Kdaj naročiti poročno torto

0
393
Poročna torta

Torto naročita 4-6 mesecev pred poroko, degustirajta 3 mesece prej

V času glavne poročne sezone, med junijem in oktobrom, so termini precej zapolnjeni. Zato je poročno torto smiselno naročiti od 4 do 6 mesecev prej. Tudi na degustacijo se odpravita vsaj 3 mesece pred poroko, da bo dovolj časa za odločanje med ponudniki in pestrimi okusi.

Nekateri slaščičarji sladke pokušine pripravljajo po dogovoru z bodočim ženinom in nevesto. Drugi pa pripravljajo odprt tip pokušin za več parov v določnem terminu, denimo od januarja do marca. Po odločitvi o ustreznem ponudniku, se bosta na sestanku pogovorila o detajlih naročila. Pogovorite se torej o velikosti torte, številu kosov, okusih, dizajnu in morebitni dostavi oziroma prevzemu.

Dostavo prepustite slaščičarju

Dokončno odločitev glede naročila slaščičarjem sporočita en mesec pred poroko. Tako lahko zagotovijo, da bo celoten proces od nabave sestavin za poročno torto do precizne izdelave in dostave na lokacijo potekal mirno in po načrtih. Pri nekaterih slaščičarjih se naročilo potrdi s plačilom avansa, ki ga v primeru, da si premislita zadnji trenutek, ne vrnejo. Pri nekaterih ponudnikih datum lahko prestavite ali odpoveste 14 dni pred poroko.

Torte in sladice slaščičarji na lokacijo dostavijo na dan poroke, ponavadi zjutraj ali dopoldne. Tako se izognejo srečevanju s svati, morebitni gneči na cesti, predvsem pa imajo dovolj časa, da torto postavijo na stojalo in voziček ter jo po potrebi dekorirajo. Dostavo največkrat in najraje opravijo sami, da vožnjo na morebitnih klančinah in ovinkih ustrezno prilagodijo.

Čarobna dekoracija za poročno torto

Torto postavijo na lična stojala oziroma podstavke, ki torto dvignejo in poskrbijo za še bogatejši in bolj osupljiv pogled na sladko mizo. Lahko so pleksi, steklena, zlata stojala, priljubljene pa so tudi prozorne etaže tort z LED osvetlitvijo.

Pri postavitvah sladkih kotičkov in dostavi ter postavitvi torte se lahko uporabi monoporcijske podstavke, ki so lahko za enkratno ali večkratno uporabo, zagotavlja se jih po predhodnem dogovoru. Izposojajo tudi lesene pladnje, nosilce za sladice in nekaj poročne dekoracije ter napise, ki se usklajujejo glede na željo mladoporočencev. Vse omenjeno je mogoče najeti in nato vrniti v dogovorjenem času; odvisno od količine najetih elementov in števila naročil.

Na lokaciji, kjer bosta imela slavje, se pozanimajta, da imajo primeren prostor za hlajenje torte. Prenosnih hladilnic slaščičarji v večini ne zagotavljajo. Ko slaščičarji povsem dokončajo vajino sladko kreacijo in jo postavijo na okrašeno stojalo, bo v hladnem prostoru počakala do slavnostnega obreda razreza.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here