Kako nevesta izbere in nosi poročni šopek

0
945
Poročni šopek, AGROKOR

Izbira idealnega poročnega šopka

Tako kot pri barvnih smernicah so tudi oblike zelo različne. Lahko so okrogli šopki, kaskadni šopki, možna je kombinacija, ki združi okroglo bazo s prevešajočimi dodatki in deluje bolj naravno, kot šopek nabran v vrtu. Vendar, je vsaka nevesta edinstvena, njen karakter, energija, ličenje in slog obleke, narekujejo dejansko obliko šopka.

Floristi nevestam, ki naročajo šopek, svetujejo glede na našteto in tudi na možno dobavo cvetja. Ne priporočajo pa, da na podlagi fotografij iz spletnih strani izbirate svoj poročni šopek, saj je lahko fotografija barvno obdelana, cvetja morda v želenem letnem času ni mogoče dobiti, ker ni sezonsko. Nekatero cvetje lahko povzroča glavobole, kot na primer strupene nežne šmarnice, ki so na fotografijah čudovite.

Udobje in trajnost šopka

Poroka traja običajno cel dan, od obredov, do fotografiranja in na koncu zabave, zato mora biti poročni šopek obstojen in svojo svežino obdržati 24 ur, brez da je v vazi. To floristi dosežejo s pravo izbiro cvetja. V vročih poletnih dneh priporočajo uporabo »lady držala«, ki vsebuje cvetličarsko gobo, s katero ima cvetje dodatno zalogo vode. Vezani šopki, ki se jih drži v roki, so na slikah lepi, a niso preveč udobni, nemalokrat lahko s peclji poškodujete poročne obleke. Če želite več cvetja, se lahko dodatno ocvetliči še z drugim pripadajočim cvetličnim nakitom: cvetje v laseh in ogrlica.

Nadomestni šopek je lahko »ohlapna kopija« poročnega šopka, bolj preprost, vendar naj še vedno vsebuje nekaj cvetja, ki je v poročnem šopku.

<b>NAMIG: Kako nevesta nosi šopek<br /> </b>
Šopek nevesta nosi v rokah pred seboj, tako da sta podlahti rahlo na bokih, palec v višini pasu. Šopek drži nekoliko nagnjen stran od telesa, torej naprej.

Dopolnjevanje nevestine podobe

Šopek mora dopolnjevati podobo neveste, kot cvetlični nakit. K daljši poročni obleki se poda kaskadni šopek, medtem ko romantičnim oblekam pritiče čuten slog šopka, ki ne sme preseči širine nevestinega pasu. Če je obleka okrašena s čipkami, pazite da šopek okrasja ne zakrije. Modne drzne obleke izbirajo glamurozne dame, močnega karakterja, zato se taka podoba neveste dopolnjuje z ekstravagantnim šopkom. Vsak šopek je filigransko delo, narejen z izjemno natančnostjo in skladno s poročnim konceptom. Ne le, da preveliki šopki zakrijejo nevesto, tudi pretežki so zaradi večjega števila stebel.

Trajnostni poročni šopek

Sledite trendom in se odločite za trajnostni poročni šopek, ki mu lahko rečete tudi »večni« poročni šopek. Edinstvena kombinacija različnih sedumov (trajnih rastlin, tolstolistnic) zajema vse modne smernice: trajnost, sezonskost, naravne odtenke, veliko zelenja. Sedumi namreč v »lady držalu«, ne le da ob oskrbi z vodo zdržijo vsaj 3 mesece, celo začnejo rasti. Za trajni živ spomin pa jih lahko posadite na vaš vrt.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here