Enostavni koraki do prave moške poročne obleke

0
1187
Foto Modno krojaštvo Andrej Šmigoc

Ženinu poročno obleko izdela po meri osebni krojač, ki bo obleko do potankosti prilagodil postavi, si jo kupi ali izposodi v salonu. Ženin običajno izbira obleko po tem, ko nevesta s svojo poročno obleko že določi slog poročne pravljice. Nekaj osnovnih nasvetov za všečen izgled:

  1. Približno 4 mesece pred datumom poroke je pravi čas, da se tudi ženin poda v izbiranje prave obleke, da bo izdelava, skupaj s preizkušanjem in zadnjimi detajli, potekala brez hitenja.
  2. Ženini največkrat izbirajo med ravnjo oblačenja dnevni frak, dnevni smoking ali elegantno temno obleko. V vabilih lahko tudi svatom namigneta raven oblačenja.
  3. Kakovost oblačil se prepozna po kakovostnem blagu. Suknjič iz volne (merino) bo dihal s telesom, v poletni sezoni hladil in v zimski prijetno grel. Poleti je prisotne tudi veliko svile, viskoze in lana, ki so lahki in udobni materiali. Slednji se sicer precej mečka, kar je potrebno upoštevati pri odločanju za obleko. Srajca naj bo iz kakovostnega bombaža. Kakovostni materiali bodo lepše ukrojeni, se manj mečkajo in ostanejo dlje uporabni (obleka bo ostala v vaši garderobi še za druge priložnosti).
  4. Preizkusite obleko od 2 do 4 mesece prej, saj so v tem času še možnosti za spremembe ali celo drugo izbiro (če obleko kupujete ali si jo izposojate). Pri krojaču bodo možni popravki le v začrtanih okvirih. Prilagajanje obleke bo krojač označil z bucikami, nato pa preizkusite suknjič tako, da objamete bližnjega in če čutite, da vas suknjič omejuje, je preozek. Hlače preizkusite tako v stoječem kot sedečem položaju ter tudi v kombinaciji s čevlji, da boste preverili dolžino. S krojačem bosta tako našla najoptimalnejši obseg in dolžino.
  5. Mesec dni pred poroko preverite celoten izgled, torej vse elemente: hlače, srajco, suknjič, pripadajoče čevlje in nogavice, pas, metuljček/kravata, manšetni gumbi, dodajte vse detajle, da vidite celoten izgled – ta naj bo všečno uravnotežen od glave do pete.

Elementi obleke, ki bodo spremenili moškega v popolnega ženina

Sodelujoči strokovnjaki:

Petra Zaletel

http://petra-krojastvo.si/

Žensko in moško krojaštvo Petra

Alenka Gregorc

Modno krojaštvo

Tina Martinec Selan

https://odglavedopet.si/

osebna stilistka in certificirana Colour Me Beautiful barvna svetovalka, Inštitut Odglavedopet

Uredništvo

http://www.PrirocnikPoroka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here