Kako izbrati obstojno cvetje

0
5020
Poročni šopek
Poročni šopek

Najpomembnejši pri izbiri cvetja je letni čas. Cvetje, ki ga uporabljamo izven njegove sezone, je lahko neustrezne kvalitete oziroma pretirano drago, ali pa kar oboje.

Sledita lahko poročnim trendom ali ostaneta zvesta svojim željam in izbereta cvetje, ki vama je pri srcu. Tega uskladita s sezono, ne le da bo cvetje tako cenovno ugodnejše, bo tudi občutno obstojnejše. Cvetlice, ki si jih bosta zaželela izven sezone, je treba predhodno naročiti, pa tudi dražje bodo zaradi zahtevnejše vzgoje in velikosti ponudbe.

KATERO CVETJE IZBRATI ZA NAJINO POROKO V 2020
Največkrat uporabljeno cvetje je vrtnica, ki jo je možno dobiti dobre kakovosti, v vseh letnih časih. Popularne so še potonike, ki so dobavljive le konec pomladi in poleti v vseh barvah, ter ranunkule, ki so tipično zimsko in pomladno cvetje. Za dekoracijo prostorov se precej uporabljajo tudi gerbere. Nekatero prej popularnejše cvetje se zdaj uporablja manj, kot recimo orhideje.
Najpomembnejši pri izbiri cvetja je letni čas. Cvetje, ki ga uporabljamo izven njegove sezone, je lahko neustrezne kvalitete oziroma pretirano drago, ali pa kar oboje.

Danes se na internetu najde mnogo slik, zato tudi bolj drzni pari najdejo nekaj posebnega. Vendar vzemite v zakup, da so barve na ekranu drugačne in zato si cvetje vedno oglejta tudi osebno v cvetličarni. Nabor barv je omejen pri določenih cvetlicah, različni cvetovi pa imajo lahko celo vsak svoj odtenek, zato je določen odtenek izbrane poročne barve zelo težko ujeti. Simčič v takem primeru raje predlaga, da se izbira barve cvetja v nasprotni smeri in se izbere barve, ki se skladajo z drugimi elementi poroke.

Zimskega in poletnega cvetja ni priporočljivo uporabljati izven sezone. Letni čas vpliva na cvetje tudi zaradi zunanjih temperatur. Če je prevroče, nekatero cvetje ne bo zdržalo, pa tudi če je prehladno ne, kar lahko poškoduje predvsem tropsko cvetje. Zato je izbira glede na letni čas ključna. Načeloma velja, da ima cvetje z debelejšim steblom bolj obstojen cvet in obratno. Pri občutljivejšem cvetju se lahko kombinira aranžersko gobico, ki ohranja vodo, v lady držalo. Vztrajanje pri določeni vrsti cvetja, kljub strokovnemu mnenju proti, največkrat vodi v nezadovoljstvo, zato sprejmite prijazne nasvete strokovnjaka.

K poroki sodi tudi ostala dekoracija s cvetjem (namizna dekoracija, dekoracija prostora, avtomobila …), ki jo lahko dopolnimo tudi z različnimi vrstami tkanin, vazami, svečami, ki morajo biti kvalitetne (ne prasketajo in se ne razlivajo).

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here