Kaj narediti, če ti reče pred oltarjem ne?

0
2637
Odpoved poroke
Odpoved poroke

Vse pravljice žal nimajo srečnega konca.. Kaj narediti, ko se vajina pravljica konča tik pred poroko?

Ste v pričakovanju dneva, ki bi naj bil najsrečnejši v vašem življenju, potem pa se zgodi nepredstavljivo – vaš partner poroko odpove. Kaj storiti? Kako se spopasti z vsemi posledicami, ki jih prinese takšno dejanje? Najprej globoko vdihnite, če ste sladkosnedi, pojejte kos poročne torte, morda srknite nekaj šampanjca, sicer pa berite naprej.

Začetni šok

Ob odpovedi poroke je najpomembnejša podpora vaših bližnjih, družine in prijateljev, ki vam pomagajo prebroditi prve najtežje trenutke.

Če doživite hladen tuš pred oltarjem, lahko vaši bližnji namesto vas odslovijo goste, pokličejo v restavracijo, kjer je pripravljeno poročno slavje, odpovejo pojedino in poročno animacijo.

Tudi če je vaša poroka odpovedana še pred samim poročnim dnevom, si lahko najprej vsekakor vzamete nekaj časa, da novico sprejmete, se sprijaznite, potem pa pride na vrsto vse ostalo.

Koga obvestiti najprej, da poroke ne bo

  • Kako se spopasti s posledicami je odvisno predvsem od tega, kdaj vaš partner poroko odpove. Če je to še preden se odpravite v cerkev, je najprej treba obvestiti goste. To najlažje storite pisno, če za to ni dovolj časa raje telefonirate vsem po vrsti. Vsekakor vam ni treba nikomur razlagati, zakaj je poroka odpovedana.
  • Sledi odpoved rezervacije lokacije za obred, obvestitev matičarja oz. duhovnika ter morebitne glasbenike na obredu. Odpovejte rezervacijo slavnostne večerje, animatorja, glasbenike ali DJ-ja (razen, če se bliža vaš rojstni dan in lahko naredite veliko zabavo).

 

Prej kot so obveščeni, večje so možnosti za vračilo denarja, ki ste ga že vplačali (ali vsaj dela). S tem denarjem si kupite nekaj, kar vas bo razvedrilo in vam odvrnilo misli od dogodka. 

 

  • Prekličite naročilo cvetja in dekoracije. Odpovejte frizerja, fotografa in snemalca, najem prevoznega sredstva.
  • Če ste naročili izpust metuljev, balonov ali ognjemet, tudi tega ne pozabite ali pa komu podarite za obletnico ali praznovanje.
  • Ne pozabite odpovedati poročnega potovanja. Agencij običajno ponujajo plačilo rizika odpovedi. Če ste ga plačali, vam celotne cene ne bo potrebno poravnati.

Kaj narediti, če ti reče pred oltarjem ne?

Najprej globoko vdihnite, če ste sladkosnedi, pojejte kos poročne torte, morda srknite nekaj šampanjca.

  1. Če doživite hladen tuš pred oltarjem, naj vaši bližnji namesto vas odslovijo goste, pokličejo v restavracijo, kjer je pripravljeno poročno slavje, odpovejo pojedino in poročno animacijo.
  2. Kaj storiti z zaročnim in poročnim prstanom? Če je zaročni prstan v lasti družine katerega od partnerjev, gre zagotovo nazaj v njegove roke. Sicer ga vrnite v zlatarno, kjer ste ga kupili.
  3. Za poročna darila načeloma velja pravilo, da se jih vrne. Kar je tudi najboljša možnost, saj ne želite obdržati predmetov, ki vas bodo spominjali na neprijeten dogodek. Vrnjenim darilom lahko kljub vsemu dodajte zahvalno pismo.

Ko uredite vse formalnosti, ki sledijo odpovedi poroke, je čas, da si psihično opomorete. Zagotovo je izredno težko sprejeti takšno dejstvo in se spopasti s posledicami. Če po več mesecih še vedno ne uspete preboleti odpovedi poroke, svetujemo, da se obrnete po pomoč k strokovnjakom. Ostanite pozitivni, obkrožite se s prijatelji! Konec koncev se zavedajte, da si nista obojestransko želela stopiti v zakonski stan, zato je bila odpoved najboljša odločitev v vašem življenju.

zp8497586rq

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.