Kako bodoči ženin izbere pravi zaročni prstan

0
708
Zaročni prstan, foto Zlatarstvo Lavtižar

Predporočni izziv za moškega predstavlja izbira zaročnega prstana. Kako ga izbrati, da bo izbranka obnemela in da bo pristajal njeni roki kot ulit?

Kako izbrati pravo velikost prstana

Prstan naj bo za vašo nevesto udoben, torej tudi pri naporih ali športnih aktivnostih (merite prst pozno zvečer, ko so prti topli). Izdelovalci vam lahko po pošti pošljejo merilne obročke, s pomočjo katerih sporočite velikost. A kako izmeriti velikost, da izbranka tega ne bo vedela?

6  iznajdljivih možnosti za bodočega ženina:

  1. Pri izbiri vam lahko pomaga njena sestra ali prijateljica, s katero se skrivaj dogovorita, da se z bodočo nevesto »slučajno« pogovarja o oblikah in velikostih o katerih sanja. 
  2. Predlagajte, da boste odnesli očistiti nakit. Prikupna gesta bo podala tudi možnost za izmero pri zlatarju. 
  3. Če ima vaša bodoča nevesta več prstanov, ne bo težko izmakniti enega in izmeriti velikost. Če ga bodoča nevesta ne uporablja pogosto, pa ga lahko odnesete s seboj v zlatarno, kjer bo izkušeni zlatar izmeril velikost. Bodite pozorni, da bo to prstan, ki ga nosi na prstancu leve roke, saj se prsti leve in desne roke lahko med seboj zelo razlikujejo. 
  4. Kupujete prstan za mamo ali sestro, ki ima rojstni dan. To je krasna iztočnica, da se z vašo izbranko pogovarjata o modelih, velikosti ali okrasnih kamnih, ki so ji všeč.
  5. Če je vaša partnerka oseba, ki zelo trdno spi, ji v spanju izmerite prst. To storite z neelastično nitjo (sukancem), ki jo nežno ovijete okoli prsta na členku (pazite, da bo pravi), ne preveč na tesno niti na ohlapno. Nato na ravnilu ali šiviljskem metru odčitajte dolžino niti, ki ponazarja velikost prstana (povprečna velikost za ženske je 52 mm). Če ne boste merili na členku, pa morate dodati še 1 do 2 milimetra, da ga bo bodoča zaročenka lahko nadela. 
  6. V zlatarni vam bodo zaupali standardne velikosti, zato izberete povprečno velikost prstana, nato pa po presenečenju obiščita zlatarno, kjer vam (ponekod tudi brezplačno) povečajo ali pomanjšajo prstan (slednje ni lahko, zato je bolje izbrati večjega, če niste prepričani o velikosti).

Kako doseči »halo« efekt

Vašo bodočo ženo najbolje poznate, a tukaj je potrebno nekaj več – doseči »halo« efekt, ki ga vaša bodoča žena ne bo nikoli pozabila. Velikost ni vedno na prvem mestu, osredotočite se na osebnostne lastnosti, ki so vam pri njen všeč.

Diamant, ki se poda njeni osebnosti

Diamanti so večni in podajo se marsikateri ženski, zato z izborom ne morete zgrešiti, a vseeno premislite kateri ji najbolj pristaja glede na njeno osebnost.  

Briljant: diamant klasične okrogle oblike najbolj ustreza bodočim nevestam, ki so tradicionalne, odkrite in umirjene. Briljant izhaja iz italijanskega glagola »brillare«, kar pomeni »lesketati se«.

Blazinica: diamant z zaobljenimi vogali, ki ima večje brušene ploskve (fasete), daje starinski vtis, a je lahko zelo modernega videza. Pristaja avanturistkam, ki so timskega značaja in zanesljive. 

Markiz: ovalen z zašiljenimi konicami na dveh straneh daje možnost nižjega karata, a še vedno glamuroznega videza. Ta bo najbolj pristajal teatralni ženski, ki ljubi humor. 

Princesa: diamant štirioglate oblike je velikokrat izbran za ženske, ki so spontane, zabavne in inteligentne. 

Trillion: trikotne oblike, s stranicami v enakih razmerjih, bo označeval stabilno in odločno žensko.

Srce: diamant v obliki srca označuje večno ljubezen in ga bodo najbolj vesele romantične, sentimentalne in predane duše.

Smaragdni brus: je pravokotne oblike, ki poudarja jasnost. Vaša bodoča nevesta je sofisticirana, delavna, a zelo direktna.

Kapljica: vaši bodoči nevesti bo diamant v obliki solze zožil prst. Običajno se najbolje poda prilagodljivim, skromnim in umirjenim ženskam.

Vir: Make Your Diamond Match Your Personality, Visual.ly, Glamira: Vodič za izbor zaročnega prstana, Dijamanti.eu. 

Sodelujoči strokovnjaki:

Uredništvo

http://www.PrirocnikPoroka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here