Izbira cvetja glede na letni čas

0
353
Poročni šopek
Poročni šopek

Najpomembnejši pri izbiri cvetja je letni čas. Cvetje, ki ga uporabljamo izven njegove sezone, je lahko neustrezne kvalitete oziroma pretirano drago, ali pa kar oboje.

Največkrat uporabljeno cvetje je vrtnica, pravi Boris Simčič iz Agrokorja, ki jo je tudi možno dobiti v vseh letnih časih v dobri kvaliteti.

Popularne so še potonike, ki pa so dobavljive le konec pomladi in poleti v vseh barvah in kvalitetne, ter ranunkule, ki so tipično zimsko in pomladno cvetje. Za dekoracijo prostorov se precej uporabljajo tudi gerbere. Nekatero prej več uporabljano cvetfje pa se sedaj uporablja manj, kot recimo orhideje.

Najpomembnejši pri izbiri cvetja je letni čas. Cvetje, ki ga uporabljamo izven njegove sezone, je lahko neustrezne kvalitete oziroma pretirano drago, ali pa kar oboje.

Pomembno se je posvetovati s cvetličarjem, poudarja Simčič, to naj mladoporočenci storijo pravočasno, več tednov v naprej. Vztrajanje pri določeni vrsti cvetja, kljub strokovnemu mnenju proti, največkrat vodi v nezadovoljstvo. Prav tako je omejen tudi nabor barv, saj imajo celo različni cveti vsak svoj odtenek. Običajno je bolje iti v nasprotni smeri in izbrati barve, ki se skladajo z ostalim. Danes se na internetu najde mnogo slik, zato tudi bolj drznim parom ni problem najti česa posebnega. Vendar pa je potrebno vedeti, da so barve na ekranu drugačne in zato si cvetje raje oglejta osebno v cvetličarni.

Zimskega in poletnega cvetja ni priporočljivo uporabljati izven sezone. Letni čas vpliva na cvetje tudi zaradi zunanjih temperatur. Če je prevroče, nekatero cvetje ne bo zdržalo, pa tudi če je prehladno ne, kar lahko poškoduje predvsem tropsko cvetje. Zato je izbira glede na letni čas zelo pomembna.

K poroki sodi tudi ostala dekoracija s cvetjem (namizna dekoracija, dekoracija prostora, avtomobila …), ki jo lahko dopolnimo tudi z različnimi vrstami tkanin, vazami, svečami, ki morajo biti kvalitetne (ne prasketajo in se ne razlivajo).

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here