Kaj narediti, če ti reče pred oltarjem ne?

0
569
Odpoved poroke
Odpoved poroke

Vse pravljice žal nimajo srečnega konca.. Kaj narediti, ko se vajina pravljica konča tik pred poroko?

Ste v pričakovanju dneva, ki bi naj bil najsrečnejši v vašem življenju, potem pa se zgodi nepredstavljivo – vaš partner poroko odpove. Kaj storiti? Kako se spopasti z vsemi posledicami, ki jih prinese takšno dejanje? Najprej globoko vdihnite, če ste sladkosnedi, pojejte kos poročne torte, morda srknite nekaj šampanjca, sicer pa berite naprej.

Začetni šok

Ob odpovedi poroke je najpomembnejša podpora vaših bližnjih, družine in prijateljev, ki vam pomagajo prebroditi prve najtežje trenutke.

Če doživite hladen tuš pred oltarjem, lahko vaši bližnji namesto vas odslovijo goste, pokličejo v restavracijo, kjer je pripravljeno poročno slavje, odpovejo pojedino in poročno animacijo.

Tudi če je vaša poroka odpovedana še pred samim poročnim dnevom, si lahko najprej vsekakor vzamete nekaj časa, da novico sprejmete, se sprijaznite, potem pa pride na vrsto vse ostalo.

Ko do poroke ne pride

Kako se spopasti s posledicami je odvisno predvsem od tega, kdaj vaš partner poroko odpove. Če je to še preden se odpravite v cerkev, je najprej treba obvestiti goste. To najlažje storite pisno, če za to ni dovolj časa, pa je najboljše, da telefonirate vsem povabljenim. Vsekakor pa vam ni treba nikomur razlagati, zakaj je poroka odpovedana. Takoj za tem sledi odpoved rezervacije prostora poroke, obvestitev matičarja oz. duhovnika, tudi cvetličarja, frizerja, fotografa, glasbenike, restavracijo, skratka vse, ki jih vaša poroka zadeva. Prej kot so obveščeni, večje so možnosti za vračilo denarja, ki ste ga že vplačali (ali vsaj enega dela). S tem denarjem pa si kupite nekaj, kar vas bo razvedrilo in vam misli odvrnilo od stresnega dogajanja. Ne pozabite odpovedati tudi poročnega potovanja, veliko agencij na srečo ponuja plačilo rizika odpovedi, tako da vam celotne cene ni potrebno poravnati.

Odpoved poroke

Malce drugače pa je, če se neljub dogodek zgodi ravno pred oltarjem. Tako se vam zagotovo porodijo še nova vprašanja. Kaj storiti z zaročnim in poročnim prstanom? Če je zaročni prstan v lasti družine katerega od partnerjev, gre zagotovo nazaj v njegove roke. Če pa je kupljen, ga lahko obdrži partner, ki ni bil kriv za prekinitev poroke. Poročni prstan pa, če se le da, vrnite v zlatarno, kjer ste ga kupili. Eno izmed vprašanj je zagotovo tudi, kaj storiti s poročnimi darili? Načeloma velja pravilo, da darila vrnete, kar je verjetno tudi najboljša možnost, saj ne rabite doma kup predmetov, ki vas bodo spominjali na neprijeten dogodek. Vrnjenim darilom lahko kljub vsemu dodate zahvalno pismo.

Ko je vsega konec…

Ko uredite vse formalnosti, ki sledijo odpovedi poroke, je čas, da si psihično opomorete. Zagotovo je izredno težko sprejeti takšno dejstvo in se spopasti s posledicami. Če po več mesecih še vedno ne uspete preboleti odpovedi poroke, se je dobro s kom pogovoriti. Nič sramotnega ni, če si poiščete strokovno pomoč. Čeprav je odpoved poroke težka stvar, je zagotovo boljše, da se ne poročite z nekom, ki ni prepričan, da ste vi pravi zanj. Tako si lahko pozneje v življenju ustvarite zvezo z nekom, ki vas bo iskreno želel ob sebi do konca življenja.

zp8497586rq

Sodelujoči strokovnjaki:

Uredništvo

http://www.PrirocnikPoroka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.