Izbor in vabila svatom

0
4679
Poročna vabila Hedonist
Poročna vabila Hedonist

Poročna vabila izražajo svatom stil vajine poroke. Ročno izdelana vabila zahtevajo več dela, medtem ko tiskana vabila lahko dobita v dnevu ali dveh.

Priljubljena so tiskana ali ročno izdelana poročna vabila, kjer je glavni okras zavita, krivuljasta pisava, in vabila, na katerih prevladujejo različni geometrični liki, mozaiki, črte. Še vedno so moderna tudi sveža vabila z rožami, listi, predvsem v roza-zeleni kombinaciji, spet drugim pa se najbolj dopade minimalističen črno bel chic-slog.

Zlata pravila pri poročnih vabilih

  • Velikost vabila in oblika sta zelo pomembni in odvisni od besedila, ki ga želita napisati. Zelo neestetsko izgleda, če na premajhno vabilo napišeta preveč.
  • Tematika (motivi) in barva se morajo ujemati s tematiko poroke. Povabila na morsko poroko okrasita z motivi morskih zvezd, školjk in ribic, prevladujejo naj modri odtenki.
  • Vabilo mora biti lično in romantično. Naj vabilo ne bo preveč izumetničeno ali »pocukrano«, saj bi radi, da ljudje vašo poroko jemljejo resno.
  • Preden se lotita pisanja, si napišita točen seznam gostov ter njihove naslove. Besed v vabilu ne krajšajta, vizualno pa poudarita pomembne informacije. Pisava naj bo v slogu poroke, svečana ter lahko berljiva.

Kdaj naročiti vabila in kdaj jih oddati?

Ročno izdelana poročna vabila zahtevajo več dela, zato lahko na njih čakata tudi nekaj tednov, medtem ko tiskana vabila dobita v dnevu ali dveh, če izbereta že obstoječi dizajn posameznega ponudnika. Če naročita oblikovanje po meri, bosta vabila prejela v nekaj dneh.

Prvo obvestilo o dogodku posredujta že šest do osem mesecev prej, da si povabljeni rezervirajo termin. Obvestilu naj sledi še uradno vabilo, približno tri mesece pred velikim dnem, na katerem prosita za potrditev udeležbe. Lahko se odločita tudi za oseben obisk, a je prav, da temu sledi še pisno vabilo. Za poroke v poletnih mesecih, v času šolskih počitnic, ko je veliko ljudi na dopustu, pa vabila oddajta še nekoliko prej.

 

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here