Idilična poroka na prostem

0
3298
Razporeditev miz, PETRE ŠOTORI – HALE, D. O. O.

Vajina romantična poroka bo svatom ostala še dolgo v spominu, če jo bosta v polni meri prilagodila vajinemu osebnemu slogu. Poroka na prostem je možna v vseh letnih časih, ne glede na vremenske razmere bosta svate razvajala v prijetno hlajenih ali ogrevanih prostorih. Tudi v poletnih mesecih se svetuje izbiro šotora, zaradi visokih temperatur, zvečer pa možne ohladitve in rose.

Poroka na prostem, ki bo očarala

Poiščita primerno zemljišče, naj bo to travnik po katerem sta se večkrat zaljubljano sprehajala, dvorišče za grajskim obzidjem, park, ki spomladi barvito cveti, ali prostor med dišečimi borovci ob obali. Odvisno od zahtevnosti in velikosti vajinega dogodka, pa poskrbi organizator tudi za dovoljenje za postavitev šotora na občini in pristojni upravni enoti.

HTML Code here

Šotor, paviljon, tenda ali svečana pagoda se postavi na raven teren ter pritrdi v tla s klini, če to ni možno pa obteži z betonskimi utežmi. Preverita, da bo dovolj prostora za dostavo s kombijem ter za parkiranje avtomobilov. Na lokaciji je treba zagotoviti elektriko, zato preverita, če je na lokaciji, sicer vprašajta pri organizatorju oziroma ponudniku šotora, če omogoča uporabo agregata.

Okvirna povprečna cena opremljenega poročnega šotora je odvisna od želja mladoporočencev. Najpogosteje se plača avans, odmerjen od celotnega ponudbenega zneska, s katerim potrdita najem.

Najbolje se dogodku podajo šotori v belih barvah. Izposodita si lahko tudi paviljone in pagode standardnih velikosti (3 x 3 ali 4 x 4 ali 5 x 5 metrov), ki jih poljubno sestavljata skupaj. Poleg prostora za pripravo hrane (cateringa) in toaletnih prostorov so lahko ločeni tudi sprejemnica za goste in »lounge« prostor, terasa ali kadilnica, garderoba, igralnica za najmlajše itd. Vsi prostori so z glavnim šotorom oz. prizoriščem povezani z lesenim podom in po želji tudi talno oblogo.

Poroka na prostem – razporeditev miz v šotoru, PETRE ŠOTORI – HALE, D. O. O.

Velikost šotora za slavje

Okviren seznam gostov in način slavja, ki ga načrtujeta, vama bo povedal vse. Če načrtujeta poročno kosilo ali večerjo za 100 oseb za slavnostno okrašenimi mizami (da gostje udobno sedijo za mizami potrebujeta nekoliko več prostora) ter plesišče s prostorom za glasbeno skupino, poiščita lokacijo s površino nekaj več kot 260 m2. Pokriti del, ki ga bosta potrebovala za poročno slavje naj bo velik okoli 200 m2.

Okvirne velikosti za različno število gostov:

Posamezne elemente šotora poroka na prostemlahko izbirata

Ne glede na skupen povezan prostor ali ločene prostore, so tla večinoma lesena. Ta omogočajo izravnavo razgibanega terena ter v primeru slabega vremena suha tla. Za popestritev prostora se lahko odločita za prekrita tla s talno oblogo priljubljenega barvnega odtenka ali vzorčastim linolejem. Stene so fiksno vgrajene, lahko pa izbereta nekaj sten, ki bodo omogočale odpiranje, da bo prostor zračen. Na stranicah so prozorna ali steklena okna. V pomladnem in jesenskem obdobju lahko izbereta panoramsko streho, da bosta zrla v zvezdnato nebo.   

Postavitev miz je lahko standardna ali poljubna, pazita le, da bo dovolj prostora za gibanje vseh gostov. Te naj bodo lično pogrnjene kot tudi stoli, saj tako zapolnijo prostor. Za določen kotiček namenjen aperitivu ali sprostitvi med slavjem lahko izberita tudi višje barske mize, ki so okrašene z zelenjem in svečami, kjer se bodo gosti družili stoje. Čaroben prostor bosta ustvarila s stropnimi ali stenskimi zavesami različnih barv in vzorcev ter z ambientalnimi lučkami, ki so lahko drobne kot zvezdice ali pa večji glamurozni lestenci, odvisno od vajinega sloga poroke.   

Izgled šotora, PETRE ŠOTORI – HALE, D. O. O.

Promocijski članek

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here