Kako izbira poročne elemente nosečnica

0
366
Bela nosečnica

Čudovita in zadovoljna noseča nevesta

Nadgradita vajin sanjski dogodek s pričakovanjem dojenčka. Če je nosečnica šele v začetku obdobja nosečnosti, lahko čudovito novico s partnerjem naznanita kar na poročni dan, denimo med poročnimi zaobljubami, plesom ali zdravico.

Če lahko izbirata, poroko načrtujta v drugem trimesečju, ko bodo jutranje slabosti najverjetneje že mimo, trebušček pa vas še ne bo preveč oviral.

Nosečnica skrbno izbira poročno obleko in obutev

V poročnem salonu ob prvem obisku povejte, da ste v pričakovanju in v katerem tednu boste na poročni dan. Svetovalke v salonu bodo vedele, kateri oprijeti kroji bodo poudarili trebušček ali pa ga bodo (delno) skrile vilinske obleke z visokim pasom. Izberite lahkotne materiale, ki dihajo in so udobni. Priporoča se kakovosten nedrček, za popolno oporo. Ob pomirjanju izberete nekoliko večjo obleko, ki jo bodo teden pred poroko v salonu   natančno prilagodili vaši trenutni meri.

Vodilo je udobje, raztegljivost in brez pet. Če pri petah vztrajate, naj bodo te minimalistične in le na obredu ter za poročni ples. Nikakor jih ne kupite prezgodaj, temveč največ mesec ali še manj pred poroko.

Izbira prstana

Obstaja velika verjetnost, da vam bodo prsti zatekli. Predlagamo, da za poročni dan kupite malo večji prstan in ga obdržite do konca nosečnosti, pravega pa naročite potem. Ali pa se za pravega odločite takoj, naročite povečanega, po koncu nosečnosti pa vam ga v zlatarni zmanjšajo.

Ličenje in pričeska

Zaradi nosečnosti boste sijoče, lahko pa je vaša koža občutljiva, zato se predčasno posvetujte z vizažistko, ki vam bo prilagodila ličenje. Tudi lasje so običajno v nosečnosti zaradi hormonov polni in bogati.

Načrtovanje in organizacija

Nekoliko več opravil raje prepustite ostalim članom družine, pričam, družicam ali prijateljem. Ne dvigujte težjih stvari. Več časa vam bo tako ostalo za nadziranje poteka priprav.  

Izbira hrane na poročni dan

Ta naj bo sveža in zdrava, izogibajte se surovemu mesu (pršut, suhe salame, biftek in sveže paštete) in živilom, kot so sveža jajca (na primer v tiramisuju), modre ribe (tuna) in mehki siri s plesnijo. Če vam nagaja želodec, se hrani izognite, še vedno lahko nekoliko kasneje nekaj pojeste, ko se boste bolje počutili. Dovolj pijte, če ste utrujeni, pa si privoščite kratek počitek.

Poročno potovanje

Na medene tedne se odpravita, če se počutite dobro in predvideni datum poroda ni preblizu (v zadnjem mesecu nosečnosti ginekologi odsvetujejo daljša potovanja z letalom, določene letalske družbe niti ne sprejemajo nosečnic). Uredite si zavarovanje in na destinaciji preverite zdravstveno oskrbo, pred potovanjem obiščite ginekologa. Med letom vstajajte, dovolj pijte in če lahko, sedite v poslovnem razredu. Na potovanju pazite na osebno higieno, pijte vodo iz steklenice ter jejte preverjeno zdravo (kuhano) hrano.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here