Moška poročna obleka

0
3907
Moška poročna obleka
Moška poročna obleka

Moška poročna obleka naj bo narejena iz kvalitetnih materialov. Ženinom svetujemo, da svoja oblačila izbirajo z mislijo na slog poroke in stil nevestine obleke.

Na vajin poročni dan bodo vse oči uprte v vaju in deležna bosta precejšnje pozornosti. Oder bo vajin. Za vedno bosta v spominu nosila trenutek, ko se prvič ugledata kot ženin in nevesta. Pri tem je pomembno poudariti, da ni le nevesta tista, ki s svojo pojavo jemlje dih – marsikatera žena vam bo kasneje z nagajivim nasmeškom na obrazu povedala, da je bil njen mož najbolj postaven ženin vseh časov.

Najpomembnejši je kroj

Prvi korak do dovršenega videza je izbira prave obleke. 

Pri tem je zelo pomembno, da ženin izbere kroj obleke, ki mu pristaja in se mu popolnoma prilega. Suknjiči niso podloženi v ramenih kot včasih, zato naj bodo v skladu s širino ramen moškega. Prevladujejo telirani suknjiči, ki se lahko zapenjajo na dva ali tri gumbe in imajo običajno karo ali špic fazono ali ozek šal ovratnik.

Dolžina rokava pri moški obleki naj sega do zapestja ali manj, če želimo, da srajca gleda izpod rokava 1,5 cm. Dolžina hlač je odvisna od širine hlačnic. Če so hlače modnega kroja z ožjimi hlačnicami (npr. 16-18 cm) naj segajo do gležnja oz. do roba čevlja. Dolžina moških hlač širine 19-20 cm pa naj bo 1 cm nad peto ali do pete čevlja.

Črno-bela klasika ali pestrost barv 

Barvi letošnjega leta sta modra in beige, vedno pa lahko posežete po temnih oblekah.

SENS

Sicer je za moško poročno obleko primernih kar nekaj barv, od različnih odtenkov sive, rjave, modre in zelene, za bolj drzne ženine pa tudi bele in krem obleke.

Kombinacija črne moške obleke in bele srajce je sinonim za eleganco, še posebej kadar suknjič nadomesti pravi smoking. 

Materiali

Poročna oblačila naj bodo iz kakovostne tkanine. 

Odlično se obnesejo obleke iz volne ali iz mešanice volne in svile ali viskoze, saj so prijetne na otip ter odporne proti mečkanju.

Trendi moških poročnih oblek postajajo v zadnjih letih drznejši, tako da vse pogosteje vidimo ženina v obleki iz bolj nenavadne, celo svetleče tkanine, ekološko bolj osveščeni ženini pa se večkrat odločijo za obleke, izdelane iz ekološke tkanine, ki je mešanica volne in poliestrskih vlaken, pridobljenih iz recikliranih materialov.

Sodelujoči strokovnjaki:

Uredništvo

http://www.PrirocnikPoroka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here