Dekoracija poročne lokacije – Cvetje po prostoru in mizah

0
6116
Poročna dekoracija
Poročna dekoracija

Pri dekoraciji poročne lokacije ne pozabita rdeče niti in sloga poroke. Pomembno je, da je rdeča nit poroke v enakih odtenkih in stilu.

Ni nujno, da je izgled celotne poroke v enakem cvetju. Trend okroglih miz z belimi prti gre v pozabo. Te so zamenjala dolga omizja in leseni stoli, ali oglate mize za šest do deset oseb. Leseni stoli so lahko brez ali z manj dekoracije (vedno priljubljeni so les, sadje, lestenci, svečniki, stare posode, različne lončne rastline, star fotelj s kvačkano odejo).

V velikih prostorih lahko uporabita tudi viseče dekoracije, trakove iz tila, ki se na sredini spnejo in ustvarjajo bolj nežno ter romantično vzdušje. Vedno pogosteje se na porokah pojavljajo svetlobni efekti, ki lahko zelo lepo zapolnijo prostor. Lahko se izbere vodilna barva, ki »obarv a« prostor in s tem naredi prav poseben ambient. Reflektorji morajo imeti senzor za glasbo, saj po tem delujejo na osnovi taktov pesmi.

Dekoracija prostorov

Popularni so bogati aranžmaji iz zelenja in cvetja. Lahko je dekoracija samo po mizah, lahko pa tudi pred vhodom v prostor (bakle, trava v okrasnih loncih), ob glasbenikih, pri sadnem bifeju in še kje. 

Če želita:

 • Romantično okrasje s stropa

  Notranje prostore okrasita z visečimi lučkamiiseče lučke, pom-pomi, baloni, zunaj so bolj primerni romantični lampijoni, barvni trakovi različnih materialov, ter viseče cvetje v skupinah v večjih prostorih. Po mizah dodajta ekstravagantne drzne nevsakdanje kombinacije, uporabijo se lahko tudi lončnice, leseni predmeti, sadje in okrasna trava.

 • Občutek domačnosti

  Dekoracija iz preprostih dodatkov, kot so čipka, žakljevina, les, košare, snopi, sadje, reciklirani materiali, česarki, nežni šopki po mizah iz cvetlic z majhnimi cveti. Na mizah so lahko drobna darilca za goste in okrašen sedežni red z imeni gostov. Serviete in imena so napisana na les ali kamen. Kot dekoracija so primerne tudi svečke.

 • Svetlobni efekti 

  Vodilna barva, ki jo izbereta bo nežno napolnila prostor. Svetlobne znake lahko uporabita za določitev prostorov – plesišče, soba za fotografiranje, bar, sladki kotiček … Svetlobne efekte se lahko združi z glasbo, če imajo reflektorji senzorje za glasbo in tako ustvarijo prav poseben ambient.

 • Unikatni predlogi za dekoracijo

  Bodita izvirna, da bo dekoracija govorila o tem, kdo sta vidva. Na primer iz vajinih priljubljenih barv lahko nastane pisana kombinacija okrasja. Glasbenika si bosta izbrala poroko z glasbenimi inštrumenti, prtički z notami in meniji zataknjenimi v violinske ključe.

Poročna dekoracija zunaj
Poročna dekoracija zunaj

 

Izvirna dekoracija

Pri dekoraciji se odločita za največ tri barve.

Uporabita eno nežnejšo barvo (smetana, šampanjec, bež ali bela) in eno intenzivnejšo (roza, viola, lila, rdeča, srebrna, zlata, rumena, oranžna, modra, zelena, črna).

V steklene kozarce postavita čajne svečke ali kupita posodice s plavajočimi svečkami. Po mizah lahko imata žitni posip, aranžma pa le pred seboj. Naredita »selfie prostor« za svate kjer se lahko sami fotografirajo za spomin. Z dekorativnimi dodatki: glasbeni inštrumenti, starinski damski senčniki, smešni klobuki, otroški vozički in podobno.

Na mizah so lahko drobna darilca za goste in okrašen sedežni red z imeni gostov,
posebne tematske serviete in imena napisana na les ali kamen. Kot dekoracija so primerne sveče. 

Dekorativnemu cvetju dodajta plodove, snope žitnega klasja, lectova srca, odrezana debla, posodice iz barvnega stekla napolnjene z vodo, dišeče svečke, kristale, bele rečne kamenčke, metulje iz čipke ali dekoracijske izdelke iz gline.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here