Obstojno poročno ličenje

0
3965
Poročno ličenje
Poročno ličenje

Nevesta se lahko naliči sama ali prosi znanko ali prijateljico, ki se s tem ukvarja. Večina nevest še vedno odloči za profesionalno poročno ličenje.

Cena za poročno ličenje je odvisna od materiala, ki ga uporablja vizažist in od njegovih izkušenj. Gibljejo se od 70 evrov, vse do 400 evrov.

Nevesta naj izbere čim bolj naravni make up, v katerem se bo dobro počutila. Ne pretiravajte z nanosom ličil, bolj pomembno je, da so ličila kvalitetna in obstojna. Make up se izbira na podlagi obleke, frizure ter oblike obraza.

Pri tem morata biti podlaga in ten kože izenačena. Če se nevesta odloči za poudarjene oči, potem naj ima nežna usta in obratno. Pomembno je, da puder ni pretemen ali presvetel. Vsako leto prihajajo nove smernice poročnega ličenja. Še vedno je najpomembnejše, da se poudarijo nevestine poteze, da nevesta ni umetna in neprepoznavna.

Trendi so pastelne, nevtralne barve, rahli nanosi, mat šminke. Za spomladanske neveste svetujemo marelično roza odtenek šminke in sence, poletne neveste naj se odločijo za tople tone (oranžno-rdeče tone), jesenske bolj za zemeljske tone (rjavo-vijola-bronz barve).

Z ličenjem ne pretiravajte, dober vizažist zna poudariti najlepše na nevesti.

Nasveti pri izboru vizažista

 • Prvo srečanje z vizažistom namenite pogovoru o videzu, ki si ga želite doseči. S seboj prinesite nekaj idej – na primer fotografijo make upa, ki vam je všeč. Pomembno je, da vedno izhajate iz svojega stila in se ne odločite za izgled le zato, ker je v trendu.
 • Če se nevesta odloči za izbor vizažista, naj predhodno pregleda njegov portfolij.
 • Preverite kakšna ličila nanaša vizažist. Ne le, da potrebujete obstojen in kvaliteten make up, prepričate se tudi ali ličila pristajajo vašemu tipu kože.
 • Nevesta mora poskrbeti, da nanosu ličil in oblikovanju pričeske nameni dovolj časa. Make up in pričeska se oblikujeta tik preden si nevesta nadane poročno obleko.

 • Dogovorite se za testno ličenje, saj boste tako lahko izbrali pravi odtenek in kombinacijo ličil ter ocenili koliko časa morate nameniti nanosu make upa.
 • Testno ličenje priporočamo še posebej nevestam, ki imajo alergije in pogoste alergične reakcije na različne kreme ali ličila. Z vizažistom opravita preizkus ličil. Opozorite vizažista, če med njegovimi ličili prepoznate izdelek, za katerega že veste, da ste nanj alergični.
 • Vprašajte vizažista ali pride na dom oziroma lokacijo poroke. Če boste morali v njegov salon, nanosu ličil namenite več časa.

Nasveti za željen izgled na dan poroke

 

 • Novi izdelki, ki jih še niste preizkusili lahko razdražijo kožo, zato jo je potrebno pripraviti. Testno ličenje ni vedno dovolj. Veliko nevest se vsaj dva meseca pred poroko odloči za redno nego kože pri kozmetičarki.
 • Pred poroko si privoščite še tretmaje za sprostitev telesa. Z masažami in blagodejnimi tretmaji ne izboljšate le počutja, ampak si zagotovite tudi sijočo polt.
 • Izogibajte se sončenju in pretirani uporabi izdelkov za samoporjavitev tik pred poroko, saj se lahko hitro zgodi, da pretiravate in na fotografijah to zagotovo ne bo izgledalo najbolje.
 • Poskrbite za urejene obrvi, vendar se izognite oblikovanju in puljenju obrvi na dan poroke, da koža okrog oči ne bo zabuhla in pordela. Ne preizkušajte novih oblik obrvi pred poroko.

Sodelujoči strokovnjaki:

Luka Luka

Luka Luka Simšič

http://www.lukaluka.eu/

Luka Luka, The art of make up

Ines Ule

Ines Makeup

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here