Graciozna nevesta – preobrazba za privlačno postavo in mladostno telo

0
3017
Vaja za krepitev trebuha, Foto: Sabina Tomažič Izlakar

Postanite graciozna nevesta. Preizkusite 8 stebrov celovite preobrazbe za privlačno postavo in mladostno telo. Bodite nevesta s pomlajeno kožo in napeto zadnjico.

Lepota ni naključje. Znanstveno je dokazano, da so lepši ljudje tudi bolj zdravi, zaželeni in poslovno uspešni

Preizkusi 8 stebrov celovite preobrazbe, ki te v 3 mesecih pripeljejo do nove verzije same sebe, do graciozne neveste!

Kako enostavno pomladimo kožo na obrazu?

Resetiraj se, Foto: Sabina Tomažič Izlakar

Resetiraj se, Foto: Sabina Tomažič Izlakar

Uporaba obraznih mišic vključno z jezikom determinira izgled našega obraza. Na primer, če dihamo skozi usta, kar pomeni da (med drugim) nepravilno uporabljamo jezik, ki ne počiva na nebu, ampak ’ždi’ na spodnji čeljusti, lahko ustvarimo podbradek. V tem istem primeru, ko jezik večino časa ne počiva na nebu in ne oblikuje zgornje čeljusti oziroma ustnega neba oziroma ene od lobanjskih kosti, se le ta slabše razvije in obraz postane bolj podolgovat. Dihanje skozi usta ustvari tudi kemično, manj kvalitetno,mešanico O2 in CO2 in v telesu se pojavijo (med drugim) tipični podočesni kolobarji. Na enostaven način lahko s tremi tehnikami polepšamo obraz.

1. Z uporabo terapevtskih žogic za masažo obraznih mišic in piling.
2. Z ozaveščanjem pravilnega požiranja in dihanja.
3. S pomočjo posebne dihalne vaje, s katero želimo umiriti dihanje.

 

Kako zmanjšati obseg trebuha? 

Vaja za krepitev trebuha, Foto: Sabina Tomažič Izlakar

Vaja za krepitev trebuha, Foto: Sabina Tomažič Izlakar

Posebne vaje za izgubo obsega trebuha NE obstajajo. Metabolizem deluje na celo telo in ne lokalno. Poleg rednega gibanja izvajajte dve vaji. Prva krepi notranji telesni mišični steznik, kar posledično zmanjša obseg trebuha. Druga vaja pa vsebuje masažo trebuha v ležečem položaju na mehki žogi, ki pospeši limfni obtok, sprošča interna zlepljenja (fiksacije) tkiv in izboljša imunski sistem s stimulacijo limfnih foliklov v črevesju.

Vaja za krepitev trebuha, Foto: Sabina Tomažič Izlakar

Vaja za krepitev trebuha, Foto: Sabina Tomažič Izlakar

Kako izboljšamo držo?

Telo potrebuje pravilne dražljaje, saj vedno išče najboljše rešitve za lastno vitalnost.

Pravilna drža, Foto: Sabina Tomažič Izlakar

Dnevna rutina:

1. Naučimo se bolj pravilno gibati skozi naša dnevna opravila. Npr: ko tipkamo po telefonu, ga držimo v višini oči in ne v višini prsnega koša, kjer se mora hrbtenica prilagoditi ‘daljši ročici’ glave in zato potencialno ustvariti vratno grbo.

2. Samomasaža, ki skozi gibanje našega telesa odpravlja mišične nepravilnosti in s tem preko povečane drenaže, cirkulacije hranil in kisika ter osvobajanja ujetih živčnih končičev bodisi za bolečino, bodisi proprioceptorjev (ki zaznavajo telo v prostoru), vračajo tkivom vitalnost, elastičnost in pogoje, da sploh lahko ‘repozicioniramo’ boljšo držo.

3. Korekcijske oziroma raztezne vaje.

Kako do vitkejše postave in napete zadnjice? 

Skrivnost vitke postave temelji na treh dejstvih.

1. Posedovanje dolgih in elastičnih mišic, ki so metabolno bolj učinkovite ne samo med gibanjem, ampak tudi v mirovanju. Površinske mišice raztezajmo in ohranjajmo vitalne in elastične, globoke mišice, ki jim pravimo tudi stabilizatorji in se nahajajo v trupu, vratu, kolkih in stopalih, pa ustrezno krepimo.

2. Da se dovolj gibamo čez dan (ne preveč intenzivno).

3. Vsak grižljaj vsaj 20-30 krat prežvečimo, število obrokov pa zmanjšajmo.

Kako do boljše spolnosti in plodnosti? 

Medenično dno, Foto: Sabina Tomažič Izlakar

Medenično dno, Foto: Sabina Tomažič Izlakar

V 1. vrsti poskrbimo za zdravo, vitalno in funkcionalno medenično dno. Funkcionalno medenično dno mora tudi zadrževati vodo in notranje organe na svojem mestu. Rešitev ni v keglovih vajah, ki skrajšajo mišice, zato postanejo toge, manj elastične in funkcionalne. Rešitev je v vajah, ki vsebujejo ‘medenično dihanje’, kar pomeni da vključujejo celo telesno jedro. Ob vdihu moramo začutiti spust medeničnega dna in ob izdihu dvig. Ob tem pa je pomemben položaj telesa (sede, leže, stoje), kjer pogosto pozabljamo na najpomembnejši človeški položaj: globoki počep s petami na tleh. Ključno vlogo igrajo mišice zadnjice, hoja in (ne)sedenje.

2. Masaža presredka, ki je stičišče različnih mišičnih ovojnic, žil, živcev in limfnih poti.

3. Za plodnost pri obeh spolih, je pomembno sproščanje mišice psoas.

Kako si pomagamo pri posledicah nošenja pet? 

Vaja za sprosti napetosti po telesu, Foto: Sabina Tomažič Izlakar

Peta spremeni naklon stopala in z njo vso njegovo arhitekturo, geometrijo in mehaniko. Stopala so platforma za naše celotno telo, zato vplivajo na celotno držo, lego notranjih organov, križ in stopala. Visoke pete tako lahko povzročijo plosko stopalo ali ukrivljenost nožnega palca. Pomagate si s preprostimi samo-masažnimi vajami za stopala na terapevtskih žogicah tako da naredite minutno sproščujočo vajo za vsako stopalo.

 

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here