Kako izbrati poročni šopek

0
246
Poročni šopek, foto Sabina Šegula, master Floral Design
Poročni šopek, foto Sabina Šegula, master Floral Design

Sodobni pristopi naročanja poročnih šopkov po spletnih straneh, ali osebno z že pripravljeno fotografijo šopka, niso najboljši, posvari dr. Sabina Šegula, Master Floral Design, spec. poročne dekoracije, Floweracademy.si. Zakaj imamo izobraževanja, kjer se izobrazijo stilisti za svetovanje o oblačilih, umetniki ličenja, ki vam svetujejo, kako se ličiti? Nenavadno je, da se neveste posvetujejo glede oblek, make-upa, vendar ko pride na vrsto cvetje, se neveste ne posvetujejo za poročni šopek s profesionalnim cvetličarjem, kar lahko vodi do slabega izbora.

Poročni šopek je filigransko delo, za vsako nevesto unikatno pripravljen z izjemno natančnostjo in v skladu s celotnim poročnim konceptom. Pri izbiri šopka imejte v mislih njegovo udobnost in obstojnost. Vezani šopki, ki se jih drži v roki, so na slikah lepi, a niso preveč udobni in lahko s peclji tudi poškodujete poročna oblačila. Poroka traja običajno cel dan, od obredov, do fotografiranja in na koncu zabave, zato mora biti poročni šopek obstojen in svojo svežino obdržati 24 ur, brez da je v vazi. Obstojnost šopka floristi dosežejo s pravo izbiro cvetja. Uporabo »lady držala«, ki vsebuje cvetličarsko gobo, s katero ima cvetje dodatno zalogo vode, svetujejo v vročih poletnih dneh.

NAMIG: Posebni dodatek, ki ga cvetličarji dodajajo poročnim šopkom, so majhne led lučke, ki v nočnih urah naredijo šopek izjemno atraktiven. Enak učinek je tudi v temnejših prostorih za slavje.

Kako nevesta nosi šopek

Poročni šopek naj bo v prvi vrsti udoben, lahek in trajen. Šopki, ki imajo skupaj zvezane peclje so manj udobni, hkrati pa morate skrbeti, da cvetje ne uveni. V mislih imejte, da preveliki šopki zakrijejo nevesto, zaradi večjega števila stebel so tudi težki. Šopek nevesta nosi v rokah pred seboj, tako da sta podlahti rahlo na bokih, palec v višini pasu. Šopek drži nekoliko nagnjen stran od telesa, torej naprej.

Dva poročna šopka

Priljubljena je ideja, da nevesta naroči dva poročna šopka. Trajnostni materiali omogočajo daljše hranjenje pravega poročnega šopka in tako lep spomin na čudoviti mejnik v življenju. Tako se za drug šopek uporabi podobne cenejše materiale, ki so v pravem poročnem šopku, lahko je oblikovan bolj enostavno, saj je glavna naloga metanje šopka bodočim nevestam.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here