Izguba in popravilo prstanov

0
2696
Popravilo prstana

Večina poročnih prstanov čez leta potrebuje prilagajanje velikosti zaradi fizičnega spreminjanja našega telesa in rok. Ker ju bosta nosila praktično vsak dan, se lahko zgodi, da se prstana poškodujeta, še posebej, če so vanje vgrajeni različni kamni, ki lahko izpadejo. Za popravilo zlatarji običajno potrebujejo 3 do 4 delovne dni, nudili vama bodo tudi garancijo na kakovostno opravljeno storitev.

Če prstana izgubita, je najbolje, da se vrneta v zlatarno, kjer sta jih naročila. Običajno v zlatarni vodijo evidenco izdelanih prstanov, zato vama lahko izdelajo celo identični prstan oz. duplikat. Če so v poročni prstan vkovani dragi kamni, s seboj prineseta certifikat, kjer so vpisani vsi podatki o izbranem sijočem kamnu.

HTML Code here

Ali je prstane možno zavarovati?

Poročni prstani so pomemben del nakita, vendar je bolj kot njihova dejanska vrednost pomembna njihova simbolika. Zlatarna vama ob nakupu poročnih prstanov nudi garancijo, da so vajini poročni prstani izdelani iz pravega zlata ali srebra in tudi ustrezno pregledani na točno predpisan način, ne more pa vama nuditi zavarovanja za izgubo ali krajo prstana. V tem primeru lahko prstana zavarujeta le kot blago večjih vrednosti (nakit, dragi kamni, zbirke) v sklopu obstoječih premoženjskih zavarovanj. V tem primeru se je najboljše posvetovati z zavarovalnico, kjer imata ali bosta imela sklenjeno zavarovanje za vajin dom.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here