Dišeča poroka

0
1674

Aktivirajta še enega izmed petih človeških čutov, voh, ki je pomemben tako pri izbiri partnerja kot pri okušanju hrane. Čutila za voh so namreč še občutljivejša od tistih za okus. 

Osnovna razlika med parfumom, parfumsko vodo, toaletno vodo in kolonjsko vodo je v vsebovanosti dišavnih sestavin (parfumskega olja, esence) v alkoholni osnovi, s tem je pogojena njegova obstojnost.

HTML Code here
  1. Parfum najdlje zdrži, saj vsebuje od 15 % do 40 % esence v 90 % alkohola, zato ga izberita za poroko.
  2. Parfumska voda (eau de parfum) je primerna za dnevno uporabo, ker ima od 10 % do 25 % dišavnih sestavin in je obstojna nekaj ur, a je cenovno ugodnejša izbira.
  3. Za poročni dan izberita toaletno vodo (eau de toilete), če intenzivnih vonjev ne marata. Ta vsebuje od 5% do 15% dišavnih sestavin v 80–85 % alkohola.
  4. Kolonjska voda (eau de cologne) vsebuje le od 3 % do 8 % dišavnih sestavin v 70–80 % alkohola in ima le kratkotrajen vonj.

Dišavo spodbuja toplota telesa, zato so najprimernejša mesta za nanos vrat in zapestja, kjer se čuti srčni utrip, pa tudi komolci.

Izberita očarljiv vonj, ki bo zaznamoval vajin čuteč dan. Poleg vonja za vaju (moška in ženska različica) uporabita magično tekočino tudi za odišavljenje celotnega prostora poroke (a ne pretiravajta, saj lahko pretiran volj povzroči glavobol), poročnega šopka (cvetlice imajo že same po sebi volj, zato izberita premišljeno) in vseh poročne tiskovine, za darilo pa svatom poklonita manjše embalaže omamnega volja z vajinimi imeni in datumom poroke.

Sodelujoči strokovnjaki:

Uredništvo

http://www.PrirocnikPoroka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here