Kaj pa živci?

0
3035

Kakovostno načrtovanje in pravočasna strokovna pomoč vama bosta pomagala pri organizaciji in v trenutkih, ko se bo veliko dogajalo.

Če kdo od vaju ni vajen ohranjati notranjega miru, si bosta s kakovostnim načrtovanjem zagotovila mirne živce. Hkrati bosta lahko čas umirjeno preživljala v prijetni družbi vajinih povabljencev.

Poroko največkrat doživljamo skozi romantično perspektivo enega najlepših in najsrečnejših dogodkov svojega življenja. V času priprav in pričakovanja pravljičnega dogodka se dejanski pomen dogodka malce pomakne na stranski tir. Vendar bolj ko se približuje veliki dan, vse bolj v ospredje rine zavedanje, da je obred le korak na pot, ki vaju bo zaznamovala za celo življenje in za katero nikoli ne morete zares vedeti, kam vaju bo vodila. Popolnoma normalno je, da vaju popade strah, morda celo dvom, in da vaju v želodcu stiska.

Ni nujno, da je poročna trema slaba stvar. Glede na to, da sprejemata zelo pomembno odločitev, je kar prav, da vaju s svojo prisotnostjo opozarja, da gre za zelo resno stvar.

Nekaj malega treme oz. strahu (oz. »strahospoštovanja« pred tako velikim dogodkom) bo torej čisto dobrodošlo in bo morda pomenilo, da bosta bolj zbrano sledila dogajanju in se nanj skrbno pripravila ter morda že s tem pomirila svoje skrbi. Tudi če je kdo od vaju ni vajen ohranjati notranjega miru v trenutkih, ko je okoli njega veliko dogajanja in organizacije, vama bosta kakovostno načrtovanje vnaprej in pravočasna strokovna pomoč na poročni dan zagotovila mirne živce in predvsem čas, ki ga bosta preživela v prijetni družbi vajinih povabljencev.

Kako se izogniti tremi

Ostanita osredotočena na to, kar vama pomaga pri dobrem počutju in zadovoljstvu, in ne na to, kako popolno bi moralo biti. Ta vajin dan naj bo polno doživet, četudi s kakim »spodrsljajčkom« in zato z živo spontanostjo ter dobrim vzdušjem, ki bo ostal večno vsem v lepem spominu. Drug z drugim ter s svojimi najbližjimi, ki jim zaupate, se že predhodno pogovorita o svojih skrbeh in dvomih.

Sprejmita ponujeno pomoč in osebno podporo pri pripravah na vajin poseben dan. 

Tehnike za umiritev

V primerih, ko tudi to ni dovolj in vas tik pred dogodkom zgrabita trema ali močen nemir, vama svetujemo, da se za nekaj trenutkov umakneta vsak v svojo zasebnost.

Poslužita se tehnike za umiritev s tapkanjem živčnih točk E.F.T. in dodajta kratko vajo jogijskega dihanja (dihanja na haro), ki ima enak blagodejni učinek.

Oglejta si videa, v katerih sta predstavljeni tehniki. Naučita se ju uporabljati še pred dogodkom. Pomembno je, da treme ne zanikata ali ignorirata, ampak zbrano najprej prisluhneta telesu ter na glas izrazita svoje misli in občutke.

E.F.T. tapkanje

Vaje jogijskega dihanja

Sproščeni na poročni dan

V kolikor kdo od vaju že zdaj tako dobro pozna samega sebe, da ve, da ga bo na dogodku pred občinstvom zgrabila močna trema, naj začne z avtogenim treningom. Izvaja naj ga vsako jutro in večer, pred in po spanju, vse do poročnega dogodka. Izvajajte ga tako, da se udobno namestite (leže ali sede) in najprej zavestno sprostite vsak del telesa posebej  (roke, noge, glavo, vrat, hrbet, trebuh…). Hkrati skušate začutiti in videti sebe sproščenega in zadovoljnega na dogodku ter kot v vodenih sanjah doživite vajino popolno poroko. To počnite toliko časa dokler dober občutek traja, nato se postopoma vrnite v ta prostor in čas z dobrim občutkom, saj ste vendar pravkar doživeli vašo idealno poročno sceno.

Sodelujoči strokovnjaki:

Uredništvo

http://www.PrirocnikPoroka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Polona Fister

dr. Polona Fister

http://www.pfs.si/

psihoterapevtka, ki se ukvarja z osebnim in poslovnim coachingom

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here