Kako povabiti na poroko in kaj zapisati v poročna vabila

0
545
Foto: Vabila, POROČNE TISKOVINE CEWE
Foto: Vabila, POROČNE TISKOVINE CEWE

Prvi korak je izbor, da bosta izbrala povabljence in vedela komu razposlati poročna vabila. Vsak naj zapiše imena povabljencev, nato seznam združita in se pogovorita o številu. Medtem ko pri večji upoštevajta stopnjo poznavanja in frekvenco druženja. Pri organizaciji manjše poroke bo potrebnih nekoliko več kompromisov. Pogovorita se in skrbno pretehtajta. Izbereta (ožjo) družino in tesnejše prijatelje, kar lahko pospremita s prenosom poroke po spletu (dogovorita se z izvajalcem snemanja, da na pripravljeno platformo na spletu, predvajala posnetek v živo; v vabila za širšo družbo dodajta link).

Druženje z večjim številom gostov lahko uredita tudi ob obredu, ko povabita poleg družine in bližnjih prijateljev (ki bodo na intimni večerji) tudi sosede, sodelavce in znance, s katerimi preživljata manj časa, a želita z njimi podeliti svoje srečne trenutke poročnega dne ter jih pozdraviti in pogostiti. V časovnici tako načrtujta pogostitev dlje časa, da se z njimi pogovorite in poveselite. Tudi slani in sladki prigrizki naj bodo po slavnostnem obredu bogatejši in pestrejši. Pripravita vina priznanih slovenskih proizvajalcev ter ostale alkoholne in brezalkoholne napitke, da bo vsak našel nekaj zase. 

Dogodek iz čutne ljubezni
Povabita tiste, ki si jih vidva želita ob sebi in ne tistih, ki jih pričakujejo vajini starši ali sorodniki in se jih »spodobi povabiti«. Poroka je v prvi vrsti vajin dan in seznam sestavita izključno sama. Na ta dan delita svoje čutne misli o partnerstvu naprej, zato povabita vajine goste s +1 (vključno s partnerji). V vabilu pripišita »vabilo velja za dva«.
Foto: Bronsa oblikovanje

Kako povabiti

Kartice »save the date« razpošljita čim prej, ob začetku načrtovanja in ko odločita termin poroke (8 do 12 mesecev pred datumom), da si gosti zabeležijo dan poroke in ne planirajo tisti čas aktivnosti. Predvsem, če gre za večjo poroko v poletnem času, ko so dopusti. Na karticah naj bo, poleg datuma še vajina srčna misel ali pa 4–5 ključnih datumov vajinega poznanstva in ljubezni.

Namig
Za hitrejše obveščanje pripravita »save the date« kartice v e-obliki, za pristnost vabil pa uporabita klasično pot.

Nekje 3 do 6 mesecev pred datumom dogodka sledijo poročna vabila. V uradnem delu vabila jasno zabeležita datum, uro in lokacije (posebej za civilni in cerkveni obred ter za slavje). V kolikor vabita nekatere goste le na obred, drugi pa vaju bodo spremljali cel dan, natisnite dve različni vabili. Dodajta prošnjo za potrditev svoje udeležbe vama ali vajini profesionalni poročni organizatorki (ter številko).

Neuradni del vabila lahko izkoristita še za druge napotke; zapišeta pot do lokacij, če so gosti iz drugih krajev in lokacij ne poznajo, namigneta želje glede daril (knjiga želja, denarni prispevki za določen namen, odrt račun pri banki), dodata dress code in še kaj. Predno bosta oddala vabila in ostale materiale natisniti, pozorno slovnično preverita celoten tekst (lahko poprosita natančno prijateljico ali slavistko), preverita datume ter zapisane ure.

Namig
Največ mesec dni pred poroko, vse ki se niso odzvali pokličita in jih še osebno povabita, da dobita potrditev, s tem pa tudi dokončno število gostov.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here