Idilična poroka na prostem

0
1584
Prikaz razporeditve miz, Šotori Petre d.o.o.

Trend porok gre še naprej v smer »naravnega«, zato je poroka na prostem lahko sanjska izbira za vaju. Tako lahko izbereta vama ljubo lokacijo, ne glede na število gostov, nepredvidljive vremenske razmere ter detajle, ki sledijo konceptu vajine poroke.

Za poroko na prostem zberita raven teren za morebitno postavitev šotora, paviljona, pagode ali tende, nikoli se ne ve, ali bo na poročni dan vreme naklonjeno. Lahko je to grajsko dvorišče ali kar domači prostor, dvorišče ali travnik ob robu gozda. Nekateri gostinski objekti ponujajo primeren prostor ob njihovi stavbi, poskrbijo pa tudi za slavnostno kosilo oziroma večerjo.

HTML Code here

Velikost prostora za zabavo pod šotorom

Poglejta kakšna je okvirna velikost zunanje površine, ki jo potrebujeta na lokaciji poročnega slavja za postavitev šotora, ter preverita dejansko velikost samega šotora, če načrtujeta slavnostno kosilo ali večerjo za okrašenimi mizami ter ples na plesišču, kjer bo tudi glasbena skupina.

Kaj se dogovorita ob najemu šotora

 • Velikost šotora je odvisna od števila gotov in sloga poroke. Izbereta lahko tudi standardne paviljone in pagode, v velikosti 3 x 3 ali 4 x 4 ali 5 x 5 metrov, ki se lahko poljubno postavljajo skupaj. Šotore pritrdijo v tla s klini ali obtežijo z betonskimi utežmi, če pritrditev v tla ni možna.
 • Prostor za catering podjetje in pripravo hrane običajno postavijo v dodatnem povezanem šotoru ali paviljonu.
 • Tla so večinoma lesena, prekrita s talno oblogo različnih barvnih odtenkov ali linolejem različnih vzorcev.
 • Stene in okna so steklena in fiksno vgrajena, lahko pa izbereta del šotorskih ponjav z možnostjo odpiranja.
 • Panoramska streha je primerna za poroke v pomladnem in jesenskem obdobju, za vroče poletne dni ni priporočljiva.
 • Izbira odra za glasbeno skupino in plesišče je lahko različnih dimenzij in postavitev.
 • Različne oblike miz s prti, barske mize in stoli s prevlekami zapolnijo prostor, med njimi mora ostati dovolj prostora za gibanje oseb.
 • Za osvetlitev lahko izbereta več manjših lučk, ki bodo ustvarile romantičen prostor, ali glamurozne večje lestence.
 • Strokovnjaki vama bodo svetovali o izbiri, glede na koncept vajine poroke.
 • Prav tako lahko prilagajata ostalo okrasitev, da bo v skladu z vajinim začrtanim stilom poroke. Na primer izposodita si lahko stropne ali stenske zavese različnih barv in vzorcev.
 • Odvisno od zunanjih temperatur dodajta hlajenje ali gretje v šotoru.
 • Pri organizaciji večje poroke, bosta potrebovala morda poseben vhod za sprejem gostov in »lounge« prostor, teraso ali kadilnico, slačilnico, ločen prostor za toaletne. Vsi objekti so lahko z lesenim podom in talno oblogo povezani z glavnim šotorom oz. prizoriščem.
 • Veliko vlogo poleg prostora za gibanje svatov in estetike, bo imela tudi cena. Okvirna povprečna cena opremljenega poročnega šotora se giblje od 4.500 € dalje. Najpogosteje se plača avans, odmerjen od celotnega ponudbenega zneska, s katerim potrdita najem.
Izgled šotora, Šotori Petre d.o.o.

Promocijski članek

Sodelujoči strokovnjaki:

Uredništvo

http://www.PrirocnikPoroka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here