Kaj če partnerka v moškem zazna dvom pred poroko

0
552
Dvom partnerke pred poroko

Pobeg z obreda poroke je sicer filmski prizor, a vendarle se tudi v realnem življenju zgodi, da se lahko vsi – ne glede na spol – tovrstne zaveze ustrašimo. Če partnerka pri moškem pred poroko zazna dvom, napetost, skrbi ali strahove, je dobro ta čustva in misli vzeti zares. Z negiranjem neprijetnih čustev ali misli namreč ustvarimo še več napetosti, četudi jo potlačimo. Prav zato je ključnega pomena pogovor, tako notranji pogovor s samim sabo kot pogovor s partnerjem.

Skozi pogovor si je dobro odgovoriti na vprašanja:

  • Od kje prihaja strah?
  • Ali je napetost, ki jo moški čuti res njegova ali morda od nekoga drugega v njegovem življenju (morda od staršev, partnerke…)?
  • Ali ta napetost pomeni, da mora kakšne stvari pred poroko še urediti, odpustiti, se od nekoga ali nečesa posloviti?

Ključno za dolgoročno partnerstvo

Izrednega pomena je, da se zavedamo, da sta za poroko potrebna dva svobodna človeka, ki znata prevzeti odgovornost za svoje občutke in odločitve. To pomeni, da lahko partnerka le stoji ob strani moškemu, da sam najde odgovore in pomiritev za svojo napetost. Slepimo se, če mislimo, da lahko drug drugega osrečimo. Osrečimo lahko le sami sebe in postanemo najboljša verzija samih sebe ob nekom drugem. V tem je lepota zakona.

Poroka lahko povzroči tudi pozitiven stres, pozitivno tremo, vzhičenost pred nečem novim. Vse to lahko doživljamo kot strah. Vendar ne strah pred nevarnostjo, ki se ji naj izognemo; ampak strah pred nečem novim, četudi lepim.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here