Enostavni koraki da bo moška poročna obleka prava

0
1386
Moška poročna obleka, foto: Modno krojaštvo Andrej Šmigoc
Moška poročna obleka, foto: Modno krojaštvo Andrej Šmigoc

Ženinovo obleko izdela po meri osebni krojač, ki jo bo do potankosti prilagodil postavi, ali si jo kupi oziroma izposodi v salonu. Moška poročna obleka običajno izbira obleko po tem, ko nevesta s svojo poročno obleko že določi slog poročne pravljice.

Moška poročna obleka – nekaj osnovnih nasvetov za všečen izgled:

  1. Približno 4 mesece pred datumom poroke je pravi čas, da se tudi ženin poda v izbiranje prave moške poročne obleke, da bo izdelava, skupaj s preizkušanjem in zadnjimi detajli, potekala brez hitenja.
  2. Ženini največkrat izbirajo med ravnjo oblačenja dnevni frak, dnevni smoking ali elegantno temno obleko. V vabilih lahko tudi svatom namigneta raven oblačenja.
  3. Kakovost oblačil se prepozna po kakovostnem blagu. Suknjič iz volne (merino) bo dihal s telesom, v poletni sezoni hladil in v zimski prijetno grel. Poleti je prisotne tudi veliko svile, viskoze in lana, ki so lahki in udobni materiali. Slednji se sicer precej mečka, kar je potrebno upoštevati pri odločanju za obleko. Srajca naj bo iz kakovostnega bombaža. Kakovostni materiali bodo lepše ukrojeni, se manj mečkajo in ostanejo dlje uporabni (obleka bo ostala v vaši garderobi še za druge priložnosti).
  4. Preizkusite obleko od 2 do 4 mesece prej, saj so v tem času še možnosti za spremembe ali celo drugo izbiro (če obleko kupujete ali si jo izposojate). Pri krojaču bodo možni popravki le v začrtanih okvirih. Prilagajanje obleke bo krojač označil z bucikami, nato pa preizkusite suknjič tako, da objamete bližnjega in če čutite, da vas suknjič omejuje, je preozek. Hlače preizkusite tako v stoječem kot sedečem položaju ter tudi v kombinaciji s čevlji, da boste preverili dolžino. S krojačem moške poročne obleke bosta tako našla najoptimalnejši obseg in dolžino.
  5. Mesec dni pred poroko preverite celoten izgled. Moška poročna obleka ima torej več elementov: hlače, srajco, suknjič, pripadajoče čevlje in nogavice, pas, metuljček/kravata, manšetni gumbi, dodajte vse detajle, da vidite celoten izgled – ta naj bo všečno uravnotežen od glave do pete.

Elementi obleke, ki bodo spremenili moškega v popolnega ženina

HTML Code here

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here