetjeNaPoroki3

Izberita barvo, ki vama je všeč. Z izborom simbolike posamezne barve, zaokrožita rdečo nit poroke.

 • BELA simbolizira čistost, nedolžnost, popolnost, ideal ter tudi eleganco in skromnost.
 • MODRA simbolizira mir in upanje.
 • ORANŽNA je polna energije, ognjevita, lahko tudi izzivalna, predvsem pa zadovoljna. Za oranžno se pogosto odločajo temperamentne neveste.
 • RDEČA je najbolj priljubljena in je nedvoumen znak ljubezni.
 • ROŽNATA v vseh odtenkih izraža srčnost, ljubeznivost, naklonjenost in milino. Rožnata je izbira za nežne duše.
 • RUMENA je barva svetlobe. Izraža srečo, navdušenje ter je v kombinaciji z različnimi drugimi rumenimi odtenki in smetanastimi odtenki. Za rumeno se odločajo energične in vesele neveste.
 • VIJOLIČNA predstavlja ponos in uspeh. Zelo priljubljena je kombinacija poletnih šopkov s sivko. Zadržane neveste se odločijo za vijolično.
 • ZELENA daje svežino, pomirja in je odlično ozadje za vsak šopek. Še posebej za šopke, ki so enake barve kot nevestina obleka.
 • PISANE BARVE – če so vam všeč vse barve, saj vsaka izraža vsaj delček vaše osebnosti, se odločite za pisan in živahen šopek. Če je vaš poročni dan deževen in oblačen, bodo pisane barve šopka in ostalih dekoracij zagotovo odgnale sivino ter pričarale radost in veselje.

Katere cvetlice izbrati

 • Vrtnice so simbol lepote in ljubezni. So najpogostejša vrsta poročnega cvetja, saj so različnih barv in na voljo vse leto.
 • Tulipani so primerni tako za elegantne, kot tudi za malo manj formalne poročne postavitve.
 • Kale so simbol veličastne lepote. Najbolj pogoste so v krem barvi, vendar jih je mogoče dobiti tudi v rumeni, oranžni in temno vijolični.
 • Zelo priljubljene so tudi hortenzije in potonike, rankulus ter tudi šmarnice, venčevke ali nevestica ter dišeči grahor
zp8497586rq

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.