Ideje za brezčasne Slovenske poročne lokacije

0
3797

1. Poročni dan pod Pohorjem

Pričnita vajino ljubezensko zgodbo v Mariboru. V srednjeveškem delu mesta, s pogledom na živahno reko Dravo, izberita pokrit poročni prostor v dvorcu s čudovitim atrijem. Poročni obred imata lahko tudi na romantičnem francoskem vrtu, ki v pomladnih in poletnih mesecih žari v privlačnih barvah, ali v bližnji dvorani ali klubu. Živahno slavje nadaljujta v restavraciji ali prestižnem hotelu. Igrišče za golf v bližini lahko izkoristita za portretne fotografije na urejeni travi.

2. Grajska poroka v Moravčah

Kulturno zaščiten Grad Tuštanj je edini grad, od šestih v okolici Moravč, ki je stalno naseljen in ponuja prečudovito kuliso za vajin civilni poročni obred. Nahaja se na Upravni enoti Domžale, le 20 km iz Ljubljane. Poroko imata lahko v poročni dvorani, grajskem atriju ali grajskem parku, kjer se poleg običajne poroke lahko izvede tudi grajsko poroko, na katero se pripeljeta z dunajsko kočijo. Ob zvokih fanfar vaju pričaka grajska straža, spremljala vaju bosta grof in grofica. Nato vaju pričaka dobrodošlica z zeliščnimi napitki.

3. Poročni cvetovi v Mozirju

Park z mnogo cvetovi bo poskrbel za posebno čarobnost vajinega neponovljivega dogodka. Na desnem bregu reke Savinje je možen cerkveni obred v majhni cerkvici. V pravljičnem paviljonu pa civilni obred ob nežni glasbeni spremljavi. Etnografski objekti in kotički za prelepe posnetke vaju bodo spremljali po celotnem parku posejanem z belimi potkami med gredicami in zelenicami.

Poroka na splavu v Radečah, KTRC RADEČE

4. Poroka okrašena z baročno fresko v Brežicah

Zaradi impozantnega, v celoti poslikanega dvoranskega prostora z baročno fresko, je poroka na Upravni enoti Brežice lahko nepopisno romantična. Iz poročne dvorane gradu, ki je izjemno akustična in bo vajin komaj pričakovani »da« zadonel še bolj predano, je izhod na teraso, kjer bosta lahko po končanem obredu slavnostno nazdravila s povabljenimi gosti. Na voljo je tudi kapela, ki si jo izbereta za zunanji obred. Na topel poletni dan izkoristila grajsko dvorišče za nepozabne poročne trenutke s svati.

5. Sredi mirnega parka v Laškem

Zaživita svoje sanje v Laškem, kjer vaju pričakuje dodelana in prefinjena ponudba organizacije poročnega dne. Poročni obred zaokrožita z odpiranjem penine s sabljo in nazdravita s svati. Nato se razvajajte skupaj s pestro kulinarično ponudbo. Poskrbljeno bo za vse, za  skrbno izbrano dekoracijo, lepotno pripravo na poročni dan, varstvo otrok ter tudi nočitev oziroma prevoz.

6. Poroka v znamenju narcis na Jesenicah

Popestrita poročni dan z narcisami, ki bo prepleten s kulturno in naravno dediščino gornjesavske regije. Središče fužinskega naselja je osrednji trg. V banketni dvorani muzeja bosta sklenila civilno zakonsko zvezo. Dih jemajoče fotografije pa bo spreten fotograf naredil s pomočjo rekvizitov v muzeju. Tega si bosta lahko skupaj s svati tudi ogledala. Sprejmeta lahko do 180 svatov in jim ponudila izvrstno catering kulinarično doživetje.

Poroka v naročju železarske tradicije, v Fužinarskem naselju Stara Sava, Fototeka GMJ

7. Sanjska kulisa vinskih trt v Brdih

Romantične spomine v vajinem poročnem albumu lahko pričara idiličen ambient gričevnate pokrajine v osrčju Goriških Brd, ki jo z razlogom poimenujejo tudi slovenska Toskana. Poročni obred v cerkvi ali vili, zaokrožita z enkratno zabavo v grajskem dvorcu, impresivni vinski kleti ali v udobju hotela. Piko na i lahko vnesejo skrbno izbrano lokalno sadje, ki je raznovrstno čez celo leto (češnje, marelice, breskve, fige, kakiji in kiviji) in druge tradicionalne dobrote, ki se prilegajo premišljeno izbranim vinskim okusom.

8. Rašica pri Velikih Laščah

Kraj ima bogato književno tradicijo iz obdobja nastanja prvih slovenskih natisnjenih knjig Primoža Trubarja. Domačija, ki stoji na bregu rečice Rašica, nudi prelepo lokacijo za poroko od aprila do konca oktobra v spominski sobi, kamor vaju pospremi mlad par iz Folklorne skupine Velike Lašče v svoji noši. Pravi stik z naravo vaju bo očaral, kar lahko izkoristita za poročno fotografiranje ob mlinskih kolesih, kjer skoraj celo leto cveti Trubarjeva vrtnica, spomladi pa preletavajo kačji pastirji.

Trubarjeva domačija na Rašici

9. Poroka med trtami in oljkami v Slovenski Istri

Navdahnjena s pridihom morja, spoštovanjem tradicije in istrske kulturne dediščine se odpravita v Šmarje pri Kopru, kjer najdeta posebno poročno zgodbo prepleteno z vrhunskimi vini in značilnim šmarskim oljčnim oljem. Ob civilnem ali cerkvenem obredu ter med poročnim slavjem se vama bo odpiral pogled na prelepe nasade. Skupaj s svati lahko okušata vina pridelana po načelu o integrirani pridelavi grozdja in vina ter slavita najsrečnejši dogodek na zelenici pred vinsko kletjo ali znotraj nje.

V objemu trt

10. Obljuba za vedno v Cerkljah na Gorenjskem

Butična poroka se lahko odvija v intimnem naravnem okolju obdanem z bogato zgodovino gradu. Stilsko dovršen ambient ustvarja občutek udobja, zato bosta vajine svate razvajala do potankosti. Slavnostno večerjo, ob spremljavi lahkotne ambientalne glasbe, bodo postregli slavni kuharski mojstri, za zabavo pa bo skrbel band z večnimi melodijami.

11. Zasanjani vrtovi v Volčjem potoku

Na skupno življenjsko pot vaju bo pospremili edinstven ambient s številnimi romantičnimi kotički, a rdeča nit vajinega dve bo cvetje. V senci dreves si bosta pred matičarjem na trati ali rdeči preprogi dahnila usodni »da« in nazdravila s penino. Po brezskrbnih tratah se bosta vozila z golf avtomobilčkom in obkrožena s cvetlicami risala unikatne poročne spomine.

Med pisanim cvetjem

12. Mestna poroka brez primere

Vajina poročna zgodba se lahko začne pisati na prizorišču, kjer si preteklost podaja roko s prihodnostjo. V dvoranah za poročni obred in slavje, ali v kapeli iz 15. stoletja bo sklenitev cerkvenega obreda dobila posebej romantičen vtis. Pompozno grajsko obzidje bo ustvarilo čudovito ozadje za fotografiranje. Poročni dan lahko nadaljujeta ob grajski kulinariki ali v mestnem središču v priljubljeni restavraciji, manjšem butičnem ali luksuznem hotelu.

Sodelujoči strokovnjaki:

Uredništvo

http://www.PrirocnikPoroka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here