Kako napisati seznam svatov

0
2635
Poročni seznam povabljencev
Poročni seznam povabljencev

Ena izmed prvih nalog načrtovanja vajine poroke bo, da pripravita seznam svatov. Pripravili smo nekaj nasvetov, ki vama bodo olajšali delo.

Po zaroki je prav, da kmalu začneta načrtovati vajino poroko. Kar pa seveda ne pomeni, da morata z načrtovanjem pričeti eno leto ali več pred predvidenim datumom, dovolj je pet ali šest mesecev.

Zelo pomembno je, da dovolj zgodaj naredita seznam vseh ljudi, ki jih želita imeti ob sebi na poročni dan.

Najbolje je, da naredite dva seznama – na prvega napišite vse tiste, ki si jih želita imeti na poroki, na drugega pa napišite tiste, ki bi jih lahko povabili, pa ni nujno, da so na vaši poroki. Vsekakor ne pozabita da več povabljencev kot bo, večji bodo tudi stroški. In ravno tu lahko nastane prva dilema – koga povabiti in kako poskrbeti, da se bodo nepoznani ljudje spoznali in po možnosti dobro ujeli?

Kako bo moja babica sprejela njegovo teto

Pri organizaciji poroke se pogosto znajdemo pred takšnimi dilemami. Sprašujeta se: “Kaj je v redu in sprejemljivo, kako bo moja babica sprejela njegovo teto, ali bodo najini prijatelji prenašali eden drugega?” Običajno gredo pari pri takšnih dilemah v dve skrajnosti – prva je ta, da povabita vse in se vajine poroke udeleži množica ljudi, ki se ne poznajo med seboj. V drugem primeru pa se poročita na magistratu v družbi dveh prijateljev, ali pa celo na drugi strani sveta, kjer poročni priči izbereta med naključnimi turističnimi vodiči in širno Slovenijo o dogodku obvestita preko Facebooka.

NASVET
Ravno zato je nujno, da se pravočasno vprašata: kdo izmed povabljenih vama je zares pomemben, oziroma koga bi na poroki najbolj pogrešali, če se je ne bi udeležil? Kako bodo morebitne zamere vplivale na vajino življenje v zakonu? Pogovorita se tudi o družinskih navadah, vedenjskih vzorcih in pričakovanjih, povezanimi s poroko.

Kako povabiti

Ker je poroka tradicionalni obred, je treba nekaj tradicionalnosti obdržati tudi pri vabilu. Kljub vsej tehniki, ki je na voljo (Facebook, e-pošta, sms-sporočila), je lahko, kot je že v tradiciji, vabilo poslano po pošti. Svatje so tako svečano povabljeni, obenem pa so na vabilu seznanjeni z vsemi podrobnostmi o poroki. Če ni veliko gostov in ima par čas, lahko vabilo odnese povabljenim tudi osebno.

zp8497586rq

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.