Poroka je tudi druženje z vajinimi najbližjimi sorodniki in prijatelji, v prijetnem ambientu ter z vrhunsko kulinarično izkušnjo. Razvajata svate!
Pri izboru lokacije za slavje se najprej osredotočita na to, koliko svatov bosta povabila, ali bo slavje zunaj ali v pokritem prostoru ter na termin, ki ga rezervirajta že leto dni vnaprej. Poročna svetovalka svetuje, na katere točke bodita pozorna pri izbiri lokacije:
- dostopnost,
- dodatna lokacija za primer slabega vremena,
- dovolj veliko parkirišče,
- prenočišče za mladoporočenca (sweet room),
- prenočišča za svate,
- priročna kuhinja za pripravo hrane (v primeru izbire cateringa),
- toaleta,
- igrala za otroke,
- soba za spanje otrok,
- izoliranost zgradbe zaradi glasne glasbe,
- ali ima lokacija pred zgradbo zelenico za matični obred in cerkveni obred ali pa je v neposredni bližini cerkev, da se lahko s gosti sprehodimo peš in s tem ne rabimo uporabiti prevoznih sredstev,
- razgled,
- lepa in urejena okolica (veliko zelenja, cvetlice, drevesa, bližina potoka, kar lahko fotograf uporabi za odlične fotografiranje,
- mirnejša lokacija, odmaknjena od mestnega vrveža,
- dobra postrežba,
- odlična hrana,
- primerne cene (možnost poročnega menija ali a la carte),
- degustacije (izbira hrane, vin…),
- fleksibilnost,
- čistost ambienta in okolice,
- da imajo dovolj inventarja (mize, stoli, prevleke, prti, nadprti, pribor …).
- ali zaračunajo dodatno za poročno dvorano,
- dodatni stroški za razrez torte, točenje svojih vin, šampanjca oziroma penečega vina, pranje prevlek, okrasitev dvorane, okrasitev matičnega obreda …).
Za gostišča se največkrat odločajo tisti, ki prisegajo na tradicijo in jim je prava pristna slovenska hrana zelo pri srcu. Restavracije nam velikokrat ponudijo drzne in raznolike menije, ki bodo pričarale nasmeh na še tako zahtevnih strankah. Dobra restavracija, gostišča in hoteli ne blestijo le po svoji hrani pač pa tudi po svoji brezhibni postrežbi.

Restavracije ne zaračunajo dodatnih stroškov najema prostora. Če si želita bolj intimne poroke vprašajte koliko gostov je možno sprejeti v manjše sobe za svečane dogodke. Pri naslednjem koraku vama pomaga poročni svetovalec, torej pri izbiri barv in dekoraciji ter ostalih elementih.
POROKA NA PROSTEM & CATERING
Če na lokaciji ni ustreznega prostora za pripravo hrane, ni kuhinje in osebja, bosta izbrala catering s profesionalnim osebjem. Največkrat je poroka v šotoru, na domačem vrtu ali na travniku. Odpravita se na sestanke in degustirajta hrano. Dogovorita se
Glede na način postrežbe (postreženi ali samopostrežni) in izberita hrano za poročni meni, ki je lahko zelo kreativen. Cena se dviguje s številom gostov in zahtevnostjo jedi. Poroka pod šotorom je lahko pravljična, a ne pozabita na vremenske razmere, potrebno je pridobiti soglasja za postavitev šotora, ter šotor tudi postaviti in pospraviti po poroki. V šotoru se položi pod, pripravi se oder za ansambel, najame se inventar (stoli, mize, luči, zavese, toalete, predprostor). Ob izvedbi manjše poroke, okoli 10 svatov, lahko najameta kuharja na domu, ki bo slastne kreacije pripravil kar pred vašimi očmi.
Z vsemi izvajalci podpišita poročne pogodbe, iz katerih je razvidno za kaj bodo poskrbeli, cena in ura, da se izognejo sporom po poroki.