Izposoja ali nakup poročne obleke

0
2436
Luna, KRINOLINA
Luna, KRINOLINA

Z obiskom salona boste več poročnih oblek lahko otipali, preverili prijetnost materialov in jih seveda preizkusili.

V poletnih mesecih se odvije 90 % porok, zato Damjana Logar iz Krinoline, poročnega salona z najdaljšo tradicijo v Ljubljani, svetuje da poročno obleko izbirate devet mesecev pred poročnim dnem.

Izbiranje in odločanje med najlepšimi opcijami poročnih oblek naj potekajo 9 mesecev pred poroko, odvisno od tega ali si boste obleko izposodili ali jo boste kupili. Če si boste zaželeli posebno poročno obleko, ki jo je potrebno naroči iz tujine (Španije, Italije, Belgije, Danske, Anglije, Amerike …), pa bo nanjo potrebno počakati tudi od 3 do 5 mesecev.

V salonu vam bodo pri izbiri in preizkušanju pomagale izkušene svetovalke. Šivilje bodo prilagodile dolžino obleke, ožile ali širile obleko, uredile naramnice, pritrdile nedrček ali došile oporo za prsi, ter opremile obleko z lepotnimi detajli.

Rosemary, KRINOLINA
Rosemary, KRINOLINA
Kelsey, KRINOLINA
Kelsey, KRINOLINA
Libby, KRINOLINA
Libby, KRINOLINA

Izposoja obleke običajno traja 4 dni; prevzem obleke je navadno v sredo ali četrtek, za poroko v soboto, ki se jo vrne v ponedeljek. Nakup, sicer običajno cenovno manj ugoden, ima večjo prednost v tem, da bo obleka narejena točno po vaših merah.

V TRENDU SO UDOBNI KROJI

Stil klasične poroke se seli v bolj unikatne, individualne dogodke, kot so vilinske poroke, poroke v naravi, poroke pod kozolcem, tudi adrenalinske poroke. Temu sledi stil poročnih oblek v smeri lahkotnejših krojev.

Sproščeni, padajoči, a še vedno elegantni oprijeti kroji z več elastana omogočajo udobnost nevestam.

Pri tem neveste zbirajo udobnejšo obutev kot so All Star-ke in superge, ki jih bomo v letu 2019 srečali veliko. Belim poročnim supergam z bleščicami in barvnimi satenastimi vezalkami, bo prilagojena obleka po dolžini, zato svetovalke že pri izbiri upoštevajo tako obutev. V kolikor nevesta nosi čevlje s peto in se za večerno slavje preobuje v čevlje z nižjo peto ali celo čevlje brez pete, bo potrebno zamenjati tudi obleko. Moške obleke prav tako zagovarjajo udobnost, hlače s srajco, sproščeno zavezana rutka, suknjič (ni nujen) ter udobno obuvalo. Večina parov se zaradi udobnosti poročnih oblačil niti več ne odloča za menjavo obleke v primernejšo za večerno slavje.

OSEBNO V TRGOVINO

Babette, KRINOLINA
Babette, KRINOLINA

Z obiskom salona boste več poročnih oblek lahko otipali, preverili prijetnost materialov in jih seveda preizkusili.

Obisk trgovine ima več prednosti, kljub temu da je naročilo preko spleta lahko ugodnejše. Obleko, ki jo naročite na spletu bo verjetno treba še prikrojiti po vaših telesnih merah, kar pa dodatno podraži nakup. Te prilagoditve pa so zaradi slabše kvalitete materiala lahko težje izvedljive.

  • V salon naj se nevesta odpravi s svojo osebno prijateljico ali največ dvema, ki jima zares zaupa in vam bosta iskreno svetovali.
  • Za termin pomerjanja v salonih se je priporočljivo naročiti v urah, ko je v salonih manj obiska (popoldanske ure in sobote so zelo zasedene), da ne boste na želeni termin morali čakati 3 tedne.
  • Načeloma fotografiranje v salonih ni zaželeno (ponekod izjemoma dveh oblek zadnjega izbora).
  • Svetovanje bodo v nekaterih boljših salonih ovrednotili (med 10 do 15 evrov). Ta strošek pomerjanja ali svetovanja pa se vam upošteva pri izposojnini ali kupnini obleke.

V zadnjem času se opaža porast tako imenovanih eksotičnih porok (Sejšeli, Mauritius, Sri Lanka, Tajska …), kjer se mladoporočenca sama odpravita na poroko in potovanje hkrati. Obleke za to priložnost so zato lažje, saj jih bo nevesta pripeljala na lokacijo v ročni prtljagi. Poletne poročne obleke so krajše in običajno v nežnih barvnih tonih, dusty rose, sampanjec, lahko v kombinaciji z zlato barvo.

 

Sodelujoči strokovnjaki:

Damjana Logar

http://krinolina.si/

Poročni salon Krinolina

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here